Παρασκευή 23 Απριλίου 2021

Έντονες αντιδράσεις για τη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου!

Τελικά,  την Παρασκευή 23 Απριλίου 2021 (ώρα έναρξης: 18:30 και ώρα λήξης 22.00.) θα γίνει με τηλεδιάσκεψη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με μοναδικό θέμα την «ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝ.
Το θέμα είχε αναβληθεί στην τελευταία συνεδρίαση μετά από παρέμβαση της αντιπολίτευσης και αίτημα του σωματείου των εργαζομένων.

Για τη συγκεκριμένη συνεδρίαση η αντιπολίτευση είχε ζητήσει ειδική συνεδρίαση για τα "Λιπάσματα" μετά την κοινή στάση των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης που ζητούν να συζητηθεί ξανά το θέμα για να κηρυχτεί η περιοχή σε περιοχή "ανάπλασης"! Η διοίκηση δεν έβαλε το θέμα στην ημερήσια διάταξη. Προτίμησε να συζητηθεί ο κανονισμός του δήμου, σημαντικό και αυτό το θέμα, ούτως ή άλλως! Ίσως, για την ανάπλαση και το ταμείο ανάκαμψης  να ορίσει ξεχωριστή συνεδρίαση!

 Πάντως, και η επιλογή για συζήτηση του κανονισμού εσωτερικής λειτουργίας του δήμου, χωρίς την αναγκαία διαβούλευση, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, τόσο από το σωματείο εργαζομένων του δήμου, όσο και από δημοτικές παρατάξεις και πιθανόν κάποιες από αυτές να απέχουν από τη συνεδρίαση!
Σε κάθε περίπτωση, για ένα τόσο σοβαρό θέμα, θέμα  που αφορά την ζωή τόσων ανθρώπων, αλλά και την εσωτερική λειτουργία και την αποτελεσματικότητα του δήμου ως οργανισμού πρέπει να δίνεται ο απαιτούμενος χρόνος για διαβούλευση και να  υπάρχουν "ανοιχτά αυτιά" στις προτάσεις των άλλων, αυτών που δεν διοικούν!  Η διοίκηση οφείλει να ξαναδεί το θέμα και να κάνει τα απαραίτητα βήματα "υποχώρησης"! 
Άλλωστε για θέμα των εργαζομένων πρόκειται και, σίγουρα, πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι δεν έχουν ξεχάσει, ότι υπήρξαν μέλη της διοίκησης σωματείων για πολλά χρόνια!

Με ανακοίνωση του 
 ο Σύλλογος εργαζομένων του δήμου ενημερώνει ότι αποχώρησε από την σχετική συζήτηση με την δημοτική αρχή «επειδή η διαδικασία διαβούλευσης αποτελεί εμπαιγμό προς τους εργαζόμενους».












Ανακοίνωση της δημοτικής κίνησης «ΑλλάΖουμε»

Επαναφέρεται στο δημοτικό συμβούλιο Κερατσινίου-Δραπετσώνας την Παρασκευή 23 Απριλίου από την δημοτική αρχή ο Οργανισμός Εσωτερικής Λειτουργίας του Δήμου.

Σύμφωνα με την δημοτική κίνηση «ΑλλάΖουμε»«ο λόγος της αναβολής ψήφισης του στο προηγούμενο ΔΣ αφορούσε ενδο-παραταξιακές ισορροπίες, προφανώς διευθετήθηκαν και η δημοτική αρχή αισθάνεται έτοιμη να τον ψηφίσει.
Ήδη έχουμε εκφράσει τις αντιρρήσεις μας στον ανορθολογικό-ρουσφετολογικό τρόπο με τον οποίο ο δήμαρχος και η περί αυτόν ομάδα διαχείρισης του δήμου προωθούν αλλαγές που ευνοούν επιλεγμένα πρόσωπα που θα αναβαθμιστούν με τίτλους διευθυντών τους οποίους θα φέρουν μέχρι την συνταξιοδότηση τους, οι επιλεγμένοι δηλαδή με στενά ωφελιμιστικά για την διοίκηση κριτήρια θα κληροδοτηθούν και στις επόμενες διοικήσεις οι οποίες -θα- οφείλουν να σκύψουν το κεφάλι στις σημερινές επιλογές του κ. Βρεττάκου και της ομάδας του και έχουμε δηλώσει την πρόθεση μας να τον καταψηφίσουμε.
Η δημοτική κίνηση Κερατσινίου-Δραπετσώνας «ΑλλάΖουμε» καλεί την δημοτική αρχή «να υπερβάλλει εαυτόν και να συμπεριφερθεί με την στοιχειώδη δημοκρατική ευαισθησία που αρμόζει στο ζήτημα.
Να αποσύρει τον Οργανισμό και να τον φέρει σε πραγματική διαβούλευση τόσο με τις δημοτικές παρατάξεις όσο και με τους εργαζόμενους ώστε να προκύψει ένας κανονισμός ικανός να υπηρετήσει τα δημοτικά συμφέροντα και μόνον».

«Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΟΛΗ» Γιώργος Τσιρίδης:
Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΑΛΛΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ
***
Πέμπτη 22/4/2021 Αύριο συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο με θέμα τον οργανισμό εσωτερικής υπηρεσίας (ΟΕΥ). Ο σύλλογος των εργαζομένων θέλει να αποσυρθεί το θέμα και να γίνει ουσιαστικός διάλογος της δημοτικής αρχής με τους εργαζόμενους τους οποίους ο ΟΕΥ αφορά. Η δημοτική αρχή έκανε κάποιες υποχωρήσεις, αλλά, δεν έβγαλε την συναίνεση που επιθυμούσε. Είναι χρέος της να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια που υπάρχουν ώστε να προχωρήσει σε αυτό το ζήτημα μαζί με τους εργαζόμενους κι όχι σε κόντρα με αυτούς.
Υπάρχει ανοιχτό το θέμα της αποχής μας από το αυριανό δημοτικό συμβούλιο. Αυτό θα εξαρτηθεί κατά πολύ και από την αυριανή απόφαση του συλλόγου των εργαζομένων που θα κάνουν μια προσπάθεια να συνεννοηθούν μεταξύ τους και με την δημοτική αρχή για να μην ναυαγήσει όλη η προσπάθεια.
Χρέος της διοίκησης να ακούει και να μην ενεργεί μόνη της χωρίς συναινέσεις και διάλογο.