Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Υπογειοποίηση της Γρ. Λαμπράκη στο Κερατσίνι;

Η ιδέα για την υπογειοποίηση της Γρ. Λαμπράκη δεν έχει ξεχαστεί, υπάρχει, και βρήκε υποστηρικτή τον  ΠΕΣΥΔΑΠ, όπως μας πληροφορεί σχετικό δελτίο τύπου! 
Μάλιστα ο Δήμος Κερατσινίου - Δραπετσώνας πρότεινε να αναλάβει διαδημοτική πρωτοβουλία  ο ΠΕΣΥΔΑΠ, ώστε να μπει το έργο σε διαδικασία υλοποίησης! 
Άντε, με το καλό να αναλάβουν δράση  οι μπουλντόζες!

Πιο συγκεκριμένα: Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΠΕΣΥΔΑΠ κ. Γρηγόρη Γουρδομιχάλη είχε ο Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας κ. Λουκάς Τζανής, στο Δημαρχείο Κερατσινίου, στην οποία συζητήθηκαν μια σειρά από πολύ σημαντικές αναπτυξιακές πρωτοβουλίες, οι οποίες έχουν στόχο και προοπτική να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής των πολιτών της ευρύτερης περιοχής του Δυτικού Πειραιά.

Το πρώτο θέμα που συζητήθηκε είναι η υπογειοποίηση της Γρηγορίου Λαμπράκη, ένα μείζον θέμα για την περιοχή της Αμφιάλης, το οποίο συμπεριλαμβανόταν στο προεκλογικό πρόγραμμα της δημοτικής παράταξης ΚΑΛΗ ΜΕΡΑ, που βρίσκεται στη διοίκηση του Δήμου.
 Πρόκειται για ένα έργο που ο Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας κ. Λουκάς Τζανής πρότεινε να επεκταθεί η υπάρχουσα μελέτη προς το Κερατσίνι και παρότρυνε τον ΠΕΣΥΔΑΠ να αναπτύξει μια διαδημοτική πρωτοβουλία, ώστε το έργο να μπει σε διαδικασία υλοποίησης. 

Ήδη ο ΠΕΣΥΔΑΠ μετά από διαβούλευση με το Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας, το έβαλε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας και ο πρόεδρος του κ. Γρηγόρης Γουρδομιχάλης δήλωσε ότι «η υπογειοποίηση θα πρέπει να συνδυαστεί μ’ ένα διαδημοτικό γραμμικό πάρκο, ανάλογο μ’ εκείνο της Κατερίνης και θα πρέπει οι εμπλεκόμενοι Δήμοι (Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Κορυδαλλού και Νίκαιας-Αγ. Ιωάννη Ρέντη, με την συμμετοχή και του Περάματος, το οποίο εμπλέκεται έμμεσα), μαζί με τον ΠΕΣΥΔΑΠ, να δημιουργήσουμε μια ομάδα εργασίας, ώστε να πιέσουμε τους αρμόδιους φορείς, για να προχωρήσει το έργοεδώ περισσότερα