Σάββατο 10 Απριλίου 2021

"Έξυπνο" σύστημα αειφόρου γεωργίας από μαθητές σχολείου του Κερατσινίου

Ο Γιώργος και η Παναγιώτα από το 3ο Γενικό Λύκειο Κερατσινίου δημιούργησαν ένα «έξυπνο» σύστημα αειφόρου γεωργίας, το "Newclear Vision", το οποίο εξελίσσει την οικολογική καλλιέργεια και την αστική γεωπονία και βασίζεται σε ανανεώσιμους πόρους, όπως η ηλιακή ακτινοβολία και το βρόχινο νερό.

  

Στο “Newclear Vision” έχει ενσωματωθεί η χρήση της Mηχανικής Όρασης και της Τεχνητής Νοημοσύνης και, σε συνδυασμό με το Machine Learning, το σύστημα αναγνωρίζει σημάδια ασθενειών των φυτών και των λαχανικών.Αφορμή για την ιδέα αποτέλεσε μία ασθένεια που έπληξε την καλλιέργεια λαχανικών του καθηγητή τους και κύριος σκοπός αυτής της δημιουργίας είναι η δυνατότητα αναγνώρισης των πιθανών άρρωστων φυλλωμάτων, η αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών προβλημάτων που πλήττουν τις καλλιέργειες με τη χρήση της τεχνολογίας και κατά συνέπεια η αποφυγή της καταστροφής της σοδειάς.

 

 Περισσότερα για το project τους εδώ



Ανακοίνωση του 3ου ΓΕΛ Κερατσινίου γ
ια τη βράβευση μαθητών στον πανελλήνιο διαγωνισμό Generation Next:
<Η Διευθύντρια και οι εκπαιδευτικοί του 3ου Γενικού Λυκείου Κερατσινίου συγχαίρουμε τους μαθητές της Α' Λυκείου του σχολείου μας Τρελλοπούλου Παναγιώτα και Κρανιδιώτη Γεώργιο για τη σημαντική επιτυχία τους.
Οι μαθητές μας κέρδισαν τον Μάρτιο 2021 το 2ο πανελλήνιο βραβείο νέων τεχνολογιών STEM του ιδρύματος Vodafone, μετά από προσπάθεια 2 χρόνων και με την καθοδήγηση του υπεύθυνου εκπαιδευτικού κ. Γιανναρά Κων/νου, ΠΕ84, καθώς συνέχισαν το έργο που είχαν ξεκινήσει στο 3ο Γυμνάσιο Κερατσινίου.
Το έργο ήταν ένα θερμοκήπιο με Τεχνητή Νοημοσύνη, το οποίο μεριμνούσε για την αυτόματη και βέλτιστη ανάπτυξη των φυτών. Κύριο και πιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό είναι η ικανότητα του συστήματος να αναγνωρίζει τυχόν ασθένειες στο φύλλωμα του φυτού.

Όλοι μας ευχόμαστε στους μαθητές μας δύναμη και συνεχή πρόοδο στους στόχους τους.>