Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

«Δράκος» με ημερομηνία λήξης...έλεγαν κάποτε!


 Ξαναδημοσιεύουμε το παρακάτω κείμενο (δημοσιεύτηκε στις 21/02/2011), μιας και μπήκε έκτακτο θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο να γίνει διαπραγμάτευση συμφωνίας με τη ΔΕΗ για λειτουργία  για πάντα νέου εργοστασίου (αντικατάσταση με νέες μονάδες φυσικού αερίου).
 Η ΔΕΗ στο σχέδιο συμφωνίας που προτείνει θα δώσει αντισταθμιστικά οφέλη στο Δήμο, κάποια ψίχουλα δηλαδή για να καταφέρει να αποσπάσει τις απαραίτητες υπογραφές και να προχωρήσει η συμφωνία! 
Σημειώνουμε ότι οι περισσότεροι δημοτικοί Σύμβουλοι  έχουν εκλεγεί με προγράμματα που προέβλεπαν απομάκρυνση για πάντα της ΔΕΗ και πάρκο στην περιοχή, σε μια περιοχή με τη μικρότερη αναλογία πρασίνου ανά κάτοικο!

Διαβάστε τι μας έλεγαν τότε στη συμφωνία απομάκρυνσης.  Δεν έγινε τίποτα, μια βόλτα στην περιοχή θα σας πείσει! 
Τώρα χριστουγεννιάτικα οι μάγοι με τα δώρα κατέφθασαν και πάλι, αυτή τη φορά εκτός των άλλων  στο σχέδιο συμφωνίας δίνουν και χρήματα για αντισταθμιστική παροχή (η εποχή ευνοεί).   
Περιμένουμε να δούμε ποιοι δημοτικοί σύμβουλοι θα αντέξουν στα όμορφα λόγια και θα μείνουν συνεπείς σε αυτά που έλεγαν. Περιμένουμε να δούμε πόσοι θα αρχίσουν από αύριο να διαφημίζουν τα καλά της τεχνολογίας που δεν ενοχλεί, για να εξασφαλίσουν γιατρικό για τις Ερινύες τους. 
Περιμένουμε να δούμε αν έχουν διδαχτεί κάτι από τα καμώματα των πολιτικών της κεντρικής πολιτικής σκηνής και τις συνέπειες των αποφάσεων τους.
Περιμένουμε να δούμε αν θα πουν όχι στο νέο ιλουστρασιόν περιτύλιγμα με τα πολλά φιογκάκια, με το οποίο επιχειρείται να προχωρήσει το σχέδιο-καταδίκη για πάντα μιας γειτονιάς, της πιο εγκαταλειμμένης από όλες τις Δημοτικές Αρχές!


...
«Δράκος» με ημερομηνία λήξης χαρακτηρίστηκε το εργοστάσιο της ΔΕΗ Κερατσινίου το 1996. 


Τότε υπογράφηκε το πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Κερατσινίου και των υπουργείων Ανάπτυξης και ΥΠΕΧΩΔΕ για χρονοδιάγραμμα οριστικής απομάκρυνσης του εργοστασίου και ανάπλαση της περιοχής.
 Στα έντυπα που κυκλοφόρησαν τότε η περιοχή γύρω από το εργοστάσιο παρουσιαζόταν ως τεράστιο πάρκο, με θέατρο και κοινόχρηστους χώρους.



Πέρασαν 15 χρόνια από τότε, δυστυχώς δεν άλλαξαν πολλά στη γύρω περιοχή ή μάλλον κάτι άλλαξε, η περιοχή υποβαθμίστηκε ακόμα περισσότερο!  Τα υπουργεία δεν σεβάστηκαν τις υπογραφές τους! Το χρονοδιάγραμμα δεν τηρήθηκε και κάποια χρήματα που δόθηκαν αξιοποιήθηκαν σε άλλες περιοχές του Κερατσινίου. Σήμερα διαβάζουμε ότι γίνονται συναντήσεις και συζητήσεις με τη ΔΕΗ. Καλό θα είναι οι αρμόδιοι να θυμηθούν τα παλιά και κυρίως να κρατούν μικρό καλάθι! 
Παρακάτω φωτογραφίες από έντυπο που έστειλε φίλος στο "DrK" τον οποίο ευχαριστούμε θερμά!