Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020

Μια ακόμα ανυπόφορη μέρα για τη Δραπετσώνα

Μάλλον οι λέξεις τελειώνουν! Έχουν ειπωθεί πολλά και έχουν γραφεί άλλα τόσα. Δηλαδή τι πρέπει να γίνει για να συγκινηθούν οι αρμόδιοι και να κλείσουν βιομηχανίες που ρυπαίνουν; 
Δεν φτάνουν, πλέον, οι διαπιστώσεις! Άραγε οι επιθεωρητές ήρθαν στην πόλη και τι διαπίστωσαν σήμερα;
Ρώτησαν τους ανθρώπους που υποφέρουν, είδαν τους μαθητές στο  σχολείο, δίπλα στα λιπάσματα, που δυσκολεύονται να βγουν στην αυλή του σχολείου; 

Δυστυχώς, τα περιστατικά δυσοσμίας επαναλαμβάνονται  συχνότερα και είναι πιο έντονα!  Μία λύση υπάρχει και  οι υπεύθυνοι πρέπει να πάρουν δύσκολες αποφάσεις τώρα! Νομοθετική ρύθμιση για άμεση μετεγκατάσταση των ρυπογόνων βιομηχανιών μέσα από τον οικιστικό ιστό της πόλης, και, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία, αναστολή της λειτουργίας των βιομηχανιών, όταν εκδηλώνονται προβλήματα δυσοσμίας.


Παρακάτω η δραματική ανακοίνωση του διευθυντή του 2ου Δημοτικού σχολείου Δραπετσώνας προς τους γονείς.

<Θα ήθελα να ενημερώσω τους αγαπητούς γονείς του 2ου Δημοτικού Σχολείου Δραπετσώνας πως σήμερα για πολλοστή φορά το σχολείο μας, όπως και η ευρύτερη περιοχή σύμφωνα με μαρτυρίες από γονείς, δέχτηκε κύμα έντονης δυσοσμίας και φορά ανέμου προερχόμενη από την περιοχή των Λιπασμάτων, με χαρακτηριστική οσμή του βενζολίου κατά το διάστημα 9.30 με 12.00 το πρωί με αποτέλεσμα τα παιδιά κι οι εκπαιδευτικοί να κλειστούν στις τάξεις για να αποφύγουν την ασφυκτική ατμόσφαιρα που είχε δημιουργηθεί στον προαύλιο χώρο. 
Παράλληλα και στις τάξεις είχαν δημιουργηθεί συνθήκες θαλάμου αερίων λόγω της οσμής που είχε εγκλειστεί μέσα σ' αυτές. 
Όντας σε πολύ δύσκολη κατάσταση κλήθηκε η αστυνομία, ο Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας κ. Βρεττάκος Χρήστος, η αντιδήμαρχος κα Μιχάλογλου Στέλλα και η αντιπεριφερειάρχης Αττικής κα Αντωνάκου Σταυρούλα, οι οποίοι και έσπευσαν να καταγράψουν το γεγονός και να μας υποστηρίξουν. 
Εξαιτίας των συνθηκών αυτών ο Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας αποφάσισε πως σε περίπτωση παρόμοιων καταστάσεων κατά την αυριανή ημέρα ή τις επόμενες ημέρες θα βγει ανακοίνωση για προσωρινή παύση λειτουργίας της σχολικής μονάδας.
Παρακαλώ να είστε σε εγρήγορση και να απαντάτε στις απόπειρες επικοινωνίας του σχολείου μαζί σας, σε οποιαδήποτε μορφή (τηλέφωνο, email).
Με εκτίμηση Σταύρος Κώστογλου, Διευθυντής 2ου ΔΣ Δραπετσώνας>