Σάββατο 6 Μαρτίου 2021

Τέλος στο «τείχος» της Δραπετσώνας

Στις 3 Ιουλίου η τοπική ιστοσελίδα stagona4u στο άρθρο που δημοσίευσε παρουσίασε ένα "τσιμεντένιο τείχος" το οποίο κατασκευαζόταν γύρω από το Καστράκι. Από κοντά και το blog "Δραπετσίνι" έγραψε για το θέμα.

Αμέσως υπήρξαν αντιδράσεις και ξεκίνησε διάλογος στο διαδίκτυο για τη χρησιμότητα του "τείχους". 
Η δημοτική αρχή δεν τοποθετήθηκε τότε! Ακολούθησαν ανακοινώσεις των δημοτικών παρατάξεων που απαιτούσαν ό,τι το "τείχος" που χτίστηκε από μπετόν πρέπει αμέσως να γκρεμιστεί!

Σήμερα έγινε ένα θαύμα! Το τείχος της Δραπετσώνας "κουρεύτηκε" και έμεινε ένα μικρό τοιχίο κάτω από μισό μέτρο, περίπου 30 πόντους.
Φαίνεται στην ομάδα αυτών που αποφασίσουν έφτασαν οι ενστάσεις των δημοτών, κυριάρχησαν πιο φιλικές για το περιβάλλον σκέψεις και είδαν με άλλο αισθητικό κριτήριο την ανάγκη για περίφραση του χώρου.

Βεβαίως, εκτός από το γκρέμισμα «του τείχους», ευχάριστη έκπληξη είναι ότι η δημοτική αρχή έδειξε με την απόφαση της αυτή ότι έχει ανοιχτές κεραίες και ότι «ακούει»! Γι΄ αυτό αξίζουν πολλά μπράβο στους υπευθύνους!

Τώρα αναμένεται να ολοκληρώσουν την αισθητική παρέμβαση, επιλέγοντας για την περίφραξη μια λύση που να ταιριάζει με την αισθητική και προβολή των χαρακτηριστικών του χώρου!

Ανάρτηση στη stagona4U για το ίδιο θέμα εδώ