Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021

Στα λιπάσματα η "Αγωνιστική Πρωτοβουλία SOS Πειραιάς"


Μέσα στη γενικότερη ανυδρία της εποχής και της απίστευτης "ησυχίας" γύρω από τα μεγάλα προβλήματα της περιοχής, η "Αγωνιστική Πρωτοβουλία SOS Πειραιά" βρέθηκε στο πάρκο Λιπασμάτων στην Δραπετσώνα σε μια συμβολική κινητοποίηση.

Ομάδα μελών της πρωτοβουλίας μοίρασε ανακοίνωση, ήρθε σε επαφή και μίλησε με πολλούς ανθρώπους από αυτούς που βρέθηκαν στο πάρκο αναζητώντας μια ανάσα από τη δύσκολη περίοδο του λοκντάουν. 

Οι πολίτες του ευρύτερου Πειραιά συνομίλησαν με τα μέλη της πρωτοβουλίας και εξέφρασαν την στήριξη τους για την απομάκρυνση των καζανιών από τη Δραπετσώνα, για τα σχέδια του Ολπ στο λιμάνι και την πλήρη απόδοση του πάρκου Λιπασμάτων ως δημόσιου χώρου στους πολίτες, ενώ εκδηλώθηκε η ανησυχία τους για τους σχεδιασμούς κυβέρνησης και περιφέρειας Αττικής για τη δημιουργία εργοστασίου επεξεργασίας αποβλήτων στο Σχιστό Κερατσινίου.


...
Τα μέλη της πρωτοβουλίας και το Σάββατο 23 Γενάρη 2021 πραγματοποίησαν συντονισμένες δράσεις στις λαϊκές αγορές στο Κερατσίνι (Ευγένεια), στον Πειραιά (Καλλίπολη), στην Νίκαια αλλά και στον χώρο των Λιπασμάτων στην Δραπετσώνα.