Σάββατο 13 Μαρτίου 2021

στη ΦΥΛΗ και ΣΧΙΣΤΟ... για πάντα;

Η εβδομάδα που έρχεται είναι εβδομάδα κινητοποιήσεων για τη Φυλή και το Σχιστό! 

Δεδομένων των συνθηκών, δυσκολία για ανοιχτές μαζικές εκδηλώσεις, το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας κάλεσε τις δημοτικές παρατάξεις από όλους τους γειτονικούς δήμους να συμμετέχουν!
 Όμως, δεν φτάνει μόνο αυτό! Η ενημέρωση πρέπει να απευθυνθεί και προς τους φορείς και τις συλλογικότητες της πόλης,  τουλάχιστον να ενημερωθούν και να πάρουν θέση!

Η ιστορία με τα σκουπίδια δεν είναι μια εύκολη ιστορία! Το Σχιστό, το Κερατσίνι έδωσαν, όλα αυτά τα χρόνια, αυτό που τους αναλογούσε στη διαχείριση των απορριμμάτων του Λεκανοπεδίου! Tο υπερσύγχρονο και "υπέρλαμπρο" εργοστάσιο που σχεδιάζεται, όσο "πράσινο" και να είναι,  θα είναι ένα ακόμα εργοστάσιο σε μία επιβαρυμένη περιοχή, όχι σε μια παρθένα περιοχή!
Και επειδή οι σχεδιασμοί προχωρούν (ήδη τρέχει η διαγνωστική έρευνα αγοράς εδώ), το δημοτικό συμβούλιο, το οποίο συνεδριάζει τακτικά για το θέμα, πρέπει να αναλάβει δράση!  Άμεσα! Να βρει τρόπους να ενημερώσει την τοπική κοινωνία (όχι μόνο μέσω fb), να προγραμματίσει συναντήσεις με τους υπευθύνους, να επιδιώξει την ενεργή εμπλοκή των βουλευτών  και γενικώς να ανοίξει το θέμα σε φορείς και συλλογικότητες! 
Σε λίγους μήνες, όταν το έργο θα έχει δημοπρατηθεί και ο ιδιώτης επενδυτής θα "ρίχνει μπετά", όλα θα είναι διαφορετικά!  Η λογική "μάνδρου", που κυριαρχεί σε σαλόνια των "ποικιλώνυμων εξουσιών" και ουσιαστικά κατατάσσει τις περιοχές δεν πρέπει να κυριαρχήσει! 
Η δημοτική αρχή κρατάει μια καυτή πατάτα, η οποία έτυχε "στη βάρδια της"!  Όμως, οφείλει να θυμηθεί το αγωνιστικό παρελθόν της, όπως έλεγε στην προεκλογική περίοδο, και να αναλάβει δράση. Χθες ...που λέει ένας φίλος από τα παλιά! 


Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ-ΖΕΦΥΡΙΟΥ-ΦΥΛΗΣ 

ΚΑΤΑ των νέων ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ σε ΦΥΛΗ και ΣΧΙΣΤΟ

ΤΕΤΑΡΤΗ, 17 ΜΑΡΤΗ, ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ (εδώ)