Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021

Διαμαρτυρία της Λαϊκής Συσπείρωσης για τη συνεδρίαση επιτροπής!


 Η δημοτική παράταξη  Λαϊκή Συσπείρωση με ανακοίνωση της διαμαρτύρεται για τον τρόπο που συνεδρίασε η οικονομική επιτροπή για ένα σοβαρό θέμα, ένα από τα 2-3 μεγάλα θέματα που απασχολούν την τελευταία 5ετία την πόλη. "
ΕΓΚΡΙΣΗ Ή ΜΗ ΑΣΚΗΣΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΤΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ OIL ONE..."
Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση η Λαϊκή Συσπείρωση αναφέρει: "...για ένα κατά την γνώμη μας τόσο σοβαρό θέμα δεν μπορεί η δημοτική αρχή να ενημερώνει μια ώρα πριν την συνεδρίαση, χωρίς εισηγητικό σημείωμα, για ένα θέμα που προφανώς και οι καταληκτικές ημερομηνίες ήταν γνωστές καιρό πριν." Για την ιστορία η συνεδρίαση είχε οριστεί στις 14.00μμ και η απόφαση για το θέμα ανέβηκε στη διαύγεια στις  14.37μμ!
 
Η ανακοίνωση:
<Χθες ενημερωθήκαμε με ηλεκτρονικό τρόπο (sms) στις 12.57 για έκτατη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου για τις 14.00 στο γραφείου του Δημάρχου. Τα θέματα ήταν δύο.

«ΘΕΜΑ 1o: ΕΓΚΡΙΣΗ Ή ΜΗ ΑΣΚΗΣΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΥΠΟΜΝΗΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΤΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ OIL ONE ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΒΕΕ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ.

ΘΕΜΑ 2o:.ΕΓΚΡΙΣΗ Ή ΜΗ ΤΟΥ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΜΕΣΩ Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ. (ΜΕ ΣΥΣΤΗΜΙΚΟ ΑΡΙΘΜΟ 90178), ΤΗΣ 08ΗΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021 (ΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ), ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΥ ΑΝΑΔΟΧΟΥ ΤΟΥ ΈΡΓΟΥ: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΣΕ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΚΑΧΡΑΜΑΝΟΓΛΟΥ», ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ: 3.615.000,00 € ΣΥΜΠΕΡ. Φ.Π.Α. 24%»

Τα εισηγητικά μόνο για το δεύτερο θέμα απεστάλησαν με ηλεκτρονικό τρόπο στις 13.42. Δημιουργούνται επομένως διάφορα ερωτήματα που χρίζουν απαντήσεων από την δημοτική αρχή.
Ιδιαίτερα για το πρώτο θέμα, ένα κρίσιμο ζήτημα που αφορά την περιοχή και τις γενικότερες εξελίξεις, τους ανταγωνισμούς και τα σχέδια μονοπωλιακών ομίλων που μπροστά στα κέρδη τους δεν υπολογίζουν τις ζωές μας, χωρίς ενημέρωση, χωρίς εισηγητικό μία ώρα πριν την συνεδρίαση δείχνει το λιγότερο ότι η δημοτική αρχή θέλει να το περάσει στα ψιλά.
Τι γίνεται επομένως με την Oil One; Πότε θα φύγει; Τι ενέργειες κάνει η δημοτική αρχή (πέρα από αυτά που δεν έχει κάνει τόσα χρόνια) για να σταματήσει πια η κόλαση που ζούμε; Τι εξελίξεις υπάρχουν;

Και δευτερευόντως για ένα κατά την γνώμη μας τόσο σοβαρό θέμα δεν μπορεί η δημοτική αρχή να ενημερώνει μια ώρα πριν την συνεδρίαση, χωρίς εισηγητικό σημείωμα, για ένα θέμα που προφανώς και οι καταληκτικές ημερομηνίες ήταν γνωστές καιρό πριν.>