Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020

Η απομάκρυνση των "καζανιών" είναι η μοναδική ρεαλιστική επιλογή!

Μετά από ένα μεγάλο διάστημα σιωπής, η  δυσοσμία στη Δραπετσώνα, ανέλπιστα, μετά την καραντίνα, είναι κάθε τόσο θέμα σε μέσα ενημέρωσης. 
Επιπλέον,  βουλευτές από διαφορετικούς χώρους κινητοποιήθηκαν, κατέθεσαν ερωτήσεις στη Βουλή, το πρόβλημα κουβεντιάζεται στις παρέες  και έγινε σημαντική κινητοποίηση,  που διοργάνωσαν σύλλογοι και σωματεία την ημέρα περιβάλλοντος. Η προηγούμενη κινητοποίηση είχε γίνει το φθινόπωρο και ενδιάμεσα στις 14 Φεβρουαρίου στα δικαστήρια, ως συμπαράσταση στον Δήμαρχο που είχε τη δίκη από την αγωγή της OIl one!

Τώρα, τη σκυτάλη παίρνει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά "η πρόοδος" και με αφορμή τα μεγάλα προβλήματα από τη δυσοσμία στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Δραπετσώνας, καλεί  εκπροσώπους των συλλόγων διδασκόντων και των συλλόγων γονέων των σχολείων της περιοχής την Τετάρτη 17 Ιουνίου στις 13.30 στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Δραπετσώνας σε συζήτηση για τον σχεδιασμό της επόμενης δράσης
Σε κάθε περίπτωση, κάθε κινητοποίηση φορέων για το μεγάλο πρόβλημα που έχει αναστατώσει τη ζωή της περιοχής είναι  σημαντική. Και βεβαίως κινητοποιήσεις μικρές ή μεγάλες έχουν γίνει και θα γίνουν και στο μέλλον! 
Από εδώ και πέρα, καλό είναι, το κίνημα για την απομάκρυνση των καζανιών να δει κάτι  διαφορετικό και πιο μεγάλο. Είναι ο κατάλληλος χρόνος να βρεθούν όλοι μαζί, φορείς, σωματεία και Δήμος. Την πρωτοβουλία πρέπει να αναλάβει ο δήμος, να μπει μπροστά και να δημιουργήσει επιτροπή αγώνα, στην οποία θα συμμετέχουν όσοι θέλουν και μπορούν, με σχέδιο και προγραμματισμένες δράσεις. Ο αντίπαλος είναι δυνατός και πρέπει να βρίσκει, παντού και πάντα, την πόλη ενωμένη μπροστά του!

 
Η ανακοίνωση: <Καλούμε την Τετάρτη 17 Ιουνίου στις 13.30 στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Δραπετσώνας σε συζήτηση για τον σχεδιασμό δράσης μας.
Όλα τα σχολεία της Ελλάδας ανοίγουν τα παράθυρα τους για να αεριστούν όσο περισσότερο γίνεται, αλλά ο νοτιοδυτικός άνεμος σφράγισε κάθε άνοιγμα στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Δραπετσώνας την Τετάρτη 10 Ιουνίου, αφού η δυσοσμία που έρχεται από την περιοχή των καζανιών της Oil one υπερνικά ακόμη και τον φόβο του Covid19. Οι μαθητές της περιοχής μας εξαιρούνται από την αυτονόητη ισονομία, καθώς δεν κάνουν μάθημα όποτε η βιομηχανική δραστηριότητα το απαγορεύει και επιβαρύνουν καθημερινά την υγεία τους με άγνωστα και επίφοβα αποτελέσματα.

Από τον Γενάρη του 2015, η κατάσταση συνεχώς επιδεινώνεται. Τα επεισόδια αφόρητης κακοσμίας πληθαίνουν. Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί των παρακείμενων στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις σχολείων μαζί με τους κατοίκους της περιοχής εγκλείονται σε μια ανθυγιεινή ζώνη, κατάλληλη για β’ κατηγορίας συμπολίτες.

Μόνη ελπίδα μας, αποκλειστική διέξοδος μας, αποτελεί η συνέχιση και η ενδυνάμωση του αγώνα μας. Συνεχίζουμε λοιπόν στον δρόμο που χαράξαμε τα τελευταία χρόνια με στάσεις εργασίας, πορείες, κινητοποιήσεις, επιδιώκοντας τη μεγαλύτερη δυνατή ενότητα των φορέων της περιοχής με αποκλειστικό στόχο την ανάδειξη και εντέλει τη λύση του προβλήματος.

Η απομάκρυνση των καζανιών και των άλλων βιομηχανικών δραστηριοτήτων δεν είναι πολυτέλεια. Είναι η μοναδική ρεαλιστική επιλογή για τη Δραπετσώνα, τη Χαραυγή και την Ευγένεια. Το γεγονός αυτό πρέπει να γίνει κοινή συνείδηση, πρώτα στην περιοχή και κατόπιν σε όλη τη χώρα. Στην βάση αυτής της συνείδησης θα καταφέρουμε να διώξουμε την οχλούσα βιομηχανική δραστηριότητα από τις αυλές των σχολείων μας και τα μπαλκόνια των σπιτιών μας.

Καλούμε εκπροσώπους των συλλόγων διδασκόντων και των συλλόγων γονέων των σχολείων της περιοχής την Τετάρτη 17 Ιουνίου στις 13.30 στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Δραπετσώνας σε συζήτηση για τον σχεδιασμό της δικής μας δράσης.
Έξω τα καζάνια. Να απομακρυνθούν οι εγκαταστάσεις της Oil One και της Lafarge. Να αποδοθούν στο λαό της περιοχής και τα 640 στρέμματα της παλιάς βιομηχανικής περιοχής των Λιπασμάτων>. ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.
Σύλλογος Εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά "η πρόοδος"