Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Το Φεστιβάλ Δράμας ρίχνει άγκυρα στο Κερατσίνι

Άγκυρα στο «κινηματογραφικό» λιμάνι του Κερατσινίου ρίχνει για πρώτη φορά το 33ο Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας την Πέμπτη 13 και την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο Αμφιάλης «Μελίνα Μερκούρη».

Εδώ και δεκαπέντε χρόνια, οι διακριθείσες ταινίες του φεστιβάλ, εντάσσονται σ’ ένα «μακρύ ταξίδι» επαφής με το κινηματογραφόφιλο κοινό, που κάθε χρόνο αποδεικνύει το ολοένα και μεγαλύτερο ενδιαφέρον του για το «μικρό». Στην αλυσίδα των φετινών σταθμών του φεστιβάλ προστίθεται και το Κερατσίνι, εγκαινιάζοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη λειτουργία της κινηματογραφικής αίθουσας του Πολιτιστικού Κέντρου της Αμφιάλης.

Την Πέμπτη στις 8 μ.μ. θα προβληθούν οι βραβευμένες ταινίες «Casus beli» του Γιώργου Ζώη, «13 ½» του Χάρη Βαφειάδη, «Oedipus» του Ιωακείμ Μυλωνά, «Τι ώρα θα γυρίσεις;» της Μαριτίνας Πάσσαρη, «ο Μάριος και το κοράκι» του Γιάννη Μπουγιούκα και «το Χωριό» του Στέλιου Πολυχρονάκη. 

Το διήμερο κινηματογραφικό πρόγραμμα προβολών που από το 1978 προβάλλει, υποστηρίζει και διαδίδει σταθερά το έργο των σύγχρονων Ελλήνων κινηματογραφιστών, θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή με την ταινία της Καλλιόπης Λεγάκη «Στην Εξορία», το «Στη σκιά του μαύρου ήλιου» του Θόδωρου Δεμίρη, τον Πλανευτή του Γράμμου του Βαγγέλη Ευθυμίου και το «Αφετηρία – τέρμα» της Κινηματογραφικής ομάδας του Δήμου Αθηναίων.

Την επόμενη Πέμπτη το Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη» θα φιλοξενήσει το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Πάτρας, σε ένα διήμερο πρόγραμμα προβολών όπου εντάσσονται οι 16 βραβευμένες ταινίες της φετινής του διοργάνωσης.

Η είσοδος είναι δωρεάν.
Ώρα έναρξης προβολών: 8 μ.μ.
Πολ. Κέντρο Αμφιάλης «Μελίνα Μερκούρη» (Εμμ. Μπενάκη 70, τηλ. 210-4329400)