Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Ανακοινώσεις για το κλείσιμο του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Κερατσινίου!Σχετικά με το κλείσιμο του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Κερατσινίου οφείλουμε να αποκαταστήσουμε την πραγματικότητα, την οποία παραποιούν, γνωστοί νεόκοποι «εργατοπατέρες» του συνδικαλιστικού χώρου. Ουδέποτε η νέα Δημοτική Αρχή απέλυσε εργαζομένους από το Δημοτικό Κολυμβητήριο της πόλης. Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι –συμβασιούχοι, εργάζονταν με σύμβαση ορισμένου χρόνου στην ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ Α.Ε. και την ΔΗΚΕΠΑΚ. Οι συμβάσεις τους ολοκληρώθηκαν και λύθηκαν αυτοδικαίως στις 31-12-2010. Την ίδια ημερομηνία επίσης έληξε η σύμβαση που είχε συνάψει ο Δήμος με την ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ Α.Ε., οπότε δεν υπήρχε σύννομη δυνατότητα, ανανέωσης των συγκεκριμένων συμβάσεων.  
Η νέα Δημοτική Αρχή συμμερίζεται απόλυτα την αγωνία, όλων όσων οι νέες βάρβαρες οικονομικές συνθήκες ωθούν στην ανεργία και την εξαθλίωση.
Το απέδειξε ήδη, καθώς το 85% των συμβασιούχων που εργάζονταν στον Δήμο και έληξαν οι συμβάσεις τους, έχουν ήδη με ενέργειες της νέας Δημοτικής αρχής παραμείνει στις θέσεις τους.
Η κατάληψη όμως και το κλείσιμο του Δημοτικού Κολυμβητηρίου, μια πρακτική που εμποδίζει εκατοντάδες ανθρώπους να αθληθούν και δεκάδες ΑΜΕΑ να κάνουν την αναγκαία θεραπεία τους, είναι μια απαράδεκτη και αντιδημοκρατική συμπεριφορά, όταν μάλιστα γίνεται μια μέρα ΜΟΝΟ από την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Δημοτικής αρχής. 
Κι εδώ προκύπτουν μερικά αναπάντητα ερωτήματα.
-Πριν 4 χρόνια η προηγούμενη Δημοτική αρχή ΑΠΕΛΥΣΕ όλους τους συμβασιούχους εργαζόμενους στο Κολυμβητήριο και προσέλαβε τους «δικούς της». Τότε δεν «άνοιξε ρουθούνι». ΓΙΑΤΙ;
-Αυτοί που απολύθηκαν τότε δεν ήταν εργαζόμενοι; Δεν είχαν δικαιώματα; 
-Ποιους ενοχλεί η προσπάθεια της νέας Δημοτικής Αρχής να παραμείνουν οι εργαζόμενοι, με νόμιμο τρόπο και να μείνει ανοιχτό το Κολυμβητήριο;
-Πόσο ηθικό είναι άραγε να στερούν κάποιοι την άθληση και την υγεία από εκατοντάδες παιδιά και ΑΜΕΑ;
-Η τυφλή αντιπολίτευση «κάποιων», εναντίον της νέας Δημοτικής αρχής, πόσο βοηθούν τελικά τον εργαζόμενο; Μήπως είναι απλώς αποτέλεσμα μικροκομματικών συμφερόντων;
Η νέα Δημοτική αρχή είναι αποφασισμένη να λειτουργήσει ΑΜΕΣΑ το Κολυμβητήριο. Ήδη γίνονται ενέργειες για μετάταξη εργαζομένων από άλλες υπηρεσίες του Δήμου στο Κολυμβητήριο, ώστε να λειτουργήσει άμεσα. Παράλληλα προκηρύσσεται μέσω ΑΣΕΠ, ο διαγωνισμός για την κάλυψη των θέσεων αυτών. 
Οι εκατοντάδες οικογένειες που εξυπηρετούνται στο χώρο του Κολυμβητηρίου δεν θα πρέπει να έχουν καμία ανησυχία. Το Κολυμβητήριο θα λειτουργήσει ΑΜΕΣΑ. Η νέα Δημοτική Αρχή είναι ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΗ να υλοποιήσει τους στόχους και τα οράματα της κόντρα σε κάθε εμπόδιο».                          (αναδημοσίευση από  ΣΤΑΜΠΑρισματα)


Ανακοίνωση από Κ.Ο. Κερατσινίου  – Δραπετσώνας  του ΚΚΕ 


ΜΟΝΙΜΗ  ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ  ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΙΑ  ΓΡΟΘΙΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ
 Σε  συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης που  η ανεργία και η φτώχεια  τσακίζουν κάθε εργατικό – λαϊκό  σπίτι, οι εκπρόσωποι των μονοπωλίων και των κομμάτων της πλουτοκρατίας στην τοπική διοίκηση δείχνουν τα δόντια τους στους συμβασιούχους εργαζόμενους των δήμων.  
 Δεκάδες συμβασιούχοι στους δήμους του Πειραιά  πετιούνται στο δρόμο, έτσι και στο  δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας. Όμηροι στην κυριολεξία των δημάρχων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που υπόσχονταν καμία απόλυση. Συμπαραστεκόμαστε ενεργά στον αγώνα των απολυμένων συμβασιούχων στο κολυμβητήριο του Κερατσινίου.  
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΛΥΘΕΙ
Ο πολυήμερος αγώνας τους, μαζί με τους μόνιμους συναδέλφους τους, τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ που τους στηρίζουν και τους εκλεγμένους κομμουνιστές δημοτικούς συμβούλους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» είναι πολύ σημαντικός. Η επιμονή τους στο δικαίωμα για μόνιμη και σταθερή δουλειά, η ενότητα τους που εκφράζεται με το σύνθημα «ή όλοι στη δουλειά ή δεν υποχωρούμε» είναι παρακαταθήκη.
ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΟΥ κ. ΤΖΑΝΗ
ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ  ΣΤΗΡΙΞΕ Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ Η Δ.Α.
ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΝΙΑΣΜΕΝΟ ΑΓΩΝΑ  ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑΝΤΙΑ  ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ
 Καταγγέλλουμε την προσπάθειά του να τραμπουκίσει ενάντια στους απολυμένους συμβασιούχους με καμιά τριανταριά δημοτικούς συμβούλους και λοιπούς παρατρεχάμενους, με πρωτοπαλίκαρα γνωστά μέλη του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΝ στον Πειραιά, αλλά και να εκβιάσει τους εργαζόμενους, ότι εάν δεν αποδεχτούν να απολυθούν, θα κλείσει ο ίδιος το κολυμβητήριο. Τέτοιο μίσος απέναντι σε ανθρώπους που ζητούν τη δουλειά τους. 
 Όσο για τον αντιΚΚΕ  και αντιΠΑΜΕ κατήφορο τους, τέτοιοι είναι και δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό. Αυτό που τους ενώνει είναι η προσήλωση τους στις αρχές της καπιταλιστικής βαρβαρότητας και το τσάκισμα κάθε λαϊκής κατάκτησης.
Πέφτουν οι μάσκες όμως και  για τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ που στήριξε και επίσημα τον κ. Τζανή. Να τον χαίρετε και ο κ. Τσίπρας που πανηγύριζε για την εκλογή του. Τέτοια λύσσα να πεταχτούν 11 άνθρωποι στο δρόμο, πράγματι χρήζουν συγχαρητηρίων για τους υπερασπιστές του ανθρώπινου καπιταλισμού. Αυτή όμως είναι η αποστολή τους, να θολώσουν τα νερά, να υπερασπίζονται την καπιταλιστική βαρβαρότητα και φυσικά ο αντικομμουνισμός.

Προειδοποιούμε  τους εργαζόμενους και  όλο το λαό…
Με  την εφαρμογή του  «Καλλικράτη» η επίθεση  θα οξυνθεί.Έρχεται συρρίκνωση και ιδιωτικοποίηση των όποιων κοινωνικών υπηρεσιών έχουν απομείνει και το πέταγμα δεκάδων συμβασιούχων στην ανεργία.
Καλούμε όλο το λαό της  περιοχής σε οργάνωση και αντίσταση στην πολιτική των μονοπωλίων – Ε.Ε. – κυβέρνησης που τσακίζουν τη ζωή μας.
Ενίσχυση  των ταξικών σωματείων, του ΠΑΜΕ, Επιτροπές Αγώνα σε όλες τις γειτονιές για να βάλουμε εμπόδια στην αντιλαϊκή επίθεση.
Αλληλεγγύη  στους εργαζόμενους που αγωνίζονται να μη χάσουν τη δουλειά τους, σε κάθε αυτοαπασχολούμενο και μικρό ΕΒΕ που τον απειλεί λουκέτο, σε κάθε άνεργο.
Τώρα  να περάσουμε στην αντεπίθεση για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης υπέρ του λαού, για Λαϊκή Εξουσία και Λαϊκή Οικονομία που να ικανοποιεί τις δικές μας ανάγκες.  7.1.2011