Παρασκευή 23 Ιουλίου 2021

Ναι στη ζωή- όχι στην υποβάθμιση... (παράσταση διαμαρτυρίας)


Ναι στη ζωή- όχι στην υποβάθμιση, στη βλάβη της υγείας μας.
 Κάλεσμα στο λαό της περιοχής, τα εργατικά σωματεία και τους μαζικούς φορείς να κλιμακώσουν συντονισμένα τον αγώνα τους ενάντια στο περιβαλλοντικό έγκλημα, απευθύνει η Συντονιστική Επιτροπή ενάντια στη δημιουργία Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) στο Σχιστό.
Σε αυτό το πλαίσιο καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας, 
  • τη Δευτέρα 26 Ιούλη, στην Αντιπεριφέρεια Πειραιά και σε μεγάλη συναυλία - συγκέντρωση 
  • την Τετάρτη 1 Σεπτέμβρη, στις 20.30 στα Λιπάσματα, ενάντια στα σχέδια κυβέρνησης - επιχειρηματικών ομίλων που μας μαυρίζουν τη ζωή!

Στο κάλεσμά της η Συντονιστική αναφέρει, μεταξύ άλλων:
«Στα μαύρα μεσάνυχτα, μέσα στο καλοκαίρι και στα μουλωχτά, η κυβέρνηση της ΝΔ πέρασε τροπολογία προχτές (20/7/2021) στη Βουλή, που διαμορφώνει το νομικό υπόβαθρο για να φτιάξουν τη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων στο Σχιστό!
Με την τροπολογία που ψήφισε η κυβέρνηση της ΝΔ πλέον "επιτρέπεται σε όλες τις ζώνες προστασίας του όρους Αιγάλεω η κατασκευή εγκαταστάσεων για την επεξεργασία αστικών αποβλήτων". Στην ουσία θέλουν να ξεμπερδεύουν με τα τυπικά εμπόδια που έμπαιναν στον εγκληματικό σχεδιασμό τους, από το νόμο του 1999 όπου καθορίζονται τα "όρια των ζωνών προστασίας" του όρους Αιγάλεω, οι οποίες είχαν χαρακτηριστεί ως "τόπος ιδιαίτερου φυσικού κάλλους" και "απόλυτης προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος".
Δηλαδή ετοίμασαν το νομοθετικό πλαίσιο για να προχωρήσει χωρίς εμπόδια το νέο έγκλημα σε βάρος του λαού του Κερατσινίου, της Δραπετσώνας και του Περάματος, με την κατασκευή της υγειονομικής βόμβας - της ΜΕΑ που θα παράγει το καρκινογόνο RDF, δίπλα στα καζάνια της "Oil One" στη Δραπετσώνα και των άλλων βιομηχανιών πετρελαίου στο Πέραμα και των έργων της COSCO στο λιμάνι.
Όμως οι εργαζόμενοι, οι νέοι και οι νέες, οι γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων δεν πρόκειται να δεχθούμε να παίζουν τη ζωή και την υγεία μας μαζί και των παιδιών μας, για να μεγαλώνουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων που θέλουν να επενδύσουν στη διαχείριση απορριμμάτων.
Γυρνάμε την πλάτη σε όλους όσοι είναι συνένοχοι στο έγκλημα και έβαλαν και τη δική τους υπογραφή για να ανοίξει ο εγκληματικός σχεδιασμός στο Σχιστό, στις σημερινές και προηγούμενες κυβερνήσεις, περιφερειακές και δημοτικές αρχές!
Καλούμε το λαό της περιοχής μας, τα εργατικά σωματεία και τους μαζικούς φορείς να κλιμακώσουμε συντονισμένα τον αγώνα μας, να μεγαλώσει η ελπιδοφόρα συσπείρωση που ήδη εκφράζεται με τη Συντονιστική Επιτροπή ενάντια στο έγκλημα στο Σχιστό!».