Τρίτη 20 Ιουλίου 2021

Τι έγινε το ερωτηματολόγιο του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας;


Τον περασμένο Φεβρουάριο ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας με μια κίνηση που δεν  έχει συνηθίσει τους δημότες, μια κίνηση εξωστρέφειας, ζήτησε από τους δημότες να αξιολογήσουν τις υπηρεσίες που προσφέρει για να καταρτίσει το επιχειρησιακό πρόγραμμα 2020-23!
Ήταν μια δειλή, αλλά σωστή, κίνηση της δημοτικής αρχής για συμμετοχή των δημοτών στα κοινά, κάτι που έλειπε από τα 7 χρόνια της θητείας της! Τα ερωτήματα αφορούσαν την καθαριότητα στην πόλη, τον πολιτισμό, τα σκουπίδια, τα πάρκα, τα σχολικά κτίρια κλπ., όλα σημαντικά!

Η πρωτοβουλία χειροκροτήθηκε από τους δημότες και υπήρξαν εγκωμιαστικά σχόλια στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης, γιατί πέρα από την εμπλοκή των δημοτών στη διαδικασία, η δημοτική αρχή με τα πολύτιμα στοιχεία που θα συγκέντρωνε, θα τα χρησιμοποιούσε για να σχεδιάσει το νέο, πιο κοντά στην πραγματικότητα επιχειρησιακό πρόγραμμα!
Τίτλος της δράσης ήταν: "Ερωτηματολόγιο από τον Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας: Πείτε μας την γνώμη σας" Το σχετικό ερωτηματολόγιο για την πόλη, σύμφωνα με τις οδηγίες που είχαν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του δήμου μπορούσε να συμπληρωθεί έως τις 31 Μαρτίου 2021.

Μήπως, 6 μήνες μετά, ο δήμος θα έπρεπε να δημοσιεύσει τα στοιχεία από την αποδελτίωση του  ερωτηματολογίου ή κάποια έκθεση από τη μελέτη των στοιχείων; Το δημοτικό συμβούλιο έχει συνεδριάσει  για να αξιολογήσει τα αποτελέσματα της δράσης; Οι δημοτικές παρατάξεις έχουν παραλάβει το υλικό της αποδελτίωσης του ερωτηματολογίου; 
Έτσι δεν γίνεται συνήθως; Όταν υπάρχει μια έρευνα το επόμενο βήμα δεν είναι η παρουσίαση της; ή όλα είναι "δρόμος";
Πάντως, "επικοινωνία ονομάζεται η τέχνη της αποτελεσματικής ανταλλαγής πληροφοριών που ολοκληρώνεται με την εδραίωση αμοιβαίας κατανόησης ανάμεσα σε δύο ή περισσότερα άτομα..."!