Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2021

Κέντρο Υγείας Κερατσινίου: "Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι..."

Με ανακοίνωση του ο Δήμος Κερατσινίου Δραπετσώνας ενημερώνει ότι έγινε ξενάγηση στη Ρένα Δούρου, τον Γ. Γαβρίλη και τους βουλευτές του Σύριζα στο νέο Κέντρο Υγείας Κερατσινίου.

Για το κέντρο υγείας στο Κερατσίνι έχουν γραφεί πολλά! Όλοι οι δήμαρχοι των τελευταίων 15 χρόνων προσπάθησαν, όχι πάντα με επιτυχία, για το κέντρο υγείας. Τελικά το έργο υλοποιήθηκε σε χρόνο ρεκόρ και σε αυτό βοήθησαν οι αποφάσεις της περιφέρειας και της πρώην περιφερειάρχη Αττικής Ρ. Δούρου. 

Και όσο και εάν διαφωνεί κανείς για τη σημερινή κάθοδο του σύριζα στο Κερατσίνι πρέπει να αποδίδονται τα του Καίσαρος τω Καίσαρι...! Άλλωστε πολιτικά όλοι θέλουν να πιστωθούν την προσπάθεια για την υλοποίηση του έργου. Πριν κάποιους μήνες ο νυν περιφερειάρχης ήρθε στο Κερατσίνι και φωτογραφήθηκε μπροστά στο κέντρο υγείας (εδώ). Ποιος ξεχνάει ότι την κατασκευή του έργου την έχουμε παρακολουθήσει τούβλο τούβλο με συνεχείς αναρτήσεις συμβούλων και φίλων της διοίκησης του δήμου.

Αλλά η αλήθεια είναι, ότι η Ρ. Δούρου και ο Γ. Γαβρίλης είχαν τη μέγιστη συμβολή στην υλοποίηση του  έργου, σε σχέση με όλους τους άλλους που έβαλαν κι αυτοί το λιθαράκι τους! Και με την ένταξη της σχετικής πράξης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014-2020 (5.000.000 ευρώ)», και με τις ενέργειες για την εξαίρεση της έκτασης από τις εκτάσεις που περιλαμβανόταν στις εκτάσεις που θα έπρεπε να παραχωρηθούν στον ΟΛΠ.

Με αυτό το δεδομένο, το οποίο κανένας δεν το αμφισβητεί, χρειαζόταν μία λέξη παραπάνω στην ανακοίνωση του δήμου για την πρώην αντιπεριφερειάρχη, γιατί επί της θητείας της  υπήρξε η πολιτική βούληση να στηριχτεί η περιοχή και να ξεπεραστούν οι δυσκολίες, ώστε να χρηματοδοτηθεί ο δήμος, να τρέξει ο σχεδιασμός γα το κέντρο υγείας και να είναι έτοιμο σήμερα!

 

Η ανακοίνωση του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας:

ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΔΟΥΡΟΥ-ΓΑΒΡΙΛΗ ΣΤΟ ΝΕΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ
Σήμερα (12/01) ο Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας Χρ. Βρεττάκος υποδέχτηκε στην πόλη την τ. Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου και τον τ. Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργο Γαβρίλη.
Αφορμή της επίσκεψης στάθηκε η ξενάγηση από τους επιβλέποντες μηχανικούς στο νέο Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου Κερατσινίου. Στη ξενάγηση παρευρέθηκαν όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από την Α’ και Β’ Πειραιά.
Το Κέντρο Υγείας το οποίο αποτελεί ένα κόσμημα αισθητικής και ποιότητας είναι έτοιμο και το μεγάλο στοίχημα αυτή τη στιγμή είναι να στελεχωθεί και να λειτουργήσει για το σκοπό για τον οποίο φτιάχτηκε.
Η Διοίκηση του Δήμου καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια και πιέζει προς πάσα κατεύθυνση με στόχο το αμέσως επόμενο διάστημα το Κέντρο Υγείας να είναι σε θέση να εξυπηρετεί τις καθημερινές ανάγκες των κατοίκων της περιοχής.