Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΜΕ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ


                                             Ανακοίνωση 
της Δημοτικής Κίνησης Κερατσινίου-Δραπετσώνας «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» 19/01/2011

Η συζήτηση για την ΔΕΗ ξανάναψε και πάλι στον Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας. Αφορμή το Σχέδιο Συμφωνίας που έστειλε η Διοίκηση της ΔΕΗ προς το Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από μήνες συζητήσεων με τον Δήμαρχο Λουκά Τζανή και αντιπροσωπείες της Δημοτικής Αρχής. Πρόκειται για ένα απαράδεκτο Σχέδιο Συμφωνίας, βάσει του οποίου η ΔΕΗ υποτίθεται ότι δίνει όσα χρωστούσε έτσι κι αλλιώς με βάση το Πρωτόκολλο που υπογράφηκε επί Δημαρχίας Γιώργου Χάσκα και ζητάει να ο Δήμος να στηρίξει την επιλογή της για την κατασκευή νέας Μονάδας και την ες αεί λειτουργία της!
Υπενθυμίζουμε ότι με βάση το Πρωτόκολλο, ακόμα και με τις ερμηνείες της ΔΕΗ, ο ΑΗΣ Αγ.Γεωργίου θα έπρεπε να σταματήσει να λειτουργεί από το 2006.

Μέσα σε αυτές τις εξελίξεις η «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ», αποσαφηνίζει τις θέσεις της με την  εξής ανακοίνωση:

«Η θέση μας είναι σταθερή και αδιαπραγμάτευτη και συμβαδίζει με τη θέση που διαχρονικά είχε ο Δήμος Κερατσινίου.Είμαστε αντίθετοι με τη λειτουργία της ΔΕΗ στο Κερατσίνι και θεωρούμε ότι οι χώροι της πρέπει να ανήκουν στους κατοίκους της περιοχής.

Η ΔΕΗ ζητάει με το απαράδεκτο Σχέδιο Συμφωνίας που απέστειλε, νέα Μονάδα με φυσικό αέριο και αεροτουρμπίνες. Δεν συζητάμε κανενός είδους αδειοδότηση της ΔΕΗ, εκτός από την περίπτωση που η ΔΕΗ δεσμευτεί για την κατασκευή δικτύου Τηλεθέρμανσης και παροχής της στους κατοίκους της πόλης μας, μειώνοντας έτσι αποφασιστικά το κόστος διαβίωσης των κατοίκων και τηρώντας το ισοζύγιο περιβάλλοντος, αλλά και για έργα περιβαλλοντικής αναβάθμισης της περιοχής Ευγένιας-Χαραυγής. Θεωρούμε δε αυτονόητο ότι σε κάθε συζήτηση πρέπει να τίθεται οριστική ημερομηνία λήξης της λειτουργίας.

Θεωρούμε δε ότι δεν χρειάζεται καν συζήτηση για τις απραγματοποίητες δεσμεύσεις της ΔΕΗ όπως περιγράφονται στο Πρωτόκολλο που υπογράφηκε επί Δημαρχίας Γ.Χάσκα και αντίθετα να απειλείται ο Δήμος με διεκδίκηση από την ΔΕΗ χώρων όπως το Πάρκο Πρέσσοφ. Αυτές έτσι κι αλλιώς πρέπει να υλοποιηθούν ως δείγμα αποκατάστασης της αξιοπιστίας της ΔΕΗ απέναντί μας, αλλά και ως δείγμα κοινωνικής και περιβαλλοντικής ευαισθησίας.» πηγή