Κυριακή 1 Αυγούστου 2021

Συνάντηση, με την αντιπεριφερειάρχη Πειραιά για τα σκουπίδια στο Σχιστό!


Συνάντηση, με την αντιπεριφερειάρχη Πειραιά
, Σταυρούλα Αντωνάκου πραγματοποίησε στις 28/7 η Συντονιστική Επιτροπή ενάντια στη δημιουργία Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) στο Σχιστό.

Για τη συνάντηση η Επιτροπή αναφέρει:
«Εκεί αποδείχτηκε ακόμη μια φορά ότι η περιφερειακή αρχή στηρίζει ενεργά το σχεδιαζόμενο έγκλημα, εμπαίζει τον λαό της περιοχής, προβάλλοντας ως δήθεν λύση ότι η νέα ΜΕΑ θα διαχειρίζεται απορρίμματα 130.000 τόνων κατ' έτος. Επιρρίπτει, μάλιστα, τις ευθύνες οπουδήποτε αλλού πέρα από την ίδια, κάνοντας το μαύρο άσπρο...

Η κοροϊδία έχει και τα όριά της!
Ο λαός των δήμων Κερατσινίου - Δραπετσώνας και Περάματος δεν τρώει κουτόχορτο ούτε ανέχεται να παίζουν με την υγεία του.
Τόσο η τωρινή όσο και η απερχόμενη κυβέρνηση και περιφερειακή αρχή είναι υπόλογες για το σχεδιαζόμενο έγκλημα στο Σχιστό. Αποφασίζουν να προχωρήσουν στη δημιουργία ΜΕΑ, για την οποία μάλιστα στις 20/7 ψήφισαν αντίστοιχη τροπολογία, με κριτήριο τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρήσεων. Τόσο αυτών που θα κερδίσουν μέσα από τις ΣΔΙΤ για τη λειτουργία της ΜΕΑ, όσο και αυτών που θα χρησιμοποιήσουν ως φθηνή καύσιμη ύλη τα παράγωγα της επεξεργασίας.
Καρφί δεν τους καίγεται για τις σοβαρές συνέπειες που θα έχει αυτό το έργο στην υγεία του λαού της περιοχής και στο περιβάλλον. Σε μια περιοχή ήδη επιβαρυμένη που, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, η δυσοσμία των καζανιών έχει γίνει αφόρητη».

Η Επιτροπή δηλώνει ότι θα συνεχίσει τους αγώνες της για να μη ρημαχτούν οι ζωές των εργαζομένων και των κατοίκων της περιοχής και προσθέτει:
«Τα σχέδια κυβέρνησης και περιφερειακής αρχής που ρημάζουν τις ζωές μας, τους τα επιστρέφουμε όπως είναι, χωρίς "ναι μεν αλλά". Είναι σχέδια εχθρικά για τη ζωή μας, φτιαγμένα πάνω στα συντρίμμια των δικαιωμάτων και των αναγκών μας.
Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για να μην περάσουν τα σχέδιά τους».

Υπενθυμίζεται ότι η Συντονιστική Επιτροπή ενάντια στη δημιουργία ΜΕΑ στο Σχιστό θα κλιμακώσει την παρέμβασή της με μεγάλη συναυλία - συγκέντρωση την Τετάρτη 1 Σεπτέμβρη, στις 20.30, στα Λιπάσματα Δραπετσώνας.
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΕΑ ΣΤΟ ΣΧΙΣΤΟ πηγή