Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

LIDL ΚΑΙ (ΞΕ)ΦΥΓΑΜΕ ????

Δημοσιεύσαμε ήδη κάποιες απόψεις για το περιβόητη συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου που έγινε στις 12/7/11, αναδημοσιεύουμε  μια ακόμη ενδιαφέρουσα άποψη, η οποία εκτός των άλλων έχει και πρόσθετη αξία μιας και προέρχεται από τον Γραμματέα της ΔΗΜ.ΑΡ Κερατσινίου-Δραπετσώνας και μέλος της  Κίνησης Πολιτών "Καλή Μέρα".

LIDL ΚΑΙ (ΞΕ)ΦΥΓΑΜΕ ????                 από τον Τάκη Πατσάκη
Απ' όλα είχε ο μπαχτσές στο χθεσινό Δημ. Συμβ. Το κύριο θέμα συζήτησης αφορούσε τη δημιουργία του Γερμανικών συμφερόντων πολυκαταστήματος LIDL στο Κερατσίνι. Από τη μία, η συμπολίτευση να κάνει απίστευτες σχοινοβατικές ακροβασίες σε ένα θέμα στο οποίο υπήρξε προηγουμένως "διαβούλευση" του Δημάρχου με την κυρα λίτσα και άλλους βαθείς γνώστες και ...πολιτικοοικονομικούς "αναλυτές" και "αναλύτριες" του "Καλή μέρα", μακριά από (και φυσικά κόντρα) στους άμεσα ενδιαφερόμενους, με επακόλουθο την ψυχική και φυσική απομόνωση της παράταξης απο τον υπόλοιπο κοινωνικοοικονομικό ιστό της πόλης, στο θέμα αυτό.
Απο την άλλη μεριά της όχθης, ο Εμπορικός Σύλλογος εν "εξάλλω" καταστάσει να θυμάται ...περσινά ξινά σταφύλια και ταυτόχρονα να παραπαίει επιχειρηματολογικά μεταξύ υπαρκτού και φαντασιοσιακού !!!!
Οσο δε για την αντιπολίτευση, εκεί τα πράγματα ήταν ξεκάθαρα !
Η παράταξη του ΚΚΕ, δια στόματος Πατίδη, κήρυξε ανέκδοτο ...συγγνώμη, ανένδοτο ήθελα να πώ.
Και να τα λάβαρα και να οι στρατιές του ΠΑΜΕ, που σαν πανελλήνιος Ζορρό (ελλείψει πλέον Ψωμιάδη) θα έρθει να επιβάλει (με το δικό του γνωστό πλέον στενο κομματικό ετσιθελισμό) το δίκιο του εργάτη, μικρομεσαίου, συνταξιούχου και όποιον πάρει ο χάρος η μάλλον η "Λαϊκή Συσπείρωση" δια του ΠΑΜΕ βεβαίως, βεβαίως !!!!
Ο ΣΥΡΙΖΑ δια στόματος Π. Λαφαζάνη, μετά τον διεθνισμό επανέκαμψε στον οικονομικό εθνικοαπαλευθ/σμό !!!!
Ο Μελάς δεν κατάλαβα τι είπε, προφανώς ούτε ο ίδιος, και στο βάθος "Φουσκωτοί" !?
Ναι, είχαμε και τέτοια ...φρούτα, αχρείαστοι να είναι, ποτέ δεν ξέρεις, έχουν κι αυτοί τα ...επιχειρήματά τους...
Θα σταθώ λίγο στο τελευταίο και ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΩΝ "ΦΟΥΣΚΩΤΩΝ", της παρουσίας τους δηλαδή σε Δημ. Συμβούλια.
Έχει συμβεί και στο πρόσφατο παρελθόν, συνέβη κι εχθές (δυστυχώς). Δεν ξέρω ποιος οι ποιοι παίζουν τέτοιου είδους επικίνδυνα, εξωθεσμικά και απολύτως φασίζοντα "πολιτικά" παιχνίδια, αυτό που ξέρω είναι τούτο : ΟΠΟΙΟΣ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙΓΕΤΑΙ !
Και θα μπορούσα να πω δικαίωμά του, αυτό όμως που δεν είναι δικαίωμά του είναι το να καλλιεργεί είτε εν τη γνώση του, είτε εν τη αφελεία του (για να μην πω, βλακεία του) καταστάσεις έρποντος φασισμού, σε μία περίοδο μάλιστα που η κοινωνική ρευστότητα λόγο της οικονομικής αβεβαιότητας, δεν είναι ούτε και υπήρξε ιστορικά και ο καλλίτερος λαϊκός "σύμβουλος". Και ο νοών νοήτω.
Τάκης ΠΑΤΣΑΚΗΣΓραμματέας ΔΗΜ.ΑΡ. Κερατσινίου-ΔραπετσώναςΥπεύθυνος Τομέα Πολιτιστικών Δημ.Κοινωφ.Επιχ.Πολιτισμού,Αθλ.Περιβ. Κερατσινίου-Δραπετσώνας, πρώην Αντιπρόεδρος ΔΗμοτ.Κοινωφ.Επιχ.ΠΟλιτισμού Κερατσινίου και Δραπετσώνας.