Τρίτη 13 Ιουλίου 2021

Έληξε άδοξα...


του Μάνου Γλαμπεδάκη 
από το fb

Έληξε άδοξα με την καταψήφιση της, η επιθυμία της αντιπολίτευσης (πλην ΚΚΕ) του δημοτικού συμβούλιου του δήμου μας να δημιουργηθεί «φορέας Ανάπλασης» σύμφωνα με την ολοκληρωμένη πρόταση του Γ. Τσιρίδη.
Δεν θα επαναλάβω τα επιχειρήματα, όποιος «έχασε» την συζήτηση μπορεί να την παρακολουθήσει στο πιο κάτω λινκ. Το βέβαιο είναι ότι η «κινητικότητα» του δημοτικού συμβουλίου που αποτελούσε προϋπόθεση της πρότασης, αναβάλλεται τουλάχιστον μέχρι τις δημοτικές εκλογές και θα εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα των.

Η "σιέστα" των δημοτικών μας αρχόντων, συνεχίζεται.
Διαφωνεί η δημοτική αρχή.
Κινούμαστε, λέει.
Και ετοιμάζει πίεση προς το ΣτΕ για να απορρίψει την προσφυγή της ΕΤΕ που ζητά αποζημίωση από το κράτος για την μείωση της αξίας της χέρσας γης που κατέχει (πρώην εργοστάσιο λιπασμάτων) εξαιτίας της αλλαγής προς τα κάτω του συντελεστή δόμησης στην περιοχή.
Καλή πίεση, ευχόμαστε στην δημοτική αρχή. Να βρει τρόπους να την νιώσουν οι δικαστές την πίεση. Για να σκεφτούν δυο φορές πριν αποφασίσουν ότι νόμος είναι το δίκιο όσων έχουν δίκιο.
Μετά, όταν λήξει η προσφυγή και φύγει από την μέση η ΕΤΕ είτε με περισσότερα χρήματα από το κράτος είτε με όσα δίνει το κράτος, η δημοτική μας αρχή είναι βέβαιη ότι θα μπορεί να συνεχίσει και με τους άλλους ιδιοκτήτες γης (την Lafarge, την oilone, τα ΕΛΠΕ) τις απαλλοτριώσεις, μέχρι όλη η έκταση (αυτή που εμείς ονομάζουμε περιοχή ανάπλασης) να περιέλθει στα χέρια της Περιφέρειας. Μετά, η Περιφέρεια θα την δώσει σε μας να κάνουμε ότι θέλουμε. Μετά, άλλοι θα ξυπνήσουμε κι άλλοι θα συνεχίσουμε να κοιμόμαστε κι άλλοι θα φωνάζουμε «η σιέστα τώρα δικαιώνεται».
Μια λεπτομέρεια.
Η πρόταση του ΚΚΕ για απαλλοτριώσεις χωρίς αποζημίωση, είναι ταυτόσημη με την επιθυμία της διοίκησης για απαλλοτριώσεις με αποζημιώσεις.
Η μεν δημοτική αρχή δεν θα βρει ποτέ τα εκατοντάδες ίσως εκατομμύρια για να προχωρήσει σε απαλλοτριώσεις, το δε ΚΚΕ δεν θα κυβερνήσει ποτέ για να επιβάλλει απαλλοτριώσεις χωρίς αποζημίωση. Στο ενδιάμεσο διάστημα, γενιές θα ζουν με όνειρα και θα πεθαίνουν αναπνέοντας βενζόλιο. Όνειρα που θα αποτρέπουν τους νεαρούς και νεαρές κλπ από το να πάρουν τον κακό δρόμο. Κέρδος είναι κι αυτό, κέρδος δημιουργείται και από το τίποτα.
Κέρδος δημιουργείται και από το τίποτα.
Αυτή η πανάρχαια αλήθεια, εφαρμόζεται κατά γράμμα στην πόλη μας από τις επαναστατικές δυνάμεις.

Το βίντεο της συνεδρίασης εδώ