Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020

Συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου για τα "καζάνια"!

Μετά από πολύ καιρό και μια μεγάλη περίοδο σχετικής χαλάρωσης κάτι κινείται για το θέμα των καζανιών και της δυσοσμίας και σε επίπεδο δήμου! Ήδη έγινε η πρώτη κινητοποίηση από φορείς, προετοιμάζεται η επόμενη (εδώ) και συναντήθηκαν οι επικεφαλής των δημοτικών κινήσεων με πρωτοβουλία του δημάρχου όπως πληροφορεί σχετική ανακοίνωση! 

Οι επικεφαλής αποφάσισαν να συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο, την  Τετάρτη 24 Ιουνίου, για το θέμα της δυσοσμίας, στο οποίο θα κληθούν να συμμετέχουν οι βουλευτές της β' Πειραιά και οι περιφερειακοί σύμβουλοι! 
Στόχος οι βουλευτές να πάρουν ξεκάθαρη θέση και να δεσμευτούν, ώστε να προωθήσουν στα κόμματα τους την νομοθετική τροπολογία  για απομάκρυνση των ρυπογόνων βιομηχανιών από τον οικιστικό ιστό της πόλης. Το αίτημα της τοπικής κοινωνίας είναι  οι κοινοβουλευτικές ομάδες των βουλευτών να καταθέσουν την τροπολογία στη Βουλή και να την κάνουν νόμο του κράτους! 
Την τροπολογία  σχεδίασε και παρουσίασε η δημοτική αρχή, ένα χρόνο περίπου μετά την εξαγγελία της στο δελτίο τύπου (εδώ) του περσινού καλοκαιριού, στην τότε συνάντηση με τους βουλευτές, μετά από  ένα  επεισόδιο έξαρσης της δυσοσμίας! Κάλιο αργά παρά ποτέ! 
Σε κάθε περίπτωση, η κίνηση αυτή είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.  Όμως, είναι απαίτηση η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου  να μεταδοθεί ζωντανά από το διαδίκτυο, ώστε  δημότες να μάθουν τις θέσεις και τις δεσμεύσεις όλων που από διάφορες θέσεις ζητούν τη ψήφο των δημοτών! Και επιπλέον, αυτή τη φορά, οι δημοτικές κινήσεις πρέπει να δείξουν ευελιξία, ώστε  α. προς τα έξω να ακουστεί η ομόφωνη απόφαση της πόλης και β. οι δεσμεύσεις να έχουν συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, γιατί τα περιθώρια για την πόλη έχουν στενέψει ασφυκτικά!


Η ανακοίνωση του δήμου για τις επόμενες κινήσεις:
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ- ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗΣ ΤΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ

Με πρωτοβουλία του δημάρχου Κερατσινίου- Δραπετσώνας Χρήστου Βρεττάκου, πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ, συνάντηση με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων της πόλης. Στη συζήτηση πήραν μέρος ο κ. Διαλινάκης, ο κ. Καλαμαράς, ο κ.Τσιρίδης και ο κ. Καμάς.
Το θέμα της συνάντησης είχε να κάνει με την τροπολογία που πρόκειται να καταθέσει ο Δήμος στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες των κομμάτων, για την άμεση μετεγκατάσταση των βιομηχανικών δραστηριοτήτων της Oil one και της Lafarge, καθώς και για το ξήλωμα των δεξαμενών των ΕΛΠΕ, από τον οικιστικό ιστό της πόλης,
Από την πλευρά του ο δήμαρχος παρουσίασε ένα σχέδιο πρότασης για τη σχετική τροπολογία και αποφασίστηκε την Τετάρτη 24 Ιουνίου, να πραγματοποιηθεί Δημοτικό Συμβούλιο, στο οποίο θα καλεστούν οι βουλευτές Β’ Πειραιά και οι περιφερειακοί σύμβουλοι.