Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Πρόγραμμα «ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΓΕΙΤΟΝΑ»

Συμμετέχοντας στο πρόγραμμα «ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΓΕΙΤΟΝΑ», μπορείς να βοηθήσεις μία γιαγιά ή έναν παππού στην πολυκατοικία ή τη γειτονιά σου.
Σε περίπτωση άμεσης και έκτακτης ανάγκης του ηλικιωμένου, η Γραμμή Ζωής θα επικοινωνήσει μαζί σου για να σταθείς δίπλα του μέχρι να φτάσει η απαραίτητη βοήθεια. Επιπλέον εάν το επιθυμείς μπορείς να συνεισφέρεις, διαθέτοντας μέρος του ελεύθερου χρόνου σου κρατώντας του παρέα ή διευκολύνοντάς τον σε πρακτικά ζητήματα της καθημερινότητας του (ψώνια, φάρμακα κτλ).
Ένας στους τρεις ανθρώπους άνω των 60 ετών υποφέρει από μοναξιά... Σήμερα μπορεί κάποιος να νιώθει μοναξιά ακόμα και στη γειτονιά του και ας ξέρουν όλοι το όνομά του.
Η συνεισφορά σου μέσα από το πρόγραμμα «ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΓΕΙΤΟΝΑ» είναι ανεκτίμητη για τους ηλικιωμένους συνανθρώπους μας, τους ανθρώπους που μας φρόντισαν, τους οποίους ο σύγχρονος τρόπος ζωής και οι συνθήκες τους έχουν εξαναγκάσει να ζουν στην απομόνωση, παρότι έχουν πολλά να προσφέρουν.
Απλά αναλογίσου τη χαρά και την ικανοποίηση που μπορείς να προσφέρεις, αφιερώνοντας μέρος του χρόνου σου στους παππούδες και τις γιαγιάδες μας.  
    


Εάν θέλεις να γίνεις Εθελοντής Γείτονας επικοινώνησε με τη Γραμμή Ζωής στα τηλέφωνα 210.6990885, 210.6917125 ή στοsocial_service@lifelinehellas.gr  και ζήτησέ μας να σου στείλουμε την αίτηση συμμετοχής ή κάνε κλικ εδώ για να κατεβάσεις την αίτηση και στείλε την με φαξ στο 210.5246208.