Τρίτη 16 Ιουνίου 2020

Συνεδρίαση "κεκλεισμένων των θυρών"!

Τη Δευτέρα 15-6-2020 συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας "κεκλεισμένων των θυρών"! Όλα έγιναν μεταξύ των δημοτικών συμβούλων, οι πολίτες παρέμειναν μακριά, η προεκλογική περίοδος αργεί!  Για μια ακόμη φορά η συνεδρίαση δεν μεταδόθηκε στο διαδίκτυο για να γνωρίσουν και οι δημότες (τι ευαισθησίες είναι αυτές;)  τι λένε πίσω από τις κλειστές πόρτες οι δημοτικοί σύμβουλοι! Οκ, κανένας δεν θα γινόταν σοφότερος από τη μετάδοση μια συνεδρίασης, όμως είναι ένα μήνυμα  προς την κοινωνία, έστω την κοινωνία του διαδικτύου!  Αποφασίζουμε για εσάς και επιθυμούμε να γνωρίζετε... Τόσο απλά!

Ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της δημοτικής κίνησης "Αλλάζουμε", Καμάς Παντελής με ανακοίνωση  ενημέρωσε για την παρέμβαση του στο συμβούλιο στην συζήτηση προ ημερησίας διάταξης και εξήγησε ότι αποχώρησε από τη συνεδρίαση λόγω μη μετάδοσης της συνεδρίασης! Κάτι είναι κι αυτό!
Η ανακοίνωση του : <Δελτίο Τύπου, του Συνδυασμού Κερατσίνι- Δραπετσώνα #ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ για την 10η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας.
 
" Ερωτηματικά για το αν διαφωνεί ο κύριος Βρεττάκος, ακόμα, με τον κύριο Μώραλη, για την επαναλειτουργία του Νεκροταφείου της Ανάστασης"
Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας, το Δημοτικό Συμβούλιο κράτησε ενός λεπτού σιγή, στη μνήμη του Γιώργου Χάσκα, ενώ έγινε επί της αρχής δεκτή από το Δήμαρχο Κερατσινίου- Δραπετσώνας, και γενικότερα από τις Δημοτικές Παρατάξεις, να ονοματοδοτηθεί χώρος του Δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας. 
 
"Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι κατά τη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο κύριος Βρεττάκος αναφέρθηκε, δύο φορές σε μεγάλα προβλήματα της πόλης, μην αναφέροντας το θέμα του Νεκροταφείου της Ανάστασης. Μπορεί να τον αδικούμε. Αλλά αν το γεγονός Συνδυαστεί, με το γεγονός ότι δεν βλέπουμε να δρομολογείται το περίφημο debate, με το Δήμαρχο Πειραιά, δεν μπορούμε παρά να έχουμε εύλογες απορίες, για την στρατηγική του κυρίου Δημάρχου."

Περαιτέρω κατά τη συνεδρίαση ο Συνδυασμός μας έθεσε τα παρακάτω θέματα :

1. Ζητήσαμε ενημέρωση για το τι σκοπεύει ο Δήμος να πράξει, για το θέμα της Μονάδας Επεξεργασίας απορριμμάτων στο Σχιστό, που δρομολογεί η Περιφέρεια. Δεν θεωρούμε ότι η απάντηση του κυρίου Δημάρχου ήταν επαρκής στο θέμα.
 
2. Ζητήσαμε να πληροφορηθούμε γιατί δεν έχει κατατεθεί ακόμα, το σχέδιο της πρότασης Νόμου του Δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας, για τις ρυπογόνες βιομηχανίες δίπλα από τον οικιστικό ιστό. Λάβαμε την απάντηση ότι την Τετάρτη θα παρουσιαστεί στους επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων.
 
3. Αναφέραμε τα θέματα που διαπιστώσαμε κατά την επίσκεψη στο Λιμανάκι του Αγίου Νικολάου και ζητήσαμε να έχουμε ενημέρωση ήτοι :
- Η σιδερένια περίφραξη που χωρίζει το λιμανάκι από τις εγκαταστάσεις του ΟΛΠ, είναι έτοιμη να καταρρεύσει. Επειδή βρίσκεται δίπλα στην Παιδική Χαρά, ευχόμαστε να μην θρηνήσουμε θύματα. Ταχθήκαμε υπέρ της άμεσης αντικατάστασης της σιδερένιας περίφραξης.
- Ενώ είναι σαφές, ότι η συντήρηση του γραφικού λιμανιού, η καθαριότητα και η ασφάλεια είναι αποκλειστική ευθύνη του Δήμου, για αυτό άλλωστε στην πράξη παραχώρησης προβλέπεται η ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ, ΠΟΙΝΙΚΗ, ΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ του Δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας εν τούτοις το πράσινο στο χώρο εναπόκειται στην φροντίδα του Συλλόγου .
- οι βράχοι που βρίσκονται στο όριο με τις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ , είναι έτοιμοι να αποκολληθούν. Ζητήσαμε να πληροφορηθούμε αν υπάρχει διαβούλευση του Δήμου με τη ΔΕΗ και τις πρωτοβουλίες που ο Δήμος σκέπτεται να πάρει.
-Υπάρχει πλήρης άγνοια για την προσθήκη της έκτασης των 2600 στρεμμάτων, που εξυπηρετούν το χώρο των RO-RO. Ζητήσαμε ενημέρωση, και η αλήθεια είναι ότι η απάντηση που λάβαμε, ότι τα 2600 στρέμματα είναι αποτυπωμένα στην έκταση που χρησιμοποιεί ο Δήμος μάς δημιούργησε ερωτηματικά. Θα περιμένουμε να δούμε την Έκθεση της Τεχνικής Υπηρεσίας
-Η παιδική χαρά είναι εγκαταλελειμμένη και ακατάλληλη
- Δεν υπάρχει σύστημα πυρασφάλειας

4. Ζητήσαμε να πληροφορηθούμε αν το σύστημα δορυφορικού ποτίσματος που είχε παραδοθεί στο Δήμο, με το έργο της " Πράσινης Πόλης", είναι σε λειτουργία ή όχι

5. Επισημάναμε ότι η καθυστέρηση στο έργο της ανάπλασης των πεζοδρομίων των σχολείων είναι υπερβολικά μεγάλη και ότι η Διοίκηση θα πρέπει να μας ξεκαθαρίσει τι προτίθεται να κάνει.

Θέσαμε τα κάτωθι καθημερινότητας :
"Στην περιοχή του Ακροκέραμου, ο δρόμος εμφανίζει ιδιαίτερη επικινδυνότητα. Υπάρχει η ΕΥΔΑΠ, μία μεταφορική εταιρεία και τώρα ετοιμάζεται να λειτουργήσει μία καντίνα- εστιατόριο
Στην περιοχή της Παύλου Φύσσα και ειδικότερα έξω από το σούπερ Μάρκετ ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, καθημερινά σωρεύονται στοίβες σκουπιδιών.
 
Τέλος, επειδή η συνεδρίαση δεν μεταδόθηκε διαδικτυακά, αποχωρήσαμε κατά τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης, όπως και θα κάνουμε μέχρι η Διοίκηση του κυρίου Βρεττάκου να εφαρμόσει την στρατηγική του ανοιχτού Δήμου>