Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Με καταλήψεις θα αντιδράσει ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας ενάντια στα σχέδια επέκτασης του ΟΛΠ.


Σημαντικές εξελίξεις αναμένονται να υπάρξουν στην "κόντρα" που έχει ξεσπάσει μεταξύ του Δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας και του ΟΛΠ Α.Ε.
Στην εκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του ενοποιημένου Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας που έγινε χτες Παρασκευή  στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του πρώην Δημαρχείου Δραπετσώνας,  μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης ήταν η  κλιμάκωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων των πολιτών του ενοποιημένου δήμου , ενάντια στα σχέδια της Ανώνυμης Εταιρείας «ΟΛΠ Α.Ε για επέκταση του ήδη υπάρχοντος Car Terminal (Σταθμού διακινήσης αυτοκινήτων) δημιουργώντας το μεγαλύτερο CAR TERMINAL της Ευρώπης στην περιοχή της Καρβουνόσκαλας ( Λιμάνι Ηρακλέους - Ικόνιο). 
Σύμφωνα με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου την προσεχή Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011 αντιπροσωπεία του Δήμου ,θα επισκεφθεί τα γραφεία του ΟΛΠ και θα ενημερώσει τον πρόεδρο του Οργανισμού κ. Ανωμερίτη ότι θα πρεπει να ανασταλλούν οι εργασίες αναδιαρρύθμισης και άναπτυξης του Λιμένα Ηρακλέους όπως έχει ανακοινωθεί και με δελτίο τύπου απο τον οργανισμό και να κάτσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για να συζητήσουν και να βρούν λύση στο πρόβλημα. Σε διαφορετική περίπτωση ο Δήμος θα προχωρήσει σε καταλήψεις στα γραφεία και τις εγκαταστάσεις του ΟΛΠ Α.Ε.
Ο Δήμαρχος κ. Τζανής στην εισαγωγή του ενημέρωσε τους Δημοτικούς Συμβούλους όλων των παρατάξεων για την απόφαση του να συγκαλέσει έκτακτο συμβούλιο , λόγω της απόφασης του ΟΛΠ Α.Ε. να προχωρήσει στην επέκταση του Car Terminal απο την 01 Φεβρουαρίου χωρίς να έχει καλέσει τους Δημάρχους των περιοχών Κερατσινίου-Δραπετσώνας και Περάματος σε συζήτηση. Σύμφωνα με το δελτίο τύπου μεταφέρετε η δραστηριότητα του Car Terminal στον Νέο Μώλο Δραπετσώνας απο 01.02.11 έως ότου τελειώσουν οι εργασίες στην περιοχή της Καρβουνόσκαλας (Ικόνιο).Η συνεδρίαση είχε ένταση καθόλη την διάρκεια της και διάρκησε περισσότερο απο 5 ώρες.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ΟΛΠ Α.Ε. και το δελτίο τύπου που αναρτήθηκε χτες Παρασκευή μεσημέρι , ο Οργανισμός εκφράζει την έκπληξη του για την μη ενημέρωση του για την έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. O Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Λ.Π. Α.Ε. κ. Γιώργος Ανωμερίτης απέστειλε προς τον Δήμαρχο και τα Μέλη του Δ.Σ. του Δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας την ακόλουθη επιστολή:
"Προς τον Δήμαρχο και τα Μέλη του Δ. Σ. του Δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας
Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε χωρίς κανείς ούτε να μας ενημερώσει, ούτε να μας καλέσει ότι συνεκλήθη σε έκτακτη συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου να εξετάσει θέματα τα οποία άπτονται της λειτουργίας του ΟΛΠ Α.Ε. Όπως δηλώσαμε στον Δήμαρχο και τα μέλη του Δ.Σ. κατά την πρόσφατη συνάντησή μας, ο ΟΛΠ είναι πάντα στη διάθεση των φορέων και της αυτοδιοίκησης υπό ένα και μόνο όρο: Να διατυπώνονται επακριβώς τα θέματα που πρέπει να συζητηθούν και να τίθενται σε διαβούλευση μεταξύ όλων των πλευρών. Για τα θέματα τα οποία συγκαλείται το έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο ουδείς απευθύνθηκε στον ΟΛΠ προκειμένου να προϋπάρξει η απαιτούμενη πληροφόρηση. Ο ΟΛΠ εκτελεί σημαντικά φιλοπεριβαλλοντικά προγράμματα προκειμένου εντός του 2011 να χαρακτηρισθεί ecoport. Τα θέματα της λειτουργίας του λιμανιού και των παραλιμένιων δήμων απαιτούν υπευθυνότητα, συνεργασία και βούληση για την επίτευξη στόχων προώθησης του κοινού καλού. Τίποτε από αυτά δεν θα επιτευχθεί με επικοινωνιακού χαρακτήρα ανακοινώσεις και ενέργειες για τις οποίες δεν τηρείται ούτε ο στοιχειώδης κανόνας της πρόσκλησης για συζήτηση της άλλης πλευράς."

Το Δελτίο Τύπου του Οργανισμού έφτασε στα χέρια του Δημάρχου γύρω στις 17.00 και ενώ είχε ξεκινήσει η συνεδρίαση. Εμείς δεν γνωρίζουμε αν είχε προσκληθεί κάποιος απο τον Οργανισμό και πόσο μάλλον ο ίδιος ο Πρόεδρος του, δεν μπορούμε όμως να μην αναφέρουμε ότι την περασμένη Τετάρτη 19 Ιανουαρίου στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε με μοναδικό θέμα συζήτησης, τις προτάσεις για τον σχεδιασμό δημιουργίας Πολιτιστικής Ακτής από τον Ο.Λ.Π. Α.Ε. στο παραλιακό μέτωπο της Δραπετσώνας ο κ. Ανωμερίτης, ως ο κατ’ εξοχήν αρμόδιος για τα αμιγή πολιτικά ζητήματα, που έχουν προκύψει δεν ήταν παρών.Η όλη συζήτηση έλαβε χώρα στο ίδιο χώρο , το πρώην Δημαρχείο της Δραπετσώνας, μιας και το συγκεκριμένο θέμα αφορά άμεσα την περιοχή .Στην συζήτηση παρευρέθησαν, ο αρχιτέκτονας κ. Αραχωβίτης, σύμβουλος του ΟΛΠ και υπεύθυνος ανάπτυξης του έργου, ο Αντιπεριφερειάρχης Αττικής κ. Λεωνίδας Αθανασιάδης, υπεύθυνος εποπτείας θεμάτων ΕΣΠΑ και καινοτομίας καθώς και ο βουλευτής Β΄ Πειραιά του ΣΥ.ΡΙΖ.Α κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης. περισσότερα: 7news