Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ

ΣΚΛΗΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΔΗΜ.ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑ  ΖΟΥΠΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:  Προς Συντάκτες Πειραϊκού ρεπορτάζ Κερατσίνι 29-01-2011 
            ‘Όπως είναι γνωστό, πρόσφατα στο Δημοτικό Συμβούλιο Κερατσινίου-Δραπετσώνας έθεσα το θέμα της λειτουργίας του Νεκροταφείου του Σχιστού. Πιο συγκεκριμένα ,επεσήμανα τον κίνδυνο να παύσει η λειτουργία του ,αφού υπάρχει ο ορατός κίνδυνος να μείνουν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι σε αυτό, εφ’όσον το αποθεματικό του Συνδέσμου έφτασε σχεδόν σε μηδενικό σημείο από τα 1,2 εκατομμύρια ευρώ που ήταν προ τετραετίας, σαν αποτέλεσμα της αποτελεσματικής τότε οικονομικής διαχείρισης από τον πρώην πρόεδρο και Δήμαρχο Μοσχάτου Ταξιάρχη Παπαντώνη.
Έχω την υποχρέωση να αποσαφηνίσω και να ξεκαθαρίσω τα εξής:
·       Η παρέμβασή μου δεν οφείλεται μόνο σε προσωπικό ενδιαφέρον και ευαισθησία. Αποτελούσε υποχρέωση προσωπική, αλλά και της Δημοτικής Κίνησης «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ», συλλογική απόφαση της οποίας ήταν να τεθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο .
·       Τα στοιχεία που επικαλέστηκα, ήταν στοιχεία που μας παρέθεσαν εκπρόσωποι του σωματείου εργαζομένων στο Νεκροταφείο προεκλογικά, σε συνάντηση που οι ίδιοι ζήτησαν με αντιπροσωπεία της Κίνησής μας.
·       Το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό για την περιοχή μας, για να συνδέεται με προσωπικές ή πολιτικές αντιθέσεις. Όσοι επιχειρούν να το παρουσιάσουν ως τέτοιο, απλά επιδιώκουν να το υποβαθμίσουν και να αποκρύψουν ευθύνες προσώπων.
·       Δε με συγκινούν και δε με πτοούν απειλές, ύβρεις και προσωπικές επιθέσεις που εκτοξεύονται από καφενεία και καφετέριες. Έμαθα να κάνω πολιτική με ευθείες κουβέντες και όχι κουτσομπολιά ,με δημόσιες παρεμβάσεις και όχι με «επιδείξεις μαγκιάς στην παρέα μου».
·       Η στιγμή κατά την οποία έγινε η παρέμβαση μου ήταν αναγκαστική. Η συνάντησή  με τους εργαζομένους έγινε προεκλογικά. Έκτοτε το Δημοτικό Συμβούλιο δε συνεδρίασε. Περίμενα επομένως την πρώτη Συνεδρίαση του Συμβουλίου, με τη νέα Δημοτική Αρχή.

Εν πάσει περιπτώσει, η Δημοτική Αρχή αποδέχτηκε ως όφειλε να φέρει το θέμα για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο άμεσα, με την παρουσία του Προέδρου του Συνδέσμου κατά την τελευταία τετραετία κ.Κανέλου Λάλου και αντιπροσωπείας του σωματείου εργαζομένων.  Ας μην βιάζονται επομένως ορισμένοι. Από την συζήτηση θα φανεί η αλήθεια, όλη η αλήθεια . Εύχομαι η κατάσταση να είναι μην είναι όσο άσχημη μας εμφανίστηκε. , ελπίζω ότι θα είναι συ

Δράττομαι της ευκαιρίας για να καταγγείλω εκείνους τους θρασύδειλους και οσφυοκάμπτες που στο τελευταίο διάστημα έχουν βάλει σκοπό της ζωής τους αξιοποιώντας πρόσκαιρους  θεσμικούς ρόλους να μου δημιουργήσουν προβλήματα στην επαγγελματική μου πορεία. Πρόκειται για άθλιους τύπους με ολοκληρωτικά πρότυπα ζωής που φαίνεται  ότι δεν διστάζουν να κάνουν οποιαδήποτε πολιτική αθλιότητα για να με πολεμήσουν.
 Τους γνωρίζω καλά και με γνωρίζουν καλά. Γνωρίζουν ότι προχώρησα πάντα με εντιμότητα και αξιοπρέπεια ,με κοινωνική προσφορά και θάρρος. Ας μάθουν λοιπόν ότι με τις ενέργειες τους δείχνουν πόσο ανθρωπάκια είναι και ότι κάθε βήμα που έχουν κάνει , το έχουν κάνει έρποντας και με μόνο όπλο την ευλυγισία της μέσης τους. Ας μάθουν αυτή τη στιγμή και κάτι ακόμα. Αυτές οι πολιτικές αθλιότητες δε με κάμπτουν. Αν δε συνεχίσουν, θα βρεθούν μπροστά σε αντιδράσεις που ούτε καν φαντάζονται. Εννοείται ότι αναφέρομαι σε αντιδράσεις δημόσιες και με αποδέκτη την κοινωνία. Για να μάθουν όλοι τι συμβαίνει από «ανθρώπους» δήθεν προοδευτικούς. Αυτή είναι η τελευταία προειδοποίηση μου. Είπα και λάλησα ,αμαρτία ουκ έχω…

ΖΟΥΠΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ
Δημ. Σύμβουλος Κερατσινίου-Δραπετσώνας