Τρίτη 13 Ιουλίου 2021

Γ.Γαβρίλης: με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού...

Επιτέλους και μια μετρημένη-ουσιαστική δήλωση, ως απόηχος όσων ανέφελων ειπώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στα εγκαίνια του Κέντρου υγείας Κερατσινίου!

...
Δήλωση του Γ.Γαβρίλη τ.αντιπεριφερειάρχη Πειραιά με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Κέντρο Υγείας στο Κερατσίνι.

Επ’ αφορμής της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στο Κερατσίνι, αισθανόμαστε την ανάγκη να του διαμηνύσουμε ότι μια ταμπέλα με το όνομα του δεν φτάνει για να κρύψει την αλήθεια. Η επίσκεψή του στο Κέντρο Υγείας ακολουθεί την εκπεφρασμένη βούλησή του να προβεί στο κλείσιμο δεκάδων περιφερειακών μονάδων υγείας. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο την αποτιμούμε ως υποκριτική και επικοινωνιακά αποτυχημένη, σε απόλυτη δηλαδή συνέχεια με τις αρχές διαχείρισης της τρέχουσας υγειονομικής κρίσης.
Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην περιοχή του Πειραιά δεν στόχευσε να απαντήσει σε κανένα από τα πραγματικά πολιτικά επίδικα, αρνήθηκε για άλλη μια φορά να λάβει υπόψιν ότι πρόκειται για την περιοχή εκείνη που εμφανίζει τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας και φτώχειας, συνιστά χαρακτηριστική περίπτωση περιβαλλοντικής και πολεοδομικής υποβάθμισης, και αναμετριέται όσο λίγες με τις πολιτικές συνέπειες του νεοφιλελεύθερου μοντέλου ανάπτυξης που εκείνος και οι πολιτικές δυνάμεις που εκπροσωπεί προωθούν μέρα με τη μέρα στα χρόνια της διακυβέρνησής του.

Κατά την περίοδο της διοίκησής μας στην Περιφέρεια δώσαμε έμφαση στη στήριξη του Δημόσιου Συστήματος Υγείας με νέα Καρδιολογική κλινική στο Τζάνειο και με προμήθεια σύγχρονου εξοπλισμού στα νοσοκομεία. Για τούτες τις πολιτικές μας επιλογές γίναμε κατ’ επανάληψη στόχος δεκάδων ανακοινώσεων σας.
 Όσο δε για την αποπεράτωση του Κέντρου Υγείας Κερατσινίου, στην οποία δεν είχατε την παραμικρή ουσιαστική συμβολή, θα οφείλατε να μην την αντιμετωπίζατε εξατομικευμένα, ως μέσο για την αυτοπροβολή σας, αλλά να απολογούσασταν για ανάλογες προσπάθειες Δημοτικών Αρχών, που εγκαταλείφθηκαν λόγω της δικής σας αδιαφορίας.
Η περίπτωση του Κέντρου Υγείας Κερατσινίου δεν είναι όμως αποκλειστική. 
Κατά τις πρώτες ημέρες της Κυβέρνησης εγκαινιάσατε στον Πειραιά την επένδυση Παπαστράτος και την μεγάλη Αστική Ανάπλαση του Αγίου Διονύση, για τις οποίες όχι μόνο δεν είχατε καμία συμβολή άλλα η παράταξη σας στο Περιφερειακό συμβούλιο ΔΕΝ έδωσε θετική ψήφο.

Αλλά και στα Λιπάσματα. Διότι όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ παραχώρησε πάνω από 1200 στρέμματα έκτασης μαζί με τον Φαληρικό όρμο, ήρθατε στη Βουλή για να καταγγείλετε ότι η αλλαγή χρήσεων γης στα Λιπάσματα συνιστά αναγκαστική απαλλοτρίωση σε βάρος των επιχειρήσεων.
Όπως και στο ΣΕΦ. Το 2012 μεταφέρατε στο ΤΑΙΠΕΔ για πώληση 270 στρέμματα πρασίνου. Διεκδικήσαμε την επιστροφή τους και το 2017 με νομοθετική ρύθμιση, πράγματι επέστρεψαν στους πολίτες ως έκταση πρασίνου και αναψυχής, ως χώρο που εσείς τους είχατε στερήσει.
 Και στην Ιπποδάμεια Αγορά. Για 30 χρόνια η πόλη και οι φορείς διεκδικούσαν την ίδρυση κλειστής Αγοράς. Πετύχαμε την σύμφωνη γνώμη όλων των εμπλεκόμενων και δρομολογήθηκε έτσι η δημιουργία της. Δύο μόλις ημέρες μετά τον σχηματισμό της κυβέρνησης σας δώσατε εντολή να σταματήσουν όλες οι ενέργειες για να παραχωρήσετε την έκταση σε μεγάλο οικονομικό όμιλο σε βάρος της πόλης και της μεσαίας επιχειρηματικότητας.
Όπως και στο Μικρολίμανο. Οι πολλαπλές προσπάθειες Δημοτικών Αρχών, αντί να ενθαρρύνονται, έπεφταν στα βράχια, γιατί παρεμβαίνετε σταθερά υπέρ συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων. Αντίθετα, η δική μας περιφερειακή Διοίκηση, μαζί με τον Δήμο Πειραιά και σύμφωνα με την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας δρομολόγησε την επιστροφή του δημόσιου χώρου στους νόμιμους χρήστες του, στους πολίτες.