Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021

ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ Ο ΛΟΓΟΣ.....

Η θέση της Δημοτικής παράταξης "Λαϊκή Συσπείρωση" για το νέο Κέντρο υγείας Κερατσινίου. 
 
Η Λαϊκή Συσπείρωση, αφού αναφέρεται  στις τεράστιες ελλείψεις στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στην περιοχή, ζητάει από τη δημοτική αρχή να ενημερώσει για τις πρωτοβουλίες που θα πάρει για να λειτουργήσει,  άμεσα, το Κέντρο Υγείας Κερατσινίου!
 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ 14/1/2021


Τις τελευταίες μέρες πολύ κουβέντα γίνεται για το νέο κέντρο υγείας στο Κερατσίνι.
  Πρώην και νυν το επισκέπτονται, βγάζουν selfies, κάνουν δηλώσεις, αναρτήσεις, βγάζουν φωτογραφίες για τα social media.
Ένα έργο που η κατασκευή του σήμερα Γενάρη του 2021, καταδεικνύει τις τεράστιες ελλείψεις στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στην περιοχή μας.
 
Ας μας πει κάποιος όμως.
Πότε ο Κερατσινιώτης, ο Δραπετσωνίτης, ο Περαματιώτης, οι εργαζόμενοι της περιοχής θα μπορούν να απολαμβάνουν τις υπηρεσίες που θα τους παρέχει το κέντρο υγείας;  Λίγη τσίπα λοιπόν δεν βλάπτει.
Θα πείτε ποιος την έχασε για να την βρουν αυτοί και οι κυβερνήσεις τους, που έχουν αφήσει στο έλεος της πανδημίας τον λαό μας;
Που στοιβάζουν εκατοντάδες εργαζόμενους στους χώρους εργασίας χωρίς κανένα μέτρο προστασίας της υγείας τους.
Που σαρδελοποιούν τον κόσμο στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Που ανοίγουν τα σχολειά χωρίς τα απαραίτητα μέτρα σε καθαριότητα, αίθουσες, προσωπικό.
Που δεν πήραν κανένα μέτρο ενίσχυσης του συστήματος υγείας από το πρώτο κύμα της πανδημίας μέχρι σήμερα. Που έχουν στηριχθεί και στηρίζονται από κυβερνήσεις υλοποιώντας στο ακέραιο την πολιτική που μαυρίζει τη ζωή μας.
Έλεος πια. 
 
Ότι και να λέει η δημοτική αρχή, πάνω στην επιβεβλημένη ανάγκη των κατοίκων και των εργαζομένων της περιοχής για την δημιουργία και λειτουργία του κέντρου υγείας, δεν μπορεί να κρύψει ότι αυτό ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν θα λειτουργήσει σύντομα.
Δεν θα λειτουργήσει γιατί καμία κυβέρνηση (ούτε η προηγούμενη, ούτε η σημερινή), δεν έχει πάρει κανένα μέτρο για να στελεχωθεί. Τι και αν βρισκόμαστε εν μέσω μιας φονικής πανδημίας; 
 
Τι και αν ως Λαϊκή Συσπείρωση από την πρώτη στιγμή που εγκρίθηκε το έργο φωνάζαμε για την ένταξη του σ ένα δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας, με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού, παραϊατρικού και διοικητικού προσωπικού για να μην μείνει ένα «άδειο διαμάντι».
Ας σταματήσει λοιπόν η δημοτική αρχή να κανακεύει πρώην και νυν αξιωματούχους,  που έχουν ευθύνη για την σημερινή κατάσταση και ας απαντήσει στο λαό του Κερατσινίου τι πρωτοβουλίες θα πάρει για να λειτουργήσει  άμεσα και με όλες τις προϋποθέσεις όπως επανειλημμένα ως Λαϊκή Συσπείρωση έχουμε αναδείξει, το κέντρο υγείας;