Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Εγκαινιάστηκε νέα λεωφορειακή γραμμή, η οποία ως συνήθως αφήνει απ΄έξω τη Χαραυγή!

 Μια νέα λεωφορειακή γραμμή εγκαινίασε και διαφημίζει με δελτίο τύπου ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας η οποία ως συνήθως αφήνει απέξω την περιοχή της Χαραυγής. Όπως φαίνεται στο σχεδιάγραμμα πάνω η περιοχή της Χαραυγής απέχει μόνο 200 μέτρα, ίσως και λιγότερα από το σημείο που περνάει (Πλάτωνος) η νέα λεωφορειακή γραμμή. Δυστυχώς παρά τις προτάσεις των φορέων της περιοχής, παρά τις παραστάσεις στο Δήμο για μια ακόμα φορά οι αρμόδιοι είχαν κλειστά αυτιά! Δυστυχώς  το απλό, ανέξοδο και εύκολο δεν είναι υλοποιήσιμο!
 Πάγιο αίτημα των κατοίκων της Χαραυγής είναι η σύνδεση της περιοχής με το κέντρο του Δήμου και με το ΙΚΑ Δραπετσώνας. Η νέα γραμμή  εξυπηρετεί ακριβώς τους δύο αυτούς προορισμούς.
 Επιπλέον είναι ίσως η μοναδική περιοχή του Κερατσινίου από την οποία μπορείς να πας στο Δημαρχείο Κερατσινίου μέσω Πειραιά! 
Οι συγκοινωνιολόγοι που σχεδίασαν τη νέα γραμμή ας λάβουν υπόψη τους ότι και στη Χαραυγή υπάρχουν άτομα τρίτης ηλικίας και ευπαθείς ομάδες, αλλά και άτομα που ίσως θα ήθελαν να ενισχύσουν την τοπική αγορά.
 Νομίζουμε ότι υπάρχει χρόνος να το ξανασκεφτούν και έστω και οριακά (βολεύει) να περνάει το λεωφορείο από τα σύνορα της Χαραυγής, άλλωστε η Χαραυγή είναι συνέχεια της Δραπετσώνας. Οι δημοτικοί σύμβουλοι της περιοχής  μήπως μπορούν να παρέμβουν για το θέμα; Απλή λογική χρειάζεται!
Η Δημοτική συγκοινωνία όπως υπάρχει σήμερα δεν εξυπηρετεί. Τα λεωφορεία της δημοτικής συγκοινωνίας κανείς δεν γνωρίζει πότε περνούν και πιο δρομολόγιο ακολουθούν! Βέβαια στο δελτίο τύπου τονίζεται ότι θα μπεί νέα γραμμά και για τη Χαραυγή! Δελτίο τύπου εδώ