Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Δημοτικός λαχανόκηπος!

Μια όμορφη ιδέα από την Αλεξανδρούπολη!
 Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης προχωρά στη δημιουργία δημοτικού λαχανόκηπου, όπου με μικρή μίσθωση όσοι δημότες θέλουν θα έχουν το μπαχτσεδάκι τους με τα δικά τους κηπευτικά!
Γνωρίζουμε ότι εδώ, ίσως είναι δύσκολο!
 Το παρουσιάζουμε όμως για να πούμε το αυτονόητο! Δεν είναι δημοτική διοίκηση, μόνο η διαχείριση  των σκουπιδιών, οι μικροεπισκευές, οι επαφές, οι προσλήψεις, οι επιχορηγήσεις, οι εκδηλώσεις, τα δάνεια... Αυτά έκαναν και όλες οι προηγούμενες διοικήσεις!
 Δημοτική διοίκηση είναι και οι νέες ιδέες που μπαίνουν σε εφαρμογή! Χθες παρουσιάσαμε τον δημοτικό αστυνόμο της γειτονιάς, σήμερα το δημοτικό λαχανόκηπο, παλιότερα το κοινωνικό παντοπωλείο ή και  τη θεωρία των σπασμένων παραθύρων
Ακόμα περιμένουμε τις καινούργιες ιδέες από μια δημοτική κίνηση που φιλοδοξούσε και το διαφήμιζε έντονα να είναι διαφορετική με τις προϋπάρχουσες στη διοίκηση του Δήμου...
Οι ιδέες αυτές και πολλές άλλες ίσως, μπορεί να είναι καινούριες, αλλά ήδη τις εφαρμόζουν μερικές πρωτοπόρες πόλεις της Ελλάδας και της Ευρώπης.

<Αλεξανδρούπολη: Λαχανόκηπος για άπορους
http://www.metrogreece.gr/News.aspx?a_id=21850&NewsType=1
Σε στήριξη των απόρων στην πράξη θα προχωρήσει ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, αφού προσανατολίζεται στη δημιουργία του πρώτου δημοτικού αγροκτήματος, που θα παραχωρηθεί σε άτομα με χαμηλό ή καθόλου εισόδημα.
Στο πνεύμα των καιρών και δείχνοντας ευαισθητοποίηση στο αυξανόμενο φαινόμενο της φτώχειας ο δήμος της πόλης θα εγκαταστήσει σε μια έκταση 27 στρεμμάτων βιολογικό λαχανόκηπο, ο οποίος θα απέχει μόλις 20 λεπτά με τα πόδια από τα κέντρο της πόλης. Ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, όπως άποροι, χαμηλοσυνταξιούχοι και πολύτεκνοι θα αποκτήσουν τα δικά τους λαχανικά, τα οποία θα φροντίζουν και φυσικά θα καταναλώνουν μαζί με την οικογένεια τους.
Ο δήμος θα διαθέσει την απαραίτητη υποδομή, όπως μηχανήματα, σπόρους και τεχνική γνώση, ενώ παράλληλα ένας γεωπόνος θα δίνει τις απαραίτητες συμβουλές και τη στήριξη που χρειάζεται. Σύμφωνα με πληροφορίες, μοναδική υποχρέωση των καλλιεργητών είναι να φροντίζουν τον κήπο και να δίνουν το 10% της παραγωγής τους στο κοινωνικό παντοπωλείο, που θα δημιουργηθεί στο Δήμο.>