Τρίτη 9 Ιουνίου 2020

Απαλλοτρίωση: Έχουμε κανένα νέο κ.Πατούλη;

Λίτσα Ρέπα:
Έχουμε κανένα νέο κύριε Πατούλη;

Απαλλοτρίωση του χώρου των Λιπασμάτων που κατέχει η Εθνική Τράπεζα:
Ένα χρόνο πριν στις 4/6/2019 δημοσιεύτηκε στο Φ.Ε.Κ. 281/τ. Δ'/4-6-2019 η Απόφαση της Περιφέρειας Αττικής -(Ρ.Δούρου ) για την αναγκαστική απαλλοτρίωση του χώρου του πρώην Εργοστασίου Λιπασμάτων στη Δραπετσώνα προκειμένου να κατασκευαστεί Μητροπολιτικό Πάρκο Πρασίνου.

Η απόφαση αυτή δρομολόγησε δεσμευτικές διαδικασίες και προθεσμίες.
Η Περιφέρεια Αττικής επί Διοίκησης Ρ.Δούρου υιοθέτησε και έβαλε σε τροχιά υλοποίησης ένα διαχρονικό αίτημα της πόλης, των φορέων και των πολιτών και δημιούργησε τις συνθήκες για να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί μια ακόμη υπερτοπικής σημασίας και επιρροής ανάπλαση που θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων.
Μέχρι σήμερα η Διοίκηση Πατούλη που ακολούθησε τηρεί σιγή ιχθύος. Ούτε κι από το Δήμο Κερατσινίου Δραπετσώνας έχουμε καμιά πληροφόρηση.
 
Να υποθέσουμε ότι όλα βαίνουν καλώς ή θα μας έρθει καμιά σφαλιάρα και θα ξυπνήσουμε εκ των υστέρων με καλέσματα και ιαχές πολέμου να πιάσουμε τα λάβαρα για να τα γυαλίσουμε;
Εγώ διαβάζοντας την πρόσφατη ανακοίνωση του Υπουργείου που λέει ότι σε λίγες μέρες ορίζεται "συντονιστής" για ένα έργο που οραματίζεται ο Μητσοτάκης στην περιοχή αν ήμουν Δήμαρχος και δεν το γνώριζα θα θύμωνα και θα ζητούσα ενημέρωση κι εξηγήσεις.
Αν το γνώριζα θα φρόντιζα έγκαιρα να ενημερώσω το Δημοτικό Συμβούλιο και τους κατοίκους τουλάχιστον.

Θέλω να ελπίζω ότι δε θα μάθουμε μια μέρα απο το MEGA τα μελλούμενα με τρόπο που θα μας πέσει ο ουρανός στο κεφάλι εδώ στο Γαλατικό χωριό μας!



ΥΓ: Έχει περάσει ένας χρόνος και δεν υπάρχει καμία ενημέρωση από τους εμπλεκόμενους (υπουργεία, περιφέρεια Αττικής και δήμος Κερατσινίου Δραπετσώνας) για το που βρίσκεται αυτή η υπόθεση; Ο Κ. Χατζηδάκης ανακοίνωσε ότι θα διορίσει για το έργο του Κέντρου Καινοτομίας συντονιστή. Η δημοτική αρχή και το δημοτικό συμβούλιο γνωρίζουν κάτι παραπάνω; Εάν ναι, γιατί δεν ενημερώνουν; Εάν όχι, γιατί δεν διαμαρτύρονται σε αυτούς που αποφασίζουν για την περιοχή, χωρίς τη συμμετοχή της τοπικής κοινότητας! Γιατί πρέπει να τρέχουμε συνεχώς πίσω από τις εξελίξεις;