Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Περιμένουμε από τον Δήμο να κάνει κάτι για την Ψυτάλλεια! Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο.


 Από το blog του  Γιώργου Τσιρίδη
Οι μυρωδιές από την ΕΥΔΑΠ (Ψυτάλλεια) έχουν κατακλύσει έντονα τη Δραπετσώνα και τη Χαραυγή εδώ και αρκετές μέρες. Το φαινόμενο αυτό εμφανιζόταν που και που όλο τον τελευταίο καιρό, αλλά, είτε λόγω της αραιότητας είτε λόγω του ότι ήταν χειμώνας και τα παράθυρα ήταν κλειστά, δεν γινόταν βασανιστήριο και δεν έπνιγε τον κόσμο.
 Τελευταία όμως με τους καύσωνες η κατάσταση είναι αφόρητη. Δεν τολμάς να βγεις στο μπαλκόνι ή να περπατήσεις τους δρόμους και η μυρωδιά των βοθρολυμάτων σε διώχνει. Πολιορκημένοι όλοι στα σπίτια μας, έτσι νιώθουμε.
Η Δημοτική Αρχή πρέπει να κάνει κάτι. Όσο το πρόβλημα της Ψυτάλλειας ήταν η κατασκευή της δευτεροβάθμιας επεξεργασίας, όλοι κάναμε υπομονή περιμένοντας να τελειώσει κάποτε αυτή η κατάσταση των μυρωδιών που υποβαθμίζει την ποιότητα της ζωής μας και τις αξίες των σπιτιών μας. Τώρα όμως που δεν υπάρχει ένα «ας περιμένουμε ως τότε να γίνει εκείνο» η κατάσταση είναι απελπιστική. 
Στην Κερατέα αγωνίστηκαν για να μην θιγούν στο ελάχιστο. Ήταν ίσως υπερβολικοί και άκρως εγωιστές, όμως εμείς στον αντίποδα είμαστε πολύ ηλίθιοι να υπομένουμε αυτή την κατάσταση αδιαμαρτύρητα. Καλές οι φόρμουλες καλές και οι ολοήμερες υπηρεσίες καθαριότητας, όμως το μεγάλο πρόβλημα της μυρωδιάς από την Ψυτάλλεια δεν το λύνουν. Ο Δήμος πρέπει να κινηθεί δραστήρια, να κάνει έγγραφα και να κάνει παρεμβάσεις στην ΕΥΔΑΠ και τα Υπουργεία και όταν εξαντλήσει τις συνήθεις οδούς να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις. Θα βρει πολλούς πολίτες πρόθυμους να αποκλείσουν την ΕΥΔΑΠ προκειμένου να πιέσουν για καλύτερο περιβάλλον και μάλιστα για να αποφύγουν αυτή τη δύσοσμη και απαράδεκτη υποβάθμιση της ζωής τους.