Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2021

Πρωτοβουλία για το "Σχιστό" από τη βουλευτή Φ.Μπακαδήμα

Η βουλευτής Φ. Μπακαδήμα σε όλη τη θητεία της έχει δείξει πόσο νοιάζεται για τα θέματα της περιοχής (δεν μηδενίζουμε το έργο κανενός), είναι παρούσα και παρεμβαίνει για κάθε θέμα που απασχολεί την β' Πειραιά! Πραγματικά τιμά τον ρόλο του βουλευτή! Μπράβο της!

Σήμερα πήρε την πρωτοβουλία και με επιστολή της καλεί τους  βουλευτές της β' Πειραιά σε τηλεσυνάντηση, με στόχο να καταλήξουν σε ένα κοινό πλαίσιο δράσης και αντιμετώπισης του τεράστιου θέματος των απορριμμάτων και κατ΄επέκταση του "σκουπιδοεργοστασίου" στο Σχιστό!

 Οι βουλευτές δεν πρέπει να χάσουν την ευκαιρία και να μείνουν σε λεπτομέρειες του τύπου  "ποιος καλεί και γιατί;" ! Πρέπει να βρεθούν και να αγκαλιάσουν την κίνηση. Στο κάτω κάτω  είναι μια κίνηση για την αγαπημένη τους περιφέρεια!

Στην τηλεσυνεδρίαση καλό είναι να συμμετέχουν οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και είναι αναγκαίο να συμμετέχει ο Δήμαρχος Κερατσίνου-Δραπετσώνας για να ενημερώσει και να καταθέσει την απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου! Τέτοιες πρωτοβουλίες είναι ένας δρόμος για να διεκδικηθούν και να προωθηθούν με καλύτερους όρους τα θέματα της περιοχής!  Γιατί απλά η υπόθεση είναι στα χέρια σου και δεν περιμένεις το πεπρωμένο!

 

Η επιστολή: 

Φ. Μπακαδήμα: Πρόσκληση σε τηλεσυνάντηση βουλευτών Β’ Πειραιά με θέμα τα απορρίμματα της περιφέρειας.
Επιστολή-πρόσκληση για τηλεσυνάντηση τη Δευτέρα 18/01/2021 και ώρα 6μμ με θέμα τη διαχείριση των απορριμμάτων στη Β’ περιφέρεια Πειραιά απέστειλε η Γραμματέας της ΚΟ του ΜέΡΑ25 και Βουλευτής Β’ Πειραιά κα Φωτεινή Μπακαδήμα στους συναδέλφους της βουλευτές της ίδιας περιφέρειας, με στόχο να καταλήξουν σε ένα κοινό πλαίσιο δράσης και αντιμετώπισης αυτού του τόσο ζωτικού για τη ζωή και το μέλλον των κατοίκων θέματος.
Με δεδομένο πως η κλιματική αλλαγή, της οποίας τα εντονότατα και καταστροφικά αποτελέσματα βιώνουμε καθημερινά, έχει καταστήσει το ευρύτερο πολιτικό θέμα της περιβαλλοντικής προστασίας και της πράσινης μετάβασης εξόχως φλέγον και πρωταρχικής σημασίας, η κα Μπακαδήμα προσκαλεί τους συναδέλφους της να δημιουργήσουν ένα κοινό μέτωπο για έναν κοινό αγώνα, αυτόν της προστασίας του περιβάλλοντος και της δημιουργίας συνθηκών βιώσιμης ζωής στη Β’ Πειραιά.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η κα Μπακαδήμα «Δυστυχώς, παρά τις μεμονωμένες προσπάθειες όλων μας δεν έχει βρεθεί και εφαρμοστεί η κατάλληλη λύση που θα βελτίωνε την κατάσταση και θα αναιρούσε το καθεστώς σκουπιδότοπου της Αττικής στο οποίο έχουν μετατραπεί δήμοι της περιφέρειας, επηρεάζοντας την ποιότητα ζωής όλων των κατοίκων του Πειραιά.

 Η κα Μπακαδήμα, θεωρώντας πως οι συλλογικές προσπάθειες έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίας αναμένει, προσδοκώντας στη θετική απάντηση των συναδέλφων της για την πραγματοποίηση της τηλεσυνάντησης, τις θέσεις και τις προτάσεις των άλλων κομμάτων για να εκπονηθεί μια ολοκληρωμένη πρόταση επίλυσης του χρόνιου αυτού προβλήματος της Β’ Πειραιά. «Το πρόβλημα των απορριμμάτων στη Β’ Πειραιά είναι χρόνιο και οι μικροπολιτικές σκοπιμότητες έχουν καταστεί εμπόδιο σε μια ρεαλιστική επίλυσή του.

Επειδή η υγεία και η ποιότητα ζωής των κατοίκων του Πειραιά είναι πέρα και πάνω από τις όποιες πολιτικές και ιδεολογικές διαφορές, ελπίζω και οι συνάδελφοί μου να κατανοήσουν το επείγον του ζητήματος και να αποδεχθούν την πρόσκλησή μου για το καλό των πολιτών, τους οποίους εκπροσωπούμε. H συστράτευση όλων των πολιτικών κομμάτων και των εκπροσώπων τους είναι μονόδρομος για να γίνει η ζωή των πολιτών της Β' Πειραιά βιώσιμη.»