Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΛΟΥΚΑ ΤΖΑΝΗ, Η ΑΠΟΥΣΙΑ (!) ΤΟΥ ΤΣΟΥΤΣΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΡΟΗΛΕΙΜΕΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ LIDL

του Ζαχαρία Ζούπη, Δημοτικού Συμβούλου Δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας

'Ενας Απολογισμός  μιας ακόμα  άθλιας συνεδρίασης ενός Συμβουλίου που δέχεται να υποβαθμίζεται...


Χθες ζήσαμε άλλη μία απογοητευτική συνεδρίαση σαν και αυτές που έχουμε ζήσει ιδιαίτερα το τελευταίο 6μηνο. 'Ισως ήταν μάλιστα και η πιο απογοητευτική.
Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι δύο ήταν τα θέματα που είχαν τροφοδοτήσει συζητήσεις από πριν.
Το πρώτο ήταν οι πρωτοφανείς καταγγελίες Τσούτσα, ο οποίος κατάγγελνε εγγράφως με επιστολή στον Λουκά Τζανή "αδιαφανείς διαδικασίες και προσλήψεις στην Αθλητική Επιχείρηση", διαδικασίες που επισύρουν ακόμα και ποινικά αδικήματα", "έργα που γίνονται στο σκοτάδι" , "ρουφιάνους, τσάτσους και αυλικούς ανάμεσα στην πληθώρα συνεργατών και συμβούλων του Δημάρχου " και άλλα πολλά πρωτοφανή! Με την επιστολή αυτή ο Γ.Τσούτσας παραιτούταν όπως είναι και η φυσιολογική στάση κάποιου που καταγγέλνει τέτοια σημεία και τέρατα.  Σημειώνουμε δε ότι η επιστολή διέρρευσε από το γραφείο του Δημάρχου και δεν
είναι τυχαίο ότι το πρώτο blog που την δημοσίευσε ήταν του φίλου Μάνου, υποστηρικτή του Δημάρχου, αν και στην Δημοκρατική Αριστερά όπως και στον ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να "δαγκώνονται" που στήριξαν τον Λ.Τζανή.
Τις επόμενες μέρες συνέβησαν διάφορα που οδήγησαν στην "ξε παραίτηση Τσούτσα". Είδαν δε το φως της δημοσιότητας άλλες δύο επιστολές. Η πρώτη (δεύτερη κατά σειρά) αποσύρθηκε ως επιεικώς απαράδεκτη, αφού εμφάνιζε τον Τσούτσα να μην γνωρίζει τίποτα και την επιστολή να έχουν γράψει "εχθροί του Δημάρχου" (sic). Αποσύρθηκε ,αφού και ο ίδιος ο Τσούτσας δήλωσε ότι τον εκφράζουν επιστολές που έχουν την υπογραφή του ( δηλαδή η πρώτη με τις καταγγελίες ).Ακολούθησε τρίτη η οποία ισχύει. Σαυτή ο Γ.Τσούτσας σημειώνει πόσο αγαπάει τον Τζανή και ότι μένει στο ΚΑΛΗΜΕΡΑ. Πουθενά δεν λέει βέβαια ότι αποσύρει τις καταγγελίες.
Και πως να το κάνει;  Αφού υπάρχει η πρώτη - που θα μπορούσε να επιφέρει ανά πάσα στιγμή επέμβαση Εισαγγελέα - που φέρει και την υπογραφή του. Επιπλέον ο ίδιος λέει παντού ότι δεν παίρνει πίσω τις καταγγελίες !

Στο Συμβούλιο λοιπόν θα προκαλούταν συζήτηση με παρέμβαση της Αντιπολίτευσης. Ασφαλώς όχι για το αν ο Γ.Τσούτσας έμεινε η έφυγε από το ΚΑΛΗΜΕΡΑ. Αυτό αφορά τον ίδιο, τον αρχηγό του και την παράταξή τους .Θα επροκαλείτο συζήτηση για την ουσία των καταγγελιών. Δεν μπορεί ένα κορυφαίο στέλεχος της Διοίκησης (ο Θεός να την κάνει Διοίκηση) να μιλάει για ποινικά αδικήματα λόγω των προσλήψεων και για έργα στο σκοτάδι και να μην συζητούνται αυτά τα θέματα στο Συμβούλιο και να σιωπά ο λαλίστατος και "λάτρης της διαφάνειας" (για να πούμε και κανένα αστείο)  Δήμαρχός μας. Ωστόσο, ο Τσούτσας εντελώς τυχαία απουσίαζε (surprise).
To θέμα δεν συζητήθηκε και είναι φανερός ο στόχος της Διοίκησης να καταχωνιαστεί το θέμα. Πάντως γελιούνται. Το θέμα θα συζητηθεί. Και στην κοινωνία και στο Δημοτικό Συμβούλιο. Επιπλέον δεν πρέπει να μην λαμβάνεται υπόψη τυχόν παρέμβαση της Δικαιοσύνης .Η επιστολή πάντως δικαίωνε όσους μιλούσαμε ότι γινόταν και γίνεται το έλα να δεις με αδιαφανείς, μαζικούς διορισμούς. Ο Δήμαρχος κρύβεται. Τίποτα όμως δεν μπορεί να κρύψει την πολιτική αθλιότητα του Λουκά Τζανή, όπως και την ευθύνη όσων ανακάλυψαν την γοητεία του λίγο πριν τις εκλογές. Η ανοχή αποτελεί συνενοχή. 'Έτσι απλά.

Το δεύτερο αφορούσε το αν θα δοθεί άδεια λειτουργίας σε κατάστημα LIDL. Eδώ ζήσαμε την απόλυτη εξαθλίωση και υποβάθμιση του Δημοτικού Συμβουλίου .
- Από νωρίς ο Δήμαρχος είχε οργανώσει αντισυγκέντρωση (!), γνωρίζοντας ότι θα κατέβουν επαγγελματίες να διαμαρτυρηθούν
- Ο χώρος γέμισε από "φουσκωτούς", η παρουσία των ποίων ήταν αισθητή και καταγγέλθηκε από τον Η.Πατίδη και μένα.
- Το εισηγητικό ήταν μνημείο κοροϊδίας, αφού αντί να τεθεί η άδεια σε ψήφιση, έβαζε σε ψηφοφορία την "αποδοχή δωρεάς του LIDL" . Τόσο πολύ φοβόταν άραγε ο  κύριος Τζανής τις αντιδράσεις στην παράταξη του;
- Ουσιαστικά δηλαδή την άδεια την κράταγε για πάρτη του ο γνωστός ως ο Καίσαρας και το Συμβούλιο θα δεχόταν η όχι μία δωρεά, η οποία θααααα δοθεί ένα μήνα μετά την ...απόδοση της άδειας (τόσο σημαντικό ρόλο έχει το Δημοτικό Συμβούλιο κατά τον δημοκράτη κ.Τζανή )
- Ο Δήμαρχος αποκάλυψε ότι γνώριζε και χειριζόταν το θέμα από τον ... Νοέμβριο (πριν αναλάβει δηλαδή)
- Μ' αυτόν τον τρόπο αποκάλυπτε ότι είναι σε συζητήσεις με την LIDL τουλάχιστον 6,7 μήνες, χωρίς να γνωρίζει το Δημοτικό Συμβούλιο τίποτα ( μιλάμε για πλήρη εφαρμογή κανόνων διαφάνειας).
- Ο Δήμαρχος κατηγορούσε όποιον έπαιρνε αντίθετη θέση, αφήνοντας υπονοούμενα ότι "δουλεύει για τον ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ"  ('Άραγε σ' αυτούς περιλαμβάνεται και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης που παραβρέθηκε και πήρε σαφώς αντίθετη θέση; )
- Πρόβαλε την άδεια στο LIDL ως υπόδειγμα ...αναπτυξιακής πρωτοβουλίας!
-  Φάνηκε ότι ενέπαιζε όσους τους έλεγε ότι δεν θα αφήσει κανένα ελεύθερο χώρο που να μην τον κάνει χώρο πρασίνου
- Κατηγορούσε συνεχώς τον Εμπορικό Σύλλογο κατά τρόπο απαράδεκτο και προκλητικό
-  Δεν ανάφερε τίποτα για το μοντέλο ανάπτυξης που πιστεύει, δείχνοντας ότι δίχως πρόγραμμα και απόψεις είναι έτοιμος να δεχτεί τα πάντα.
- Άφησε υπονοούμενα και για την αξιοποίηση του χώρου Καχραμάνογλου, που αποκτήθηκε επί Δημαρχίας Σαράφογλου ως χώρος πρασίνου και κοινωφελών χρήσεων.
- Δεν δέχτηκε καν την πρότασή μου, πρόταση και του Π. Λαφαζάνη να συγκροτηθεί διαπαραταξιακή επιτροπή με την συμμετοχή και του Εμπορικού Συλλόγου, που θα διερευνήσει εναλλακτικέςλύσεις για την αξιοποίηση του ακινήτου .Γιατί άραγε τόση πρεμούρα;

Μέσα σ 'αυτό το κλίμα σύσσωμη η Αντιπολίτευση αντιτάχθηκε, όπως και ο Εμπορικός Σύλλογος προβάλλοντας την ανάγκη αύξησης του πρασίνου στην περιοχή, τους κινδύνους για τους μικροεπαγγελματίες της πόλης από τη εμφάνιση πολυκαταστημάτων και την ανάγκη μίας αναπτυξιακής πορείας της πόλης. Μοναδική εξαίρεση ο Γ.Τσιρίδης . Σέβομαι την επιλογή του, ωστόσο δεν καταλαβαίνω γιατί δεν βλέπει ως σοβαρά τα επιχειρήματα όσων κατήγγειλαν την ουσία και τις μεθοδεύσεις της Δημοτικής Αρχής. 'Όπως δεν καταλαβαίνω γιατί δεν καταγγέλλει και στο σημερινό σημείωμά του στο προσωπικό blog (εδώ η ανάρτηση) του τις αθλιότητες που ζήσαμε χθες (είπαμε να τα λέμε).

Το θέμα βέβαια τέλειωσε. Η πλειοψηφία ψήφισε. Ωστόσο την ώρα της ψηφοφορίας έλειπαν ο Μπάμπης Μανουσιάδης και ο Γ.Τσούτσας που έλεγε σε ανθρώπους ότι θα το καταψήφιζε (δεν ξέρω βέβαια αν το εννοούσε). Επίσης οι αντιδράσεις θα έχουν σίγουρα συνέχεια. … Ας μη νομίζει ο αξιότιμος κύριος Δήμαρχος ότι τέλειωσε … ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ … πηγή