Πέμπτη 22 Ιουλίου 2021

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για τα "μαύρα μαντάτα" που αφορούν το Σχιστό

ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΚΕ: 
ΝΑ ΚΛΙΜΑΚΩΘΕΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΕΞΕΛΙΣΣΟΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟ ΣΧΙΣΤΟ!

Εργαζόμενοι – ες, αυτοαπασχολούμενοι – ες, νέοι – ες,
Η κυβέρνηση της ΝΔ, «σαν τον κλέφτη μεσ’ τη νύχτα», στις 20/7/2021 τα μεσάνυχτα, πέρασε τροπολογία στη Βουλή, με την οποία εξασφαλίζει το θεσμικό πλαίσιο για τη δημιουργία Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων στο Σχιστό!
Η συγκεκριμένη ρύθμιση προβλέπει την τροποποίηση του νόμου 2742/1999, ο οποίος διαμορφώθηκε μετά από αγώνες του λαϊκού κινήματος, ο οποίος καθόριζε «τα όρια ζωνών προστασίας» του όρους Αιγάλεω, οι οποίες είχαν χαρακτηριστεί και κηρυχθεί «ως τόπος ιδιαίτερου φυσικού κάλλους» και ως περιοχές «απόλυτης προστασίας και αποκατάστασης του φυσικού περιβάλλοντος». 
Στις ζώνες αυτές με τον μέχρι τώρα νόμο επιτρέπονταν μόνο ήπιες δραστηριότητες αναψυχής, αθλητισμού και πολιτιστικών εκδηλώσεων. Τώρα, η κυβέρνηση στα μουλωχτά πέρασε την τροποποίηση των παραπάνω με την εγκληματική πρόβλεψη: «Επιτρέπεται σε όλες τις ζώνες προστασίας του Όρους Αιγάλεω η κατασκευή των απαραίτητων εγκαταστάσεων για την επεξεργασία αστικών αποβλήτων».

Το ΚΚΕ ανέδειξε και καταδίκασε τη συγκεκριμένη τροπολογία στη Βουλή, που έρχεται να υποστηρίξει τους σχεδιασμούς της Περιφερειακής αρχής της ΝΔ (Πατούλη) για δημιουργία Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων που θα παράγει το καρκινογόνο καύσιμο RDF.
Η εξέλιξη αυτή είναι εις βάρος του λαού της περιοχής μας γιατί:
  • Πρόκειται για μια ακόμα υγειονομική βόμβα στην ήδη επιβαρυμένη περιοχή του Κερατσινίου, της Δραπετσώνας και του Περάματος, δίπλα στην COSCO και τα καζάνια του θανάτου, στη βιομηχανική δραστηριότητα που αναπτύσσεται στην περιοχή μας, και επιβαρύνει την υγεία του λαού και το περιβάλλον!
  • Η λειτουργία της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων θα γίνει με συμπράξεις δημοσίου-ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ), δηλαδή με ζεστό κρατικό χρήμα στους κατασκευαστικούς ομίλους που θα αποκομίζουν πολλά κέρδη από την εκμετάλλευση των σκουπιδιών. Το αυξημένο κόστος θα το πληρώσει για άλλη μια φορά ο λαός με περισσότερα χαράτσια!
Συνένοχες στο εξελισσόμενο έγκλημα στο Σχιστό εις βάρος του λαού του Πειραιά, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι δημοτικές αρχές του σε Κερατσίνι-Δραπετσώνα και Πέραμα, που είχαν συνυπογράψει κείμενο της περιφερειακής αρχής Δούρου το 2016, που προέβλεπε τη δημιουργία Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων στο Σχιστό, έργο που σήμερα υλοποιείται από την ΝΔ και την Περιφερειακή Αρχή Πατούλη.
Καλούμε το λαό της περιοχής σε κλιμάκωση του αγώνα, μπροστά στη νέα εξέλιξη!
Οι ενθαρρυντικές κινητοποιήσεις από εργατικά σωματεία, μαζικούς φορείς, τη συντονιστική τους επιτροπή, που έχουν αναδείξει το θέμα ως τώρα, είναι η ώρα να γίνουν πιο μαζικές.
Το εργατικό - λαϊκό κίνημα είναι το μόνο που μπορεί να βάλει εμπόδια στην πολιτική που ακολουθούν διαχρονικά οι κυβερνήσεις, οι περιφερειακές αρχές και οι Δημοτικές Αρχές της περιοχής. Με τους αγώνες του δεν θα επιτρέψει τη θυσία της ζωή μας, της υγεία των παιδιών μας, την καταστροφή και τη μόλυνση του περιβάλλοντος για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Σε αυτή την κατεύθυνση το ΚΚΕ, οι κομμουνιστές μέσα στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές, οι εκπρόσωποί του στη Βουλή και στα όργανα της τοπικής διοίκησης θα δώσουν όλες τους τις δυνάμεις.
Ιούλης 2021