Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ!

Του Ζαχαρία Ζούπη, Συμβούλου Επικοινωνίας-Σχολιογράφου

Αν κατάλαβα καλά από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις η Ν.Δ. έχει πάρει προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ και αν και είναι δύσκολο, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι θα είναι η επόμενη Κυβέρνηση αν οι εκλογές πραγματοποιηθούν σύντομα. Άλλωστε αυτό φαίνεται να ποθεί διακαώς και ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος θέτει ως άμεσο στόχο να πέσει αυτή η απαράδεκτη Κυβέρνηση και θεωρεί ότι θα ήταν και πιο όμορφο αν τα  μέλη της φυγαδεύονταν με ελικόπτερα! Αυτό το κλίμα αποτυπώνεται 20 μόλις μήνες μετά τις εκλογές του 2009 και θα έλεγα ότι το καλύτερο σε αυτή την περίπτωση θα ήταν να φωνάξουμε και τον Κώστα Καραμανλή να αναλάβει, μιας και κατά τον κ. Βουλγαράκη είναι και ο μόνος που μπορεί να ενώσει την Κεντροδεξιά. Άλλωστε ο κ. Σαμαράς δεν έχει και καλό όνομα. Με ότι ασχολήθηκε ‘’τα έκανε μούτι’’. Σκεφτείτε το Σκοπιανό, τους εκατοντάδες χιλιάδες Αλβανών που πλημμύρισαν την Ελλάδα από τις υποσχέσεις του για ‘’εγκόσμιο παράδεισο’’ και βέβαια την ‘’δυναμική’’ πορεία της ΠΟΛ.Α του δημιουργήματος του.

Μην το κουράζουμε επομένως πολύ. Υπάρχει λύση που από ότι φαίνεται είναι πιο σύγχρονη, πιο ανθρώπινη και αν μη τι άλλο εγγυάται καλύτερες μέρες, γρήγορα αποτελέσματα και εισόδημα μεγάλο. Όπως τότε που τα στελέχη της Ν.Δ. φώναζαν πάνω στα τρακτέρ το σύνθημα ‘’όλα τα κιλά, όλα τα λεφτά’’. Οι αγρότες τους πίστεψαν και τους ψήφισαν μαζικά, εξασφαλίζοντας ότι αυτοί θα ζήσουν καλά και εμείς καλύτερα. Η εμπειρία άλλωστε από την γαλάζια διακυβέρνηση είναι νωπή. Σε πέντε χρόνια κατόρθωσαν και διπλασίασαν τις δημόσιες δαπάνες, ενώ η βασική τους επιτυχία ήταν ο τριπλασιασμός του ελλείμματος. Με την περίφημη απογραφή διέσυραν την χώρα, ενώ στην συνέχεια ‘’φλόμωσαν’’ την Ε.Ε. με greek statistics.

Σε κάθε περίπτωση δε, έδειξαν ότι είναι το κάτι άλλο όσον αφορά το ήθος της εξουσίας. Θυμηθείτε : Υποκλοπές, SIEMENS, Γερμανός, Βατοπαίδι κλπ, κλπ .  Αν δε, σε αυτά προσθέσεις την κινητικότητα, τις διεθνείς διασυνδέσεις και την αποδοχή των θέσεων στο ευρωπαϊκό περιβάλλον, σας το λέω με το χέρι στο Ευαγγέλιο: Δεν πρέπει ούτε καν να το σκεφτόμαστε. Ένα χρόνο εκλεγμένος δεν ήταν ο Κώστας Καραμανλής, όταν ‘’μυρίστηκε μπαρούτη’’ ; Ούτε που το σκέφτηκε. Έφυγε τρέχοντας. Έχει πολλά ατού αυτή η λύση σας λέω.

Αυτή είναι η Ελλάδα που έλεγε και ο Σημίτης. Μια χώρα που οι κάτοικοι της οργίζονται χωρίς κατά ανάγκη να έχουν φροντίσει να πληροφορηθούν τι συμβαίνει. Τους αρκεί η σύγχυση. Έτσι και αλλιώς ο δημόσιος διάλογος επικεντρώνεται στις κραυγές και στο εντυπωσιασμό και όχι στην ουσία των προβλημάτων. Έτσι και αλλιώς, ότι πάει να βγάλει τους κατοίκους αυτής της χώρας από την βολή τους χαρακτηρίζεται αυτόματα ‘’αντιλαϊκό’’. Σκεφτείτε : Χιλιάδες ‘’αγανακτισμένοι’’ μαζεύονταν και έβριζαν μουντζώνοντας μπροστά από την Βουλή. Ωστόσο κανείς δεν απολογήθηκε ποτέ γιατί ανάγκασαν τον Γιαννίτση σε απόσυρση του Ασφαλιστικού Νομοσχεδίου, που αν είχε περάσει τότε πολλά θα είχαν προληφθεί. Κανείς δεν απολογήθηκε ποτέ όταν μαυριζόταν ένας Σάκης Πεπονής στις εκλογές, επειδή είχε προωθήσει το Α.Σ.Ε.Π. ελπίζοντας να μετατρέψει τους γραικούς σε Έλληνες και τους ομήρους σε πολίτες που δεν θα εξαρτούνται από τα βουλευτικά γραφεία. Δεκάδες τα παραδείγματα......

Αυτή είναι η Ελλάδα  που ξεχνάει ότι χιλιάδες αγρότες ζούσαν επί 30 χρόνια από τις κοινοτικές επιδοτήσεις και βρίζει την Ε.Ε. . Που θεωρεί ότι όσοι συνεχίζουν να μας δανείζουν είναι τοκογλύφοι. Που θεωρεί επαναστατικό να φοροδιαφεύγει, να εισπράττει Φ.Π.Α. και να μην  το αποδίδει, να μην ξεχρεώνει τα χρέη. Που θεωρεί ότι αν πτωχεύσουμε και βγούμε από το ευρώ……. θα πονέσει η Ε.Ε.! Όπως έλεγε και η γιαγιά μου ‘’θύμωσε ο καλόγερος και έκοψε την κρεμαστή του’’. Αυτή είναι η Ελλάδα που θέλει να απεργεί, αλλά να πληρώνεται στο τέλος τις μέρες απεργίας.  Που αναπτύσσονται κινήματα για να μην πληρώνουμε φόρους, ενώ θέλουμε ασφαλώς Παιδεία και Υγεία. Που βάφτιζε και βαφτίζει άξιο κάθε φαύλο που διορίζει αβέρτα και μιζάρεται, προσφέροντας στα παιδιά μας ένα ιδανικό κοινωνικό πρότυπο.

Αυτή είναι η Ελλάδα ή ένα μεγάλο τουλάχιστον τμήμα της. Μια χώρα που κάθε πράξη θεωρείται θεμιτή αρκεί να είναι ενδεδυμένη με τον κατάλληλο ιδεολογικό μανδύα. Που οι κάτοικοί της θέλουν μισθούς, συντάξεις, εφάπαξ και επιδόματα από χρήματα που θα βρίσκονται από κάπου. Που η υπερβολική ‘’σοσιαλιστική’’ δοσολογία των πολιτικών όλων των Κυβερνήσεων οδήγησαν σε ψευδαισθήσεις, σε ζώνες τεράστιων ανισοτήτων σε κατηγοριοποίηση των εργαζομένων στους ‘’μαύρους’’ του ιδιωτικού τομέα- τους ‘’λευκούς’’ του δημόσιου τομέα και τους ‘’αρείους’’ των ΔΕΚΟ, σε άχρηστα πανεπιστήμια καθηγητών που διδάσκουν 4-5 ώρες την βδομάδα,  που Δήμαρχοι φέρονται σαν τσιφλικάδες και γιατροί πλουτίζουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα παίρνοντας 1300 ευρώ τον μήνα από το Ι.Κ.Α.! Που όποτε θέλουν άλλοι αποκλείουν τα λιμάνια, άλλοι την Ακρόπολη και άλλοι τα αεροδρόμια.

Αυτή η Ελλάδα δεν είχε και δεν έχει μέλλον. Ακόμα και εάν αύριο Διεθνής Διάσκεψη αποφάσιζε όχι το κούρεμα, αλλά τον μηδενισμό όλου του χρέους. Αύτη η Ελλάδα καταδικάζει εύκολα και ξεχνάει. Σε αυτή την Ελλάδα λοιπόν ταιριάζει γάντι ο Κώστας Καραμανλής. Ας τον φέρουμε λοιπόν πίσω. Γρήγορα………

Υ.Γ. : Όσον αφορά την σημερινή Κυβέρνηση ας αναλογιστεί ότι λίγο ή πολύ, αργά ή γρήγορα θα πληρώσει για το ‘’λεφτά υπάρχουν’’, αλλά και για τις περίεργες παύσεις που εμφάνιζε στην προώθηση των αναγκαίων Μεταρρυθμίσεων. Ένα δρόμο είχε, ένα δρόμο έχει : Να τα αλλάξει όλα, να φέρει τα πάνω κάτω προσπαθώντας να φέρει στην επιφάνεια τις πραγματικές, δραστήριες, έξυπνες, ικανές δυνάμεις αυτού του τόπου και να συμμαχήσει με αυτές. Μόνο τότε έχει ελπίδα. Μόνο τότε μπορεί να βγάλει τον τόπο από τον βάλτο και το ΠΑΣΟΚ από την απραξία τις ιδεολογικές αγκυλώσεις.        zzoupis@ath.forthnet.gr