Τρίτη 16 Μαρτίου 2021

Και το Πέραμα στις κινητοποιήσεις για το ΣχιΣτό


Δήμος Περάματος:
«Καμία νέα περιβαλλοντική επιβάρυνση στο Σχιστό δεν θα γίνει ανεκτή»

Με ανακοίνωση του ο Δήμος Περάματος ενημερώνει ότι, αύριο, 
Τετάρτη 17-3-2021 στις 8:00 π.μ., 
προχωρά σε κινητοποίηση στον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στο Σχιστό, αντιδρώντας και με αυτόν τον τρόπο στον σχεδιασμό της Κυβέρνησης και της Περιφέρειας Αττικής για τη δημιουργία μίας νέας μονάδας διαχείρισης των απορριμμάτων στην περιοχή.
Στην κινητοποίηση θα παρευρεθούν εκπρόσωποι των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης, λαμβάνοντας υπ’ όψιν όλα τα απαιτούμενα προληπτικά μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό.

"Καλούμε την Κυβέρνηση και την Περιφέρεια Αττικής να αναλογιστούν το γεγονός πως το Πέραμα είναι μία περιοχή υπερκορεσμένη από πολλές οχλούσες δραστηριότητες.
Να θεωρήσουν δεδομένο πως η πόλη δεν θα ανεχθεί καμία νέα περιβαλλοντική επιβάρυνση που σχεδιάζεται ερήμην των πολιτών και μάλιστα εν μέσω έξαρσης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ενώνουμε τις φωνές μας με τους φορείς και τις συλλογικότητες από όλη την Αττική, οι οποίοι διατρανώνουν την αντίθεσή τους στο να καταστούν το Πέραμα και η Φυλή για ακόμα μία φορά «η εύκολη λύση» με το να δεχθούν το σύνολο των απορριμμάτων της Αττικής.
Πάγια θέση του Δήμου Περάματος, η οποία έχει εκφραστεί τόσο σε Δημοτικά Συμβούλια όσο και με την κοινή επιστολή των Δημάρχων της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά προς την προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή το 2016, είναι η αποκεντρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων με βάση την αρχή της εγγύτητας.
Τα φαραωνικά, υπερσυγκεντρωτικά μοντέλα διαχείρισης των απορριμμάτων, όπως αυτό που σχεδιάζεται στο Σχιστό, δεν είναι αποτελεσματικά, αλλά μας γυρίζουν πολλά χρόνια πίσω.
Με κάθε μέσο και με όλες μας τις δυνάμεις θα εμποδίσουμε κάθε περαιτέρω υποβάθμιση της περιοχής μας."