Σάββατο 31 Ιουλίου 2021

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΑΤΤΙΚΗΣ


Αγαπητοί συνάδελφοι,
Πριν αρκετούς μήνες σας είχα αποστείλει επιστολή για τη διαχείριση των απορριμμάτων και για τα σχέδια της Περιφέρειας για την περιοχή του Σχιστού, τονίζοντας ότι για δεκαετίες η πόλη μας υπέφερε και υποφέρει από τις ρυπογόνες δραστηριότητες.
Η επιστολή αυτή κατέληγε με τη φράση: «Θα με ενδιέφερε να γνωρίζω τα απορρίμματα της δικής σας πόλης που προγραμματίζετε να τα στείλετε». Δυστυχώς, αυτή η επιστολή έμεινε αναπάντητη.

Εν μέσω πανδημίας και καλοκαιριού η κυβέρνηση νομοθέτησε τη δημιουργία μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων δίπλα από το ΣΜΑ στο Σχιστό σε προστατευόμενη ζώνη Α’, στο όρος Αιγάλεω.
Σε αυτή την κατεύθυνση έχουν δρομολογηθεί σχέδια από την Περιφερειακή αρχή που θέλουν να «ξεμπερδεύουν» με τη διαχείριση των απορριμμάτων για τα επόμενα 30 χρόνια, με τον ίδιο τρόπο που είχαν «ξεμπερδέψει» τα προηγούμενα 60 χρόνια. Φυλή και Σχιστό, είναι οι μόνοι χώροι για τη διαχείριση των απορριμμάτων, λες και δεν υπάρχουν άλλες περιοχές της Αττικής που πρέπει να επωμιστούν αυτή την ευθύνη.

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης δηλώνει ότι δεν θα συνεχίσουμε να είμαστε η πίσω αυλή της Αττικής.
60 χρόνια στο Σχιστό δεχόμαστε τα απορρίμματα ενός μεγάλου κομματιού των Δήμων. Φτάνει πια. Φροντίστε να βρείτε πως θα διαχειριστείτε τα σκουπίδια σας από δω και πέρα.

Υπερασπιζόμενοι την ποιότητα ζωής των ανθρώπων της πόλης μας αλλά και επειδή μας ενδιαφέρει η προστασία της Δημόσιας Υγείας όλων των κατοίκων της Αττικής, σας ενημερώνουμε από τώρα ότι ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στο Σχιστό από το Σεπτέμβριο θα πάψει να λειτουργεί.
Σχεδιάστε την διαχείριση των απορριμμάτων της πόλης σας, παίρνοντας αυτό ως δεδομένο

Με εκτίμηση,
Χρήστος Βρεττάκος
Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας