Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Ανακοίνωση της Δημοτικής Κίνησης Κερατσινίου-Δραπετσώνας «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ».


Ο ΔΗΜΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΤΖΑΝΗΣ ΠΕΡΙ ΑΛΛΩΝ ΤΥΡΒΑΖΕΙ! πηγή

 Ανακοίνωση – Καταγγελία της Δημοτικής Κίνησης Κερατσινίου-Δραπετσώνας «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ».

Η συζήτηση για το Τεχνικό Πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμό του 2012 στο Δημοτικό Συμβούλιο Κερατσινίου-Δραπετσώνας αποτέλεσε ένα θλιβερό γεγονός στην πορεία του Δήμου και προάγγελος μεγάλων προβλημάτων στην λειτουργία μου.
·         Τόσο το Τεχνικό Πρόγραμμα, όσο και ο Προϋπολογισμός καταρτίστηκαν με προχειρότητα, δίχως καμία κοινωνική διαβούλευση και δόθηκαν στους Δημοτικούς Συμβούλους… μιάμιση μέρα πριν, δίχως να υπάρχει καμία εισηγητική έκθεση που να αναδεικνύει ιεραρχήσεις και προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής.
·         Το Τεχνικό Πρόγραμμα δεν προβλέπει τίποτα το ουσιαστικό για κεντρικής σημασίας θέματα όπως το Κέντρο Υγείας, το υπόγειο παρκινγκ στην Πλατεία Κύπρου, τη ΝΑΦΘΑ, την αξιοποίηση του χώρου του πρώην εργοστασίου Καχραμάνογλου, τη συντήρηση των σχολείων κα. Αντίθετα αποτελεί συρραφή έργων που δε θα πραγματοποιηθούν ποτέ (έχουν ενταχθεί 262 έργα με πίστωση 0,01 ευρώ!) και προκλητικά μεγάλου αριθμού αναθέσεων «κατάρτισης προτάσεων» άγνωστης σκοπιμότητας και χρησιμότητας. Μεγάλοι αδικημένοι του τεχνικού Προγράμματος ο τομέας Πολιτισμού – Αθλητισμού και Κοινωνικής Πολιτικής, η Υπηρεσία Περιβάλλοντος. Πρόκειται για ένα εντελώς πλασματικό Τεχνικό Πρόγραμμα.

·         Ο Προϋπολογισμός που έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο κ. Λουκάς Τζανής βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου. Λίγες μέρες πριν η Διευθύντρια των Οικονομικών Υπηρεσιών σε μία έκθεση καταπέλτη διαπίστωνε ότι ο Δήμος δεν μπορεί να λειτουργήσει αν δεν ληφθούν έκτακτα μέτρα και έκανε γνωστό ανάμεσα στα άλλα ότι οι εργοδοτικές εισφορές και οι παρακρατούμενες από τους εργαζόμενους εισφορές για την κοινωνική ασφάλιση και τα ταμεία συνταξιοδότησης δεν είχαν καταβληθεί από τον Ιούλιο του 2011 κα εντεύθεν (ύψος οφειλών μέχρι 30/11 στα 1.842.184 ευρώ)! Σημείωνε δε τη δραματική κατάσταση με τις οφειλές σε προμηθευτές σε συνδυασμό με τις εντολές που καθημερινά εντέλλονται από τα δικαστήρια. Μαζί με αυτά σημειώνουμε ενδεικτικά ότι η Δημοτική Επιχείρηση καταρρέει και ότι οι εργαζόμενοι δε θα πληρωθούν το σύνολο της Μισθοδοσίας μέχρι τις 31/12.

Κι όμως. Ο κύριος Τζανής αντί για ένα Προϋπολογισμό έκτακτης ανάγκης, αντί για ένα Προϋπολογισμό σωτηρίας του Δήμου, έφερε ένα Προϋπολογισμό δίχως αίσθηση της κατάστασης του Δήμου.

Επισημαίνουμε ως «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» ότι ενώ η κατάσταση πια στον Δήμο είναι ανεξέλεγκτη και εκτός τροχιάς, ο κ. Τζανής την παρακολουθεί απαθής, αδύναμος και μοιραίος. Δεν ακούει κανέναν. Χαρακτηρίζει ως μίζερες τοποθετήσεις στελεχών όπως ο Ζαχαρίας Ζούπης και ο Αλέκος Χρυσός που ζήτησαν έκτακτα μέτρα. Προχωράει δίχως να δείχνει ότι ξέρει τι κάνει και που πάει. Ο Δήμος κινδυνεύει «να σκάσει οικονομικά» ανά πάσα στιγμή και ο ίδιος δείχνει «πολύ μικρός»  για να αντιμετωπίσει την κατάσταση.

Σημειώνουμε δε με έμφαση, ότι φέρει ακέραια την ευθύνη για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Ασφαλώς παρέλαβε μεγάλο χρέος. Ασφαλώς υπάρχει πρόβλημα με τους πόρους που αποδίδονται στην Αυτοδιοίκηση. Ωστόσο δεν γνώριζε μέχρι πρόσφατα το ύψος του χρέους! Δεν είχε αίσθηση που οδηγούν οι χειρισμοί του, όπως οι εκατοντάδες διορισμοί (ανάμεσά τους και «εθελοντών»), όπως και οι δεκάδες αναθέσεις «κατάρτισης προτάσεων»! Απέφευγε να φέρει τρίμηνους Απολογισμούς, ως όφειλε εκ του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ. Ξεσάλωσε στις σχέσεις του με τον Τύπο. Έτσι, ενώ παρέλαβε τον μόνο Δήμο της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά που δε βρισκόταν στο «κόκκινο» τον έφερε σε δραματική θέση.

Ως «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» τοποθετηθήκαμε με ευθύνη για το Τεχνικό Πρόγραμμα, τον Προϋπολογισμό και τους κινδύνους που αντιμετωπίζει ο Δήμος. Ασκήσαμε κριτική και καταθέσαμε προτάσεις. Ήταν σα να μιλούσαμε σε τοίχο. Η αλαζονεία των διοικούντων του Δήμου οδηγεί δυστυχώς σε πολιτική κώφωση. Στο επόμενο διάστημα θα ενημερώσουμε τους δημότες και τους εργαζόμενους του Δήμου.
Ας πάρουν όλοι τις ευθύνες τους.
Εμείς θα το πράξουμε.