Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Η πρώτη συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου Κερατσινίου –Δραπετσώνας

Ρεπορτάζ από την πρώτη συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου Κερατσινίου –Δραπετσώνας:
     ΑΣΥΝΕΠΕΙΑ ΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΈΡΓΩΝ
Στην πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κερατσινίου-Δραπετσώνας ο νέος δήμαρχος Λουκάς Τζανής ενώ μίλησε στην αρχή για σύγκρουση με κατεστημένες αντιλήψεις και για την ανάγκη ανανέωσης, πρότεινε στην συνέχεια ως πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου ….τον επί 12 χρόνια τέως δήμαρχο Δραπετσώνας Κώστα Χρονόπουλο, ο οποίος είχε ηττηθεί στις εκλογές του 2002 και του 2006 .

Το  δημοτικό συμβούλιο οδηγήθηκε σε 5ωρη συνεδρίαση (!) γεγονός που ερμηνεύτηκε από πολλούς ως «δύναμη ισχύος», ενώ δεν υπήρχε λόγος αφού όλοι γνωρίζουν ότι η παράταξη που είναι στη διοίκηση του Δήμου διαθέτει 25 δημοτικούς συμβούλους στο 41μελες συμβούλιο και μπορεί να "περάσει" όλες τις επιλογές της . 
Ο δήμαρχος μίλησε στην αρχή για την ανάγκη όλες οι παρατάξεις να «δώσουν τα χέρια για το καλό του Δήμου»,  όμως το σώμα οδηγήθηκε σε αλλεπάλληλες ψηφοφορίες. Τα μέλη της παράταξης του στο προεδρείο, στην Οικονομική Επιτροπή και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής εκλέχτηκαν  με την πρώτη ψηφοφορία, ενώ χρειαζόταν δεύτερη, ακόμα και τρίτη ψηφοφορία (!) για την εκλογή των μελών –ακόμα και των αναπληρωματικών- της Αντιπολίτευσης. Τέλος ενδιάμεσα στις ψηφοφορίες έκανε παρεμβάσεις και μετά ψήφιζαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας.
 Η κατάσταση αυτή εξόργισε τον Ζαχαρία Ζούπη, ο οποίος άσκησε σκληρή κριτική στον δήμαρχο για αλαζονεία.

Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου εκλέχτηκε ο πρώην Δήμαρχος Δραπετσώνας  Κώστας Χρονόπουλος και αντιπρόεδρος η Χρύσα Μυργιαλή. Γραμματέας η Μαρία Μαράκου.

Στη θέση της παλιάς Δημαρχιακής, τώρα θα υπάρχουν δυο επιτροπές, η Οικονομική και η Ποιότητας Ζωής.
Οικονομική Επιτροπή: Δήμαρχος (ως Πρόεδρος), Βενετίδης Αναστ., Δαβγιώτη Ελ., Θεοχάρης Διον., Μαϊλη Μ., Γαβαλά Νικ. από πλευράς διοίκησης και Χρυσός Αλ., Μελάς Φ., Πατίδης Ηλ. από την αντιπολίτευση. Αναπληρωματικοί θα είναι οι Δασκαλάκη Μ., Μανουσιάδης Μπ., Σενικίδου Μ, για τη διοίκηση και Ζούπης Ζαχ., Μελάς Στ., για την αντιπολίτευση. 
 Επιτροπή Ποιότητας Ζωής: Δήμαρχος (ως Πρόεδρος), Δασκαλάκη Μ., Λάλος Ι., Μανουσιάδης Μπ., Μόσχου Ειρ. και Σενικίδου Μαρ. από τη διοίκηση και Τσιρίδης Γ., Μπαρμπαγιάννη Ευγ., Πετρίδης Γ. από την αντιπολίτευση. Αναπληρωματικοί θα είναι οι Μαθιουδακη Ειρ., Πάστρα Χαρ. και Σαρηγεωργίου Θεοδ. για την διοίκηση και Φωτίου Ξ., Μελάς Στ. για την αντιπολίτευση.