Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Αρχίζει περιπολίες ο δημοτικός αστυνομικός της γειτονιάς

Ωραίες ιδέες υλοποιούνται σε άλλους δήμους!
 Οι αρμόδιοι ας το ψάχνουν λίγο για να γίνει κάτι αντίστοιχο και στο Δήμο Κερατσινίου-Δραπετώνας
Οι παιδικές χαρές είναι εγκαταλειμμένες στην τύχη τους, τα σχολεία θέλουν επιτήρηση, οι γειτονιές έχουν προβλήματα. Στη δημοτική αρχή υπάρχουν έξυπνοι άνθρωποι, κάποιος ας σκεφτεί διαφορετικά. Πέρασαν 6 μήνες, όσο και εάν ο "κακός Καλλικράτης" αποσυντόνισε τη δημοτική ομάδα, υπάρχουν απλές λύσεις που δείχνουν την αλλαγή που τόσο διαφημίστηκε προεκλογικά! Αντί να κόβουν κλήσεις και να βρίσκονται στα γραφεία οι δημοτικοί αστυνομικοί ας βγουν στις γειτονιές για να προσφέρουν στο δημότη! Διαβάστε τι γίνεται στο Δήμο Αθηναίων...

"Σε εφαρμογή τέθηκε ο νέος θεσμός του δημοτικού αστυνομικού της γειτονιάς ο οποίος θα περιπολεί πιλοτικά σε επτά δημοτικά διαμερίσματα της Αττικής. Κύριος σκοπός του η άμεση και διαρκής επικοινωνία με τους δημότες για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση ο δημοτικός αστυνομικός: 
1. Θα περιπολεί στη γειτονιά του, θα έρχεται σε επικοινωνία με τους κατοίκους, θα προσεγγίζει με ενδιαφέρον τα προβλήματά τους και θα μεριμνά χωρίς καθυστέρηση για την αντιμετώπισή τους.
2. Θα παρέχει κάθε βοήθεια και συμπαράσταση σε θύματα εγκληματικών πράξεων και θα ενημερώνει χωρίς καθυστέρηση τις διωκτικές αρχές και την υπηρεσία του.
3. Θα παρίσταται στις συνεδριάσεις της δημοτικής κοινότητας καθώς και στις συνελεύσεις των κατοίκων της γειτονιάς.
4. Θα ενημερώνει χωρίς καθυστέρηση τις υπηρεσίες του δήμου για βλάβες δικτύων, κακοτεχνίες σε δρόμους και σε πεζοδρόμια και γενικά για κάθε πρόβλημα που εμποδίζει τη σωστή λειτουργία των δικτύων και των υποδομών της πόλης.
5. Θα παρέχει υπηρεσίες εξυπηρέτησης στους κατοίκους της γειτονιάς και ιδίως σε πολίτες ΑΜΕΑ, ηλικιωμένους, μέλη ευπαθών ομάδων, βοηθώντας τους στη διεκπεραίωση γραφειοκρατικών διαδικασιών και εντύπων.
6. Θα κάνει αισθητή την παρουσία του σε παιδικές χαρές, γήπεδα, σχολεία, πλατείες της γειτονιάς και θα παρακολουθεί την ακώλυτη λειτουργία τους.
Ο δημοτικός αστυνομικός της γειτονιάς δεν είναι αρμόδιος για την αντιμετώπιση εγκληματικών και ποινικών ενεργειών. Σε αυτές τις περιπτώσεις, οι δημότες θα πρέπει να απευθύνονται στην Άμεση Δράση της ΕΛ.ΑΣ.
Ο δημοτικός αστυνομικός της γειτονιάς φορά τη στολή της δημοτικής αστυνομίας και φέρει στην αριστερή πλευρά του στήθους κονκάρδα με το λογότυπο "Δημοτικός Αστυνομικός της Γειτονιάς". Θα επισκεφτεί όλα τα σπίτια και τα καταστήματα της γειτονιάς και θα μοιράσει την κάρτα με τα στοιχεία του. Ο θεσμός θα εφαρμοστεί αρχικά με κλιμάκια δύο ατόμων σε δύο βάρδιες".http://www.e-go.gr"