Τετάρτη 5 Μαΐου 2021

Το 5ο Παραδοτέο του "ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ"...


Το 5ο και τελευταίο Παραδοτέο του "ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ", η μελισσανιδίλα καθεστώς και ο Λένιν
   Συντάκτης:  Λάκης Ιγνατιάδης, stagona4u

Η προϊστορία για τους αδαείς:
 Στα τέλη του '18 η Περιφέρεια Αττικής, επί Δούρου, και το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών "Δημόκριτος", υπέγραψαν μία Προγραμματική Σύμβαση προϋπολογισμού 316 χιλ. ευρώ για την αναζήτηση της αιτίας των ενοχλητικών οσμών στις περιοχές Δραπετσώνας, Κερατσινίου Περάματος και Δ.Πειραιά, προκειμένου τα αποτελέσματα να αξιοποιηθούν για την αντιμετώπιση του προβλήματος και την προστασία των κατοίκων και του περιβάλλοντος.

Ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης που ήταν ο εισηγητής της επιλογής του "Δημόκριτου", είχε τονίσει τον Σεπτέμβρη 2018 στην συνεδρίαση της Περιφέρειας: «Η επιλογή του “Δημόκριτου” διασφαλίζει την αξιοποίηση της επιστημονικής γνώσης και εμπειρίας, αφού διαθέτει εξειδικευμένα και πιστοποιημένα εργαστήρια, ικανά να σχεδιάσουν και υλοποιήσουν ένα ερευνητικό πρόγραμμα αυτής της κλίμακας».

Τα επόμενα δύο χρόνια έγιναν όλες οι μετρήσεις από πέντε μονάδες και κατά περιόδους ο "Δημόκριτος" έδινε στην δημοσιότητα με τις τέσσερεις ανακοινώσεις του τα αποτελέσματα των μετρήσεων με τα απαραίτητα σχόλια. 
Από αυτά έγινε φανερό ότι στην ατμόσφαιρα της υπό εξέταση περιοχής υπάρχουν αρκετοί ρύποι ανάμεσα στους οποίους είναι και το βενζόλιο, ένα συστατικό του αργού πετρελαίου που θεωρείται καρκινογόνο. 
Ολόκληρο το άρθρο στη stagona4u