Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2021

Συστράτευση όλων για τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας!

To Σάββατο (16/01) στο Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου Κερατσινίου οι επιβλέποντες μηχανικοί ενημέρωσαν τη δημοτική αρχή, παρουσία της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου, για τις λεπτομέρειες ολοκλήρωσης και τις λειτουργικές δυνατότητες του νέου χώρου.

Πραγματικά όσοι βρεθήκαν στον χώρο, περπάτησαν σε ένα σύγχρονο, εξαιρετικό κτίριο.  Το κτίριο είναι πλήρως εξοπλισμένο, ήταν στην ίδια εργολαβία και ο εξοπλισμός, και το μόνο που απομένει είναι η στελέχωση του, ώστε να ξεκινήσει τη λειτουργία του και να εξυπηρετεί του κατοίκους της πόλης. 
Αξίζουν συγχαρητήρια στη δημοτική αρχή και σε όσους εργάστηκαν να παραδώσουν σε χρόνο ρεκόρ το κτίριο που θα στεγάσει το κέντρο υγείας Κερατσινίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κατασκευή του κτιρίου ολοκληρώθηκε με επιτυχία στον χρόνο που είχε προγραμματιστεί, γεγονός πρωτόγνωρο για τα δεδομένα της τοπικής αυτοδιοίκησης!
 Αυτό οφείλεται κυρίως στη συνέπεια και την αποτελεσματικότητα της τεχνικής εταιρείας που είχε αναλάβει το έργο, αλλά και στην "καλή χημεία" που υπήρξε τόσο με τη δημοτική αρχή όσο και με την τεχνική υπηρεσία του δήμου, η οποία, όπως τονίστηκε από όλους τους ομιλητές, είχε καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του έργου!

 Στη συνάντηση ο δήμαρχος, σε άλλο μήκος κύματος σε σχέση με το άψυχο, ουδέτερο(εδώ) δελτίο τύπου από την επίσκεψη της πρώην περιφερειάρχη κ. Δούρου, αναφέρθηκε με γενναιοδωρία, σε όσους έβαλαν μικρό ή μεγάλο λιθαράκι για την κατασκευή του έργου. 
Ξεκίνησε από τους πρώην δημάρχους (Σαράφογλου, Μελά, Τζανή) έως και τον νυν περιφερειάρχη. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην ευτυχή συγκυρία να βρεθούν σε θέσεις εξουσίας η Ρ. Δούρου, ο Γ. Γαβρίλης και ο υπουργός υγείας κ. Α.Ξανθός, με τους οποίους, όπως δήλωσε, συνεργάστηκε αρμονικά και ήταν καθοριστική η προσωπική τους συμβολή για να ξεπεραστούν τα εμπόδια.

Από εδώ και πέρα, αφού κερδήθηκε το πρώτο στοίχημα, το Υπουργείο Υγείας πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Η πανδημία απέδειξε και στους πιο δύσπιστους τον σημαντικό ρόλο που έχουν οι δημόσιες δομές υγείας και η χάραξη εθνικής πολιτικής για θέματα υγείας. 
Οπότε, άμεσα πρέπει να δρομολογηθούν οι διαδικασίες, ώστε το Κέντρο Υγείας να στελεχωθεί με το απαραίτητο ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό και να ενταχθεί στο σύστημα υγείας της χώρας. Αυτό είναι το νέο στοίχημα, το οποίο δεν αφορά μόνο τη δημοτική αρχή. Και, για να κερδηθεί, και αυτό το στοίχημα, απαιτείται η στράτευση και ο συντονισμός όλων των δυνάμεων της πόλης με σχεδιασμό και πρωτοβουλίες στο προσκήνιο και στο παρασκήνιο!