Δευτέρα 8 Ιουνίου 2020

Μία γνώμη για την αντιμετώπιση της μελισσανιδίλας...

Μία γνώμη για την αντιμετώπιση της μελισσανιδίλας εν έτει 2020 σε Δραπετσώνα , Κερατσίνι, Πέραμα και Δ.Πειραιά
Συντάκτης: Λάκης Ιγνατιάδης


Η γνώμη μου σχετικά με την αντιμετώπιση του προβλήματος της μελισσανιδίλας, που την έχω ξαναγράψει σε κάποια άρθρα στη σταγόνα, είναι η εξής: 

Εκπρόσωποι από όλες τις δημοτικές παρατάξεις - και λέω όλες, διότι απ'ότι φαίνεται υπάρχει ομοφωνία ως προς το να σταματήσει επιτέλους η μελισσανιδίλα να βλάπτει την υγεία μας - να πάρουν σβάρνα τις γειτονιές και με συζητήσεις με τους κατοίκους και με το μοίρασμα ενημερωτικού φυλλαδίου σε κάθε σπίτι να στήνουν επιτροπές αγώνα σ'αυτές. 
Πολλές και μικρές επιτροπές αγώνα με αίτημα: Το τέλος της μελισσανιδίλας και αφού οι υπουργοί Περιβάλλοντος δεν τολμούν να συγκρουστούν με την Oil One, μόνο εμείς μπρορούμε να το φέρουμε.

Πως; Πλησιάζοντας τον κόσμο. Με ένα συγκεκριμένο και καλά σχεδιασμένο πρόγραμμα να εργαστούν σκληρά κι από κοινού όλες οι δημοτικές παρατάξεις με στόχο να καλύψουν σε μερικούς μήνες βασικά Δραπετσώνα Χαραυγή και Ευγένεια (είναι οι περιοχές που κυρίως πλήττονται πιο έντονα όποτε εκτονώνουν οι δεξαμενές τα δηλητηριώδη αέρια τους) ώστε στο τέλος να φτιάξουν μία πλατιά επιτροπή κατοίκων διαθέσιμη για ένα έντονο και σκληρό αγώνα διαρκείας. Διαθέσιμοι στις περιπτώσεις που η μελισσανιδίλα πνίγει τις περιοχές τους να κινητοποιούν αμέσως τον κόσμο για διαμαρτυρία.

Το δεύτερο σημαντικό έχει να κάνει με το να προσπαθήσει η δημ.αρχή για να μπουν σ'αυτό το μέτωπο και οι δήμοι Πειραιά και Περάματος, διότι υπάρχουν πολλές μαρτυρίες ότι περιοχές αυτών των δήμων πλήττονται από την μελισσανιδίλα.

Και το τρίτο είναι να σχεδιαστεί ένας αγώνας διαρκείας με πολύ συγκεκριμένες δράσεις που σταδιακά θα κλιμακώνονται και θα διευρύνονται. Καλό είναι να έχουμε επίγνωση πως αν δεν καταφέρουν αυτές οι κινήσεις να πάρουν μέρος ενεργά στον αγώνα αυτό πάρα πολλοί κάτοικοι και εργαζόμενοι της περιοχής αυτής, ελάχιστες πιθανότητες θα έχουμε να τον κερδίσουμε σύντομα.

Σ'αυτήν την προσπάθεια, αν με ευθύνη της δημοτικής αρχής στηθεί μία ανοιχτή σε πρόσωπα, σε φορείς και σε συλλόγους διαδημοτική επιτροπή αγώνα, η κοινή λογική λέει ότι μπορεί και αυτή να βοηθήσει από λίγο έως πολύ. Ολόκληρο το άρθρο εδώ