Σάββατο 24 Απριλίου 2021

Η δημοτική αρχή ζητά από τα σχολεία να «συνεισφέρουν» για τη συντήρησή τους


Τη δημοτική αρχή Κερατσινίου - Δραπετσώνας καταγγέλλει η «Λαϊκή Συσπείρωση» καθώς στη συνεδρίαση της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του δήμου την Τρίτη 21 Απρίλη έφερε ως θέμα την αγορά ηλεκτρολογικού υλικού για την αλλαγή της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης του 7ου Δημοτικού Σχολείου Κερατσινίου και πρότεινε η αποπληρωμή της συγκεκριμένης και απαραίτητης δαπάνης ύψους 6.300 ευρώ στο συγκεκριμένο σχολείο να γίνει από κοινού σε ποσοστό 30% από το ταμείο του σχολείου.

Όπως τονίζει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Κερατσινίου - Δραπετσώνας, «η πολιτική αυτή στάση είναι βούτυρο στο ψωμί της εκάστοτε κυβέρνησης που μειώνει δραματικά τις δαπάνες για την Παιδεία, που ούτε για αστείο δεν ιδρύει νέα σχολεία με λεφτά του κράτους, αλλά μόνο με ΣΔΙΤ.

Αντί λοιπόν η δημοτική αρχή να συνταχθεί με τον αγώνα των μαθητών, των γονιών τους, των εκπαιδευτικών, απαιτώντας ουσιαστική στήριξη της δημόσιας εκπαίδευσης, υλοποιεί ακριβώς την ίδια πολιτική. “Δεν έχω λεφτά” (είναι ελάχιστα αυτά που δίνονται στα σχολεία) ας καλυφθούν έξοδα με λεφτά των σχολείων που προορίζονται για τις ανάγκες των μαθητών. Κουβέντα για αγώνα, διεκδίκηση, εναντίωση σ’ αυτή την πολιτική.

Η στάση αυτή όμως κατά τη γνώμη μας είναι επικίνδυνη και αντίθετη προς τα συμφέροντα της εκπαιδευτικής κοινότητας. Ανοίγει επικίνδυνους δρόμους όσον αφορά το ποιος τελικά έχει την ευθύνη σήμερα για να υλοποιούνται τα αυτονόητα, οδηγεί σε αδιέξοδο και ξεπλένει την ευθύνη των κυβερνήσεων που με την αντιεκπαιδευτική τους πολιτική έχουν αφήσει στο έλεός τους και τα σχολικά κτίρια».

Ακόμα, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Κερατσινίου - Περάματος «Ν. Πλουμπίδης» τονίζει από την μεριά του ότι «αντί η δημοτική αρχή να διεκδικήσει μαζί με το εκπαιδευτικό κίνημα την αύξηση της χρηματοδότησης, που διαρκώς μειώνεται, και να μπορέσει να ανταποκριθεί και η ίδια στις ευθύνες της, που είναι η συντήρηση και επισκευή των σχολείων, ουσιαστικά εν μέρει τις αποποιείται και τις μεταθέτει στα ίδια τα σχολεία, που προσπαθούν, με τα λιγοστά χρήματα που παίρνουν από το κράτος, να ικανοποιήσουν τις λειτουργικές τους ανάγκες. Μία τέτοια πολιτική επιλογή της δημοτικής αρχής τελικά στρέφεται ενάντια στους ίδιους τους μαθητές».