Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Aπάντηση του Ζαχαρία Ζούπη με αφορμή ανώνυμη επιστολή Κερατσινιώτη

Aπάντηση του Ζαχαρία Ζούπη με αφορμή ανώνυμη επιστολή Κερατσινιώτη, η οποία δημοσιεύτηκε σε blog (εδώ), έκανε το γύρο του "τοπικού διαδικτύου" και αναφέρεται στον ίδιο και ειδικότερα στο θέμα των προσλήψεων, αλλά και στην πολιτική του παρουσία.
 Την αναδημοσιεύουμε γιατί ο Ζ. Ζούπης δεν την αγνόησε, αν και ανώνυμη, η απάντηση δημοσιεύτηκε ακόμα και στο εν λόγω Blog ως σχόλιο, εν μέσω υβριστικών σχολίων και επιπλέον απάντησε με στοιχεία για το επίμαχο θέμα των προσλήψεων, αφήνοντας ανοικτό το θέμα της παρέμβασης των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης και της Επιθεώρησης εργασίας!

"Είμαι ο Ζαχαρίας Ζούπης και ναι, είναι γνωστό ότι ανήκω στον χώρο του ΠΑΣΟΚ. Εν πάσει περιπτώσει δεν είμαι λίγο απ’ όλα στο όνομα μιας ψεύτικης ανεξαρτησίας. Εσείς που με υβρίζετε δε συστηματικά, γνωρίζετε ότι είμαι από 15 χρονών στο κίνημα και ότι είχα πάντα το θάρρος των απόψεων μου. Ποτέ δεν κρύφτηκα πίσω από γκισέδες και δημόσιες σχέσεις. Επιτρέψτε μου να σας ευχαριστήσω. 

Το blog σας μοιάζει να έχει στηθεί μόνο για να απαντάει σε μένα. Έτσι με βοηθάτε να γίνομαι πιο γνωστός. Έπειτα, η βιαιότητα των φραστικών επιθέσεων που μου κάνετε φανερώνει σε κάθε καλοπροαίρετο αναγνώστη σας να καταλαβαίνει ότι κάτι τρέχει πράγματι. Ότι κάτι συμβαίνει. Ότι κάτι το πραγματικό υπάρχει σ' αυτά που λέω και καταγγέλω για τον Λουκά Τζανή ως Δήμαρχο, πάντα δημόσια, πάντα ευθαρσώς. Μου κάνει για παράδειγμα εντύπωση, ότι στην καταγγελία μου για τις προσλήψεις δεν απάντησε η Δημοτική Αρχή, αλλά ο ΔΡΑΚΟΣ! Προσθέτω δε, ότι την ίδια στάση είχα τηρήσει και απέναντι στον Φώτη Μελά, όταν τον τελευταίο ενάμιση χρόνο πριν τις εκλογές είχε προχωρήσει σε...350 προσλήψεις. Σας καλώ να ζητήσετε από τις τοπικές εφημερίδες, με τις οποίες απ' ότι φαίνεται, ο Δήμαρχος έχει καλές σχέσεις, τα σχετικά αρχεία. 
Βέβαια, απ' ότι φαίνεται ο νυν Δήμαρχος πάει να σπάσει κάθε ρεκόρ, αφού αισίως έχει προχωρήσει σε 250 προσλήψεις και συμβάσεις διαφόρων τύπων μέσα σε ένα 6μηνο. Εσείς βέβαια ισχυρίζεστε ότι ψεύδομαι. Μακάρι να ήταν έτσι. Μακάρι να ήταν έτσι για τον Δήμο που αυτή την ώρα χρωστάει σε δεκάδες προμηθευτές και κινδυνεύει από μαζικά κατασχετήρια, έχει απλήρωτους εργαζόμενους σε δημοτικές επιχειρήσεις (κάντε τον κόπο να ρωτήσετε κανένα εργαζόμενο) και βρίσκεται μπροστά σε οικονομικό κραχ. Δυστυχώς όμως είναι όπως τα λέω σύμφωνα με επίσημες απαντήσεις που μου έχουν δοθεί από τον Δήμο και Δημοτικές Επιχειρήσεις, αλλά και στοιχεία που μου έχουν δοθεί... 
Μόνο πριν 20 μέρες ο Δήμος πήρε π.χ 42 διμηνίτες. Η ΔΗΚΕΠΡΟΚ ( Η μία από τις 5 επιχειρήσεις του Δήμου ) έχει πάρει 43, τους οποίους μού τους έδωσε και ονομαστικά η Πρόεδρος της. Το ΚΕΠΚΥ έχει πάρει 15, σύμφωνα πάλι με στοιχεία της Προέδρου του. Στην Αθλητική Επιχείρηση έχουν προσληφθεί σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες 35-40.Σ' αυτά δεν βάζω όλες τις συμβάσεις του Δήμου από Γενάρη έως Μάη, ο αριθμός των οποίων φαίνεται από τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, τα " μπλοκάκια, τους "εθελοντές " κ.λ.π. 

Μην εξεγείρεστε λοιπό. Ζητείστε τα στοιχεία από τον Δήμαρχο. Φαντάζομαι ότι θα τα πάρετε πιο εύκολα απ' ότι τα μάζεψα εγώ. Άστε που υπάρχει και άλλος τρόπος να αποδειχθεί η αλήθεια. Να γίνει έλεγχος για τον αριθμό και τα κριτήρια των προσλήψεων από το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, κάτι που σκέφτομαι να ζητήσω. Όπως επίσης να γίνει έλεγχος από την Επιθεώρηση Εργασίας στις δημοτικές επιχειρήσεις. Φαντάζομαι, ότι δεν θα έχετε αντίρρηση, αφού "καίγεστε" για την αλήθεια. Αυτά προς το παρόν. 

Επειδή μιλάτε για το ΠΑΣΟΚ και την σχέση μου μ' αυτό. Δεν ρωτάτε καλύτερα τον Δήμαρχο; Αν δεν κάνω λάθος, τον στήριξε με πάθος ο Δ.Λιντζέρης που ψήφισε και Μνημόνιο και Μεσοπρόθεσμο. Όπως τον στήριξαν και μία σειρά στελεχών του ΠΑΣΟΚ ( τους ξέρετε γιατί είναι πολύ γνωστά ) Γεια σας . Να είστε καλά και να είστε πάντα μαχητικοί . 

Α!!! Επειδή ρωτάτε για την δουλειά μου. Γνωρίζετε ότι είμαι σύμβουλος πολιτικής επικοινωνίας και επομένως έχω συνεργαστεί με δεκάδες δημάρχους, βουλευτές, υπουργούς και άλλα πολιτικά πρόσωπα, ανάμεσά τους και ο Δ.Ρέππας . Πάντως σας συμβουλεύω να έχετε σοβαρούς πληροφοριοδότες. Αυτή την περίοδο δεν συνεργάζομαι μαζί του. Έτσι, για την ιστορία….

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ
Αγαπητοί κύριοι διαχειριστές ή συνεργάτες του blog. Αναγνωρίζω την συγγραφική ικανότητα σας και τη διάθεση σας να αποκαταστήσετε αν μη τι άλλο την κοινή λογική. Θα μου επιτρέψετε όμως να σας επισημάνω, ότι η απάντηση σε χυδαίες προβοκάτσιες χρειάζεται να είναι ιδιαίτερα σαφής και συγκεκριμένη. Χωρίς την παραμικρή διάθεση να κάνω υποδείξεις του τρόπου ανάλυσης σας επισημαίνω ότι:
1ον) Η νέα Δημοτική αρχή του κ. Τζανή δεν μπορεί να προχωρήσει, ούτε σε μια σύμβαση πρόσληψης, πέρα και έξω απ’ όσα ο Καλλικράτης ορίζει για την λειτουργία των Δήμων και των νομικών τους προσώπων.
2ον) Το πολιτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και δημοτικός σύμβουλος κ. Ζαχαρίας Ζούπης, σχολιάζει και επιχειρηματολογεί όπως ο ίδιος αναγνωρίζει όχι αυτά που εγγράφως του απαντούν ο Δήμος, οι Κοινωφελείς Επιχειρήσεις και τα ΝΠΔΔ, αλλά αυτά που ο ίδιος φαντάζεται ότι συμβαίνουν ή τέλος πάντων αυτά που θα «ήθελε» με μεταφυσικό τρόπο, ώστε να εξυπηρετείται η επιχειρηματολογία του.
3ον) Το πολιτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και δημοτικός σύμβουλός κ. Ζούπης, έχει επισήμως καταθέσει, κατά δήλωση του ιδίου πρόταση επανίδρυσης της δημοτικής παράταξης «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ», στην οποία ανήκε έως σήμερα και εκλογής από μηδενική βάση, νέου επικεφαλής, αντί του κ. Χρυσού.
4ον) Το πολιτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και δημοτικός σύμβουλός κ. Ζούπης, γνωρίζοντας και συνεκτιμώντας την πρόθεση του κ. Τζανή να αποδείξει με πλήρη διαφάνεια την ανυπαρξία 250 νέων προσλήψεων φρόντισε να πυροδοτήσει την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και να επιβάλλει την αποχώρηση της παράταξης του, ώστε να μην χρειαστεί να «ακουστεί» στο σώμα η όλη αλήθεια… Φιλικά ένας Κερατσινιώτης αναγνώστης σας.