Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Eπενδύσεις στην περιοχή Λιπασμάτων της Δραπετσώνας από Κορεάτες;

Με την επίσκεψη πολυμελούς αντιπροσωπείας εκπροσώπων της Κορέας στις εγκαταστάσεις του ΟΛΠ ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι συναντήσεις που είχε ο ΟΛΠ στα πλαίσια του Ελληνοκορεάτικου Συνεδρίου που διεξήχθη στην Αθήνα, όπως αναφέρεται σε δελτίο τύπου του ΟΛΠ.
Παράλληλα συζητήθηκε η δυνατότητα επενδύσεων στην περιοχή Λιπασμάτων της Δραπετσώνας όπου ο Ο.Λ.Π. έχει στην κατοχή του από το σύνολο των ακτών με ποσοστό περίπου 16%. 
Το γνωρίζει αυτό η Δημοτική Αρχή που προετοιμάζει και ετοιμάζεται να διεκδικήσει τη δημιουργία πίστας formula1, κάνοντας προφανώς και κάποια έξοδα για μελέτες  κ.λπ,   σε περιοχή που ανήκει και στον ΟΛΠ, ο οποίος ΟΛΠ διαπραγματεύεται άλλες επενδύσεις στην περιοχή λιπασμάτων;

Με την επίσκεψη πολυμελούς αντιπροσωπείας εκπροσώπων της Κορέας στις εγκαταστάσεις κρουαζιέρας ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι συναντήσεις που είχε ο Ο.Λ.Π. Α.Ε. στα πλαίσια του Ελληνοκορεάτικου Συνεδρίου που διεξήχθη στην Αθήνα. Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων στελέχη του Ο.Λ.Π. παρουσίασαν το επενδυτικό σχέδιο του Οργανισμού και τις ευρύτερες δυνατότητες ανάπτυξης που υπάρχουν για την χρηματοδότηση των μεγάλων του επενδύσεων όπως: επέκταση του κεντρικού λιμένα, monorail, μετατροπή της Παγόδας σε ξενοδοχείο 5* και Πολιτιστική Ακτή. 
Παράλληλα συζητήθηκε η δυνατότητα επενδύσεων στην περιοχή Λιπασμάτων της Δραπετσώνας όπου ο Ο.Λ.Π. έχει στην κατοχή του το σύνολο των ακτών με ποσοστό περίπου 16%.
Κατά τη διάρκεια διμερών επαφών με επενδυτικούς ομίλους και Funds συζητήθηκαν τα οικονομικά μεγέθη του Οργανισμού σε σχέση με την πώληση του 23,1% των μετοχών του Ο.Λ.Π. Α.Ε., τις οποίες σήμερα κατέχει και διαχειρίζεται το «Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων».
Στις συναντήσεις μετείχαν εκπρόσωποι των εταιρειών Hyundai Corporation, Hanwha Corporation, Korean Reinsurance Company, Korea Exchange, Hanwha Europe.