Σάββατο 10 Ιουλίου 2021

Lipasmata Street Art κάθε Τετάρτη και Κυριακή


Ο Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας στηρίζοντας τους καλλιτέχνες/ιδες και την πολιτιστική παραγωγή νέων ή μη γνωστών καλλιτεχνών στο ευρύ κοινό τους διαθέτει τον χώρο στα λιπάσματα για να παρουσιάσουν τη δουλειά τους.

Το Lipasmata Street Art κάνει πρεμιέρα στις 14 Ιουλίου και θα διαρκέσει έως 8 Αυγούστου. Τα δρώμενα θα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη και Κυριακή, θα ξεκινούν από τις 21.00 και θα διαρκούν για τουλάχιστον 90’.
Ο καλλιτεχνικός προγραμματισμός βασίζεται σε καλλιτέχνες από διαφορετικούς χώρους έκφρασης. Καλλιτέχνες, κατά μόνας ή σε μικρές ομάδες, θα παρουσιάζουν τη δουλειά τους σε 9 οριοθετημένα σημεία φιλοξενίας κατά μήκος της παραλιακής διαδρομής, όπου κάθε σημείο σηματοδοτεί συγκεκριμένη καλλιτεχνική δημιουργία (μουσική, χορό, θέατρο, εικαστικά, κινηματογράφο). 

Το line up της προσεχούς Τετάρτης 14/07/2021 είναι:

  • Γλυπτική. Γκαγκικ Αλτουνιάν: Ο Γκάγκικ Αλτουνιάν γεννήθηκε στο Έρεβαν της Αρμενίας το 1957. Σπούδασε στο Ινστιτούτο Καλών Τεχνών Τερλεμεζιαν του Έρεβαν. Αποφοίτησε από την Καλών Τεχνών της Αρμενίας με ειδικότητα στη Ζωγραφική και στη Γλυπτική και έκανε Mεταπτυχιακό στο Tμήμα Zωγραφικής της Μόσχας με υποτροφία. Έχει πάρει μέρος σε πολλές ατομικές καθώς και συμμετείχε σε πολλές ομαδικές εκθέσεις. Παραδίδει μαθήματα γλυπτικής στο πλαίσιο των καλλιτεχνικών τμημάτων του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας.
  • Εικαστικά / Installations. JoU Spray Paint (Γιάννης Τζουλιαδάκης): O JoU Spray Paint ασχολείται με τη ζωγραφική και ειδικά με την τεχνική Spray Painting, κάνοντας το είτε σπίτι του είτε ζωντανά στον δρόμο. Επιπροσθέτως θα έχει μουσική συνοδεία με φορητό ηχείο.
  • Hip Hop / Urban. Lobo & Μήτσος από Fer de lance: O Μήτσος εκπροσωπεί τους Fer de lance, οι οποίοι είναι ένα ευρέως γνωστό hip hop συγκρότημα συγκεντρώνοντας εκατοντάδες χιλιάδες προβολές στο YouΤube. Μαζί του ο φίλος – συνεργάτης του Lobo ο οποίος είναι εξίσου αναγνωρίσιμος MC της ελληνικής rap κοινότητας.
  • Χορός / Performances. Music Box : Οι Music Box είναι μία ομάδα από γνωστούς καλλιτέχνες της ελληνικής street χορευτικής σκηνής. Τα μέλη της ομάδας έχουν αμέτρητες διακρίσεις και σε διαγωνιστικό επίπεδο έφτασαν στον τελικό του διαγωνισμού All Styles στο Breakin Bad 2015.Μια οπτικοακουστική εμπειρία με την επιμέλεια της Hood Groove Management που θα σας μείνει αξέχαστη. Ετοιμάστε τις κάμερες σας!
  • Cineak. Ο δεύτερης γενιάς μηχανικός κινηματογράφου, Αλέκος Κρητικός, στήνει τη μηχανή του και τις μπομπίνες του και προβάλλει αποσπάσματα από ταινίες των δεκαετιών ’40, ’50 και ’60.
  • Blues / Rock / Pop. Bill Lee: Ανεξάρτητος σόλο καλλιτέχνης παίζει μουσική στον δρόμο από το 2005 και σε χώρους ζωντανής μουσικής από το 2007 έως σήμερα. Έχει συνεργαστεί με πολλούς καλλιτέχνες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ έχει κυκλοφορήσει το πρώτο (ομώνυμο) προσωπικό LP στο Βερολίνο το 2017 μετά από περιοδεία ως σόλο καλλιτέχνης στη Γερμανία. Έχει εμφανιστεί στη Κρήτη, Πελοπόννησο, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα καθώς και στο εξωτερικό: New Jersey, Νέα Υόρκη, Γενεύη και Λοζάνη. Παίζει κυρίως ηλεκτρική κιθάρα και χρησιμοποιεί φωνή. Χρησιμοποιεί μια πολυφωνική τεχνική στην κιθάρα (χωρίς backing track ή λουπαδόρο). Κινείται σχεδόν αποκλειστικά σε αγγλόφωνη μουσική: Ambient, Pop, Alternative, Rock, Soul, Blues.
  • Ροκ/ Έντεχνο. Νικόλας Λιαμής: Ο Νικόλας Λιαμής είναι τραγουδιστής, συνθέτης και στιχουργός. Έχει υπάρξει μέλος σε πολλά εγχώρια σχήματα σε διάφορα είδη (pop / rock / punk / garage/ country / acoustic). Τα τελευταία 5 χρόνια ασχολείται με τη δημιουργία του δικού του ήχου, η οποία είναι διαθέσιμη στο κανάλι του Nick Liamis στο YouΤube και στο Nicolas Liamis στο Spotify.
  • Παιδική σκηνή. Κουκλοθίασος Baladeur – Γιώργης Ιορδανίδης: Ο Γιώργης Ιορδανίδης ξεκίνησε κουκλοθεατρικό του ταξίδι με την παράσταση «Ιστορίες του ουρανού και των ανθρώπων». Έχει συνεργαστεί και δουλέψει με διαφόρους κουκλοπαίκτες από όλη την Ελλάδα και πειραματιζόμενος με τα υλικά, δημιουργεί τον Mark the Sax και τον κουκλοθίασο Baladeur τον Μάιο του 2020.