Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Ομοσπονδία συλλόγων γονέων Πειραιά: 12 με 16 Δεκεμβρίου καλούμε σε 2ωρο κλείσιμο των σχολείων


Και τα βιβλία ….έρχονται!!!!

12 με 16 Δεκεμβρίου το κουδούνι να χτυπήσει στις πλατείες, στους δρόμους και στις γειτονιές του Πειραιά.
12 με 16 Δεκεμβρίου καλούμε σε 2ωρο κλείσιμο των σχολείων.

Καλούμε τις Ενώσεις Συλλόγων Γονέων σε κάθε Δήμο της Περιφέρειας του Πειραιά να συντονίσει πολύμορφες κινητοποιήσεις με τη συμμετοχή των συλλόγων γονέων, των εκπαιδευτικών, των μαθητών, των γονιών.
Το τρίμηνο τελειώνει και τα παιδιά μας δεν έχουν ακόμα βιβλία!!!
Η νέα κυβέρνηση (ΠΑΣΟΚ –ΝΔ- ΛΑΟΣ- ΕΕ) του τραπεζίτη Παπαδήμου, έχει κηρύξει στάση πληρωμών  προς τα σχολεία.
Από τα σχολεία λείπουν εκπαιδευτικοί και βιβλία. Δεν έχουν χρήματα ούτε για πετρέλαιο. Η εταιρεία παροχής φυσικού αερίου κόβει το φυσικό αέριο σε σχολεία λόγω χρεών. Τα παιδιά μας υποσιτίζονται. Οι καθαρίστριες είναι απλήρωτες.
Η ανεργία βρίσκεται μέσα σε κάθε σπίτι. Χιλιάδες οικογένειες αδυνατούν να ανταποκριθούν ακόμα και στις στοιχειώδεις ανάγκες τους. Τα χαράτσια συνεχίζουν να έρχονται με τη μορφή χιονοστιβάδας. Προετοιμάζονται χιλιάδες απολύσεις εκπαιδευτικών (δήλωση Ρεππα στο προεδρείο της ΑΔΕΔΥ).

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ:
·  Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη της λαϊκής οικογένειας για τις λειτουργίες της εκπαίδευσης. Έκτακτο κονδύλι από τον κρατικό προϋπολογισμό για όλες τις ανάγκες των σχολείων.
·  Να έρθουν άμεσα ΟΛΑ τα βιβλία σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.

·  Αποκλειστικά δωρεάν πετρέλαιο, ρεύμα, νερό, τηλέφωνο στα σχολεία με κρατική ευθύνη.
·  Παύση πληρωμών από τις σχολικές επιτροπές για τις πρώην ΔΕΚΟ και διαγραφή των μέχρι σήμερα χρεών.
·  Κανένα σχολείο να μη μείνει χωρίς θέρμανση.  Άμεση επανασύνδεση της παροχής φυσικού αερίου όπου αυτή κόβεται. Απαλλαγή ΦΠΑ για τις σχολικές επιτροπές, που αφορούν τις δαπάνες για προμήθεια αναλωσίμων (δεν είναι δυνατόν να έχουν απαλλαγή ΦΠΑ οι πρεσβείες και όχι τα σχολεία!). Ρύθμιση εδώ και τώρα για αφορολόγητο πετρέλαιο (προνόμιο που έχουν οι εφοπλιστές, αλλά όχι τα σχολεία!) και φυσικό αέριο σ’ όλα τα σχολεία για το τρέχον έτος.
·  Άμεση αντιμετώπιση των κρουσμάτων υποσιτισμού των παιδιών της λαϊκής οικογένειας που ήδη εκδηλώνονται και θα ενταθούν. Να βγει έκτακτο κρατικό κονδύλι για τους Δήμους έτσι που να παρέχεται ένα γεύμα (π.χ. σάντουιτς, γάλα, χυμός) σε όλα τα παιδιά.
·  Άμεση επίλυση του προβλήματος της μεταφοράς των μαθητών. Δωρεάν συγκοινωνίες για τους μαθητές.
·  Καμιά απόλυση-καμιά εφεδρεία. 
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ