Τετάρτη 7 Ιουλίου 2021

...να κρατάμε αναμμένη τη φλόγα ...να τη δυναμώσουμε

Να συνεχίσουμε να κρατάμε αναμμένη τη φλόγα του αγώνα ενάντια στη μελισσανιδίλα προσπαθώντας να τη δυναμώσουμε 
  
Συντάκτης:  Λάκης Ιγνατιάδης, stagona4u

Μία περιληπτική αναφορά στις τοπικές ενέργειες που έγιναν πρόσφατα στο Κερατσίνι και στη Δραπετσώνα σχετικά με την επίλυση του προβλήματος της τοξικής μελισσανιδίλας που προκαλεί βλάβες στην υγεία περίπου 100 χιλ. κατοίκων του ευρύτερου Δ.Πειραιά, και δυστυχώς δεν άλλαξε τίποτα. Αυτό όμως αν μας πτοήσει είμαστε τελειωμένοι.
Ας έχουμε υπόψη μας πάντως, πως ο κ. Μελισσανίδης δεν κάθεται με σταυρωμένα χέρια. Ήδη προχώρησε σε έφεση στο τριμελές εφετείο του Πειραιά κατά της απόφασης του πολυμελούς πρωτοδικείου Πειραιά που απέρριψε την αγωγή της Oil One και δικαίωσε την πόλη αθωώνοντας τον Χρήστο Βρεττάκο. Επίσης η Οil Οne προσέφυγε στο ΣτΕ ενάντια στην απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος (επί Χατζηδάκη) που ακύρωσε απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής που θα της έδινε τη δυνατότητα να ρίχνει επεξεργασμένα υγρά απόβλητα στη θάλασσα.
Οι δράσεις μας.
1) Η δημοτική αρχή Κερατσινίου Δραπετσώνας στις 5 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, προχώρησε σε αποκλεισμό των εγκαταστάσεων της Oil One στον οποίο συμμετείχαν εκπρόσωποι κομμάτων, παρατάξεων συλλόγων και λιγοστοί δημότες.
2) Τρία δημοτικά σχολεία - 2ο Δημοτικό Δραπετσώνας, 12ο Δημοτικό Κερατσινίου, 13ο-21ο Δημοτικό Κερατσινίου- σε συνεργασία με τον Δήμο Κερατσινίου Δραπετσώνας διοργάνωσαν περιβαλλοντικές δράσεις διαμαρτυρόμενα για την μόλυνση στη πόλη.
3) Μετά από πρόταση μελών της ομάδας διαχειριστών της φεϊσμπουκικής ομάδας "ΕΞΩ ΤΑ ΚΑΖΑΝΙΑ - ΕΧΟΥΜΕ ΖΩΗ", 15 πολίτες της περιοχής συναντήθηκαν στου Κράκαρη και συζήτησαν το θέμα της μελισσιναδίλας. 
Στη συνέχεια μία αντιπροσωπευτική ομάδα συναντήθηκε με τον δήμαρχο Χρ. Βρεττάκο για να συζητήσει το αίτημα της ομάδας για τη διοργάνωση εξορμήσεων του δημοτικού συμβουλίου στις γειτονιές για ενημέρωση και συζήτηση με τον κόσμο για το θέμα αυτό και με στόχο μια πολυπληθή και δυναμική πορεία διαμαρτυρίας.
 Σχετικά με το συγκεκριμένο αίτημα δεσμευτικές απαντήσεις δε δόθηκαν από τον δήμαρχο. Υποσχέθηκε πάντως ότι, πανδημίας επιτρέποντος, θα διοργανώσει ο δήμος μία ανοιχτή ζωντανή συζήτηση με τους υπεύθυνους της διετούς έρευνας του Δημόκριτου αλλά και του Αστεροσκοπείου, για τους ατμοσφαιρικούς ρύπους και την πηγή της δυσοσμίας.
4) Η ιστοσελίδα Σταγόνα πρότεινε στις αρχές Ιουνίου την αποστολή με μέιλ μιας επιστολής προς τους βουλευτές της Ν.Δ και του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ της Α' και Β' Πειραιώς...
η συνέχεια του άρθρου στη stagona4U