Σάββατο 17 Ιουλίου 2021

«γιατί τελικό αποτέλεσμα δεν είναι καλό για την πόλη»

Ανακοίνωση της δημοτικης κίνησης "Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΟΛΗ" Γ.Τσιρίδης

ΣΤΙΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΒΡΕΤΤΑΚΟΥ Η ΜΗ ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΖΩΝΗΣ ΤΩΝ 640 ΣΤΡ. ΩΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΥΡΓΙΑ ΦΟΡΕΑ.
***********
Πριν από μερικές μέρες η Δημοκρατική Προοδευτική Κίνηση έφερε στο δημοτικό συμβούλιο μια πρόταση που υποστηρίχτηκε κι από τους συνδυασμούς των κ.κ. Π.Διαλινάκη, Φ.Καμπούρη, Ε.Δαβγιώτη, Β.Δατσέρη και Π.Καμά.

Η πρόταση είχε τρία σκέλη:
Α. Να χαρακτηριστεί η τέως βιομηχανική ζώνη των 640 στρεμμάτων ως Περιοχή Ανάπλασης, όπως την ορίζει ο νόμος 2508/97 άρθρο 8 που ισχύει για περιπτώσεις περιοχών με ιδιαίτερη σημασία.
Β. Να οριστεί ο Δήμος ως ο Φορέας Ανάπλασης, όπως ορίζει το άρθρο 9 του ίδιου νόμου. Τις λεπτομέρειες σύστασης και δράσης του Φορέα καθορίζει το Δημοτικό Συμβούλιο.
Γ. Να συμφωνηθούν οι όροι για την ανάπλαση (Συντελεστής δόμησης 0.15, χρήσεις γης ήπιες, το λιμάνι αιγιαλός) με βάση τις ισχύουσες διατάξεις του νόμου του 2015
Στην ιστορικής σημασίας συνεδρίαση, ο δήμαρχος κ. Χ.Βρεττάκος, με έωλους ισχυρισμούς, απέρριψε την πρόταση να κηρυχθεί η ζώνη των 640 στρεμμάτων σαν Περιοχή Ανάπλασης και να οριστεί Φορέας Ανάπλασης ο Δήμος.

Το τελικό αποτέλεσμα:
1.- δεν αφήνει κανένα όφελος στον λαό,
2.- κόβει προοπτικές που θα ανοίγονταν για την πόλη μας,
3.- ευνοεί τις βιομηχανίες της περιοχής λόγω της καθυστέρησης που προκαλεί στην διαδικασία μετασχηματισμού της ζώνης από βιομηχανική σε ζώνη πρασίνου και ήπιων χρήσεων,
4.- απαλλάσσει τις βιομηχανίες από την θεσμική πίεση που θα δέχονταν από έναν δημόσιο (δημοτικό) Φορέα που παλεύει για μιαν υπό ανάπλαση περιοχή, με βάση το ισχύον νομικό πλαίσιο.
5.- επισημοποιεί την αδράνεια που διακατέχει τον Δήμο
6.- ενισχύει την αδιαφάνεια καθώς μετατρέπει τον Χ.Βρεττάκο στον μοναδικό συνομιλητή της κυβέρνησης, της περιφέρειας και των ιδιοκτητών γης γύρω από ένα θέμα που αφορά όλους μας και που αφορά άμεσα το παρόν και το μέλλον της πόλης μας και του ευρύτερου Πειραιά.

Η απόρριψη αυτή, παντελώς αδικαιολόγητη και αυτοκτονική (αφού ο Δήμος στερεί από τον εαυτό του τα όπλα που τού δίνει ο νόμος) θα είναι ένα διαρκές κι ανεξίτηλο στίγμα για αυτή την δημοτική αρχή.
Κερατσίνι-Δραπετσώνα 15 Ιουλίου 2021
Για την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ
'Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΟΛΗ"
Ο επικεφαλής ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΡΙΔΗΣ