Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2021

Η ταβέρνα «κοινωνικής πρόνοιας» του Κερατσινίου*

Η ταβέρνα «Ο Κρητικός» στο Κερατσίνι μοιράζει δωρεάν 600 – 800 μερίδες φαγητού ημερησίως από την πρώτη καραντίνα έως σήμερα και συνεχίζει.

Όταν το κατάστημα έκλεισε τον Μάρτιο, λόγω της πανδημίας, ο  Δημήτρης Καρκανοραχάκης αποφάσισε τις προμήθειες, που είχαν ήδη αγοραστεί για το Σαββατοκύριακο που ήταν μπροστά,  να τις διαθέσει σε όσους είχαν ανάγκη. Έτσι απλά ξεκίνησε το εγχείρημα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς.

Την κίνηση του Δημήτρη Καρκανοραχάκη, στηρίζουν φίλοι, γνωστοί και πολλοί εθελοντές! Καθημερινά περνούν από την ταβέρνα άνθρωποι και προσφέρουν τρόφιμα, ρούχα, είδη πρώτης ανάγκης αλλά και βοήθεια στο μαγείρεμα. Ο Δημήτρης δεν αρνήθηκε βοήθεια από κανέναν και για όλους είχε να πει μια καλή κουβέντα στις αναρτήσεις του. Στο τέλος της ημέρας κάνει τον απολογισμό του και εκφράζει, με απλά λόγια, την ευγνωμοσύνη του σε όσους δήλωσαν παρόντες στην προσπάθεια του!

Η προσφορά του έγινε γνωστή σε όλη την Ελλάδα μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού και της υφυπουργού εργασίας. 
Μετά την επίσκεψη αυτή ξεκίνησε και "αντιπαράθεση" στο διαδίκτυο με σκληρές, σε κάποιες περιπτώσεις άδικες εκφράσεις, όπως "φιλανθρωπία συνοδεία φωτογράφων, κλπ..." για το μέγεθος της κίνησης του Δημήτρη. 
Φυσικά  και μπορεί ο καθένας να πάρει την υπόθεση της Αλληλεγγύης στα χέρια του,  στη ρημαγμένη περιοχή μας!  Κανένας δεν περισσεύει σε αυτή την προσπάθεια!   Εναλλακτικά, μπορεί να επισκεφτεί και να βοηθήσει - στηρίξει την πρωτοβουλία του Δημήτρη Καρκανοραχάκη. Εάν το κάνει, θα διαπιστώσει ότι θα  έχει ακριβώς την ίδια αντιμετώπιση από τον "Κρητικό", είτε είναι πολιτικός, είτε απλός πολίτης.  Αρκεί να κάνει το πρώτο βήμα,  να περάσει από την οδό Γαληνού και να σταματήσει στο15!
 
 *ο τίτλος από ρεπορταζ  athina 9,84